Egyre inkább megérezhetik a Samsung telefonosok, hogy a gyártó összeállt a Microsofttal

Egyre inkább megérezhetik a Samsung telefonosok, hogy a gyártó összeállt a Microsofttal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megújította hosszú távú, stratégiai együttműködését a Samsung és a Microsoft. Ennek praktikusan érezhező hatása lesz, a cél ugyanis az, hogy zökkenőmentesebbé tegyék az eszközök, alkalmazások és szolgáltatások közötti folytonosságot a telefonok és a számítógépek között. A partneri megállapodás részeként az új Galaxy Note10 okostelefonon már elérhetők lesznek a Microsoft egyedi megoldásai.

A CCS Insight elemzőcég kutatása szerint az alkalmazottak 42 százaléka több mint napi három órát dolgozik mobil eszközén, míg az Y generáció tagjainál ez az arány még magasabb, 51 százalék. A Samsung ennek kapcsán állítja, hogy mivel egyre több felhasználó tekint a mobiltelefonjára elsődleges munkaeszközként, a zökkenőmentes kapcsolódás iránti igény továbbra is nő.

Ennek ellenére az eszközök közötti munkamegosztás gyakran körülményes – szól az elektronaikai óriásvállalat nehezen vitatható megállapítása –, egy számítógépes munkamenetet meg kell szakítani, hogy a telefonon meg lehessen nyitni egy appot, amellyel át lehet küldeni képeket, videókat vagy fájlokat vissza a számítógépre. "E helyett egy olyan környezetre van szükség, ahol a tartalmak automatikusan szinkronizálódnak, így egy adott projekt az egyik eszközön elkezdhető, majd egy másikon megszakítás nélkül folytatható" – olvasható a Samsung közleményében.

A dél-koreai gyártó a minap bemutatott Galaxy Note10-ben vezette be elsőként a Microsofttal közösen kidolgozott megoldásokat, melyekkel a vállalati felhasználók az eddiginél egyszerűbben férhetnek hozzá távolról a munkahelyi IT-infrastruktúrájukhoz és valamennyi Office alkalmazáshoz. A két vállalat közti együttműködésről Satya Nadella Microsoft-vezérigazgató a Note10 New York-i bemutatóján beszélt.

DJ Koh (Samsung) és Satya Nadella (Microsoft) vezérigazgatók kézfogása New Yorkban
©

Ennek jegyében a sorból kihúzható érintőceruzájával kitűnő telefonra az Outlook levelező alkalmazásnak egy kifejezetten a Note10-re optimalizált változata kerül. Ennek egyik nem túl bonyolult, de némi időt spóroló következménye például az, hogy az S Pen segítségével a felhasználók könnyen belepillanthatnak az egyes e-mailekbe, naptáreseményekbe és kontaktokba, miközben böngésznek, anélkül, hogy megnyitnák azokat.

Idén őssszel integrálják a OneDrive-elérést a Samsung Galéria nevű képkezelő alkalmazásába, ami így lehetőséget ad majd a felhasználóknak arra, hogy rögtön a Microsoft felhőjébe mentsék a képeket és videókat.

A felhasználók a Windowshoz a Galaxy Note10 gyors eléréses paneljén keresztül kapcsolódhatnak, így egyszerűen és kényelmesen küldhetnek üzeneteket, kezelhetik az értesítéseiket, szinkronizálhatnak fotókat vagy tükrözhetik a telefon kijelzőjét a számítógépükre.

A fent soroltakon túl a Samsung és a redmondi szoftvercég újabb megoldásokon is gondolkodik: a felhőszolgáltatások és a mesterséges intelligencia terén is közös fejlesztésekbe kezdenek, hogy "egyedi, új mobilos élményeket" dolgozzanak ki a már világszerte küszöbön álló 5G-s korszakhoz.

Ha máskor is tudni szeretne a Microsoft és a Samsung újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.