Ilyen Windows van a gépén? Azonnal frissítse, különben beüthet a baj

Ilyen Windows van a gépén? Azonnal frissítse, különben beüthet a baj

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Rendkívül veszélyes sérülékenységet találtak a régebbi Windows-verziókban, ezért maga az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség kér mindenkit, frissítsenek a rendszerükön.

Komoly figyelmeztetést adott az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (National Security Agency, NSA) azoknak, akiknek a számítógépén a Windows egy korábbi – Windows 10 előtti – változata fut. A tájékoztatás szerint ezek a gépek potenciális célpontjai lehetnek a hackereknek, akik a Bluekeep nevű sérülékenységet használhatják ki.

A Bluekeep neve nemrég merült fel, ami kapcsán a szakemberek arra figyelmeztetnek, legalább olyan veszélyes és pusztító lehet, mint a 2017-es WannaCry fertőzés volt. Ezek szerint az olyan számítógépek, amelyek régebbi Windowst futtatnak – például Windows 7-et –, különösen nagy veszélynek vannak kitéve. A hiba a számítógép távoli elérését biztostó rendszerben van, amit a hackerek kiskapuként használhatnak a bejutáshoz.

[5x7 napnyi jó hírünk van, ha Windows 10-essel megy a gépe]

Az NSA éppen ezért arra kér mindenkit, akinek ilyen operációs rendszere van, hogy frissítse azt. A Microsoft még azt is megjegyezte, hogy a hibát kihasználó vírus emberi beavatkozás nélkül is képes terjedni, ezért rendkívül komoly károkat okozhat az egész világon.

A probléma az alábbi Windows-verziókban van:

A Microsoft már kiadott egy javítócsomagot, de ettől függetlenül továbbra is több millió számítógép van veszélyben.

Ha máskor is szeretne értesülni a Windows hibáiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások