66 hónapnyi veszteség után bezárhatja a mobilos részlegét az LG

66 hónapnyi veszteség után bezárhatja a mobilos részlegét az LG

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Korea Herald beszámolója szerint Kwon Bong-seok, az LG vezetője levelet írt a dolgozóknak, amelyben arra utalt, itt az ideje bezárni a mobilos részleget. A döntés pénzügyi szempontból teljesen indokolható lenne.

Az LG 2020 decemberében közzétett friss pénzügyi jelentésből ismét kiderült, ami régóta köztudott volt: a vállalat telefonjai csak viszik a pénzt. A cég mobilos üzletága már a 66. hónapja volt veszteséges, ezért úgy döntöttek, inkább kidobják az olcsó modelleket, és a prémium készülékekre koncentrálnak. Most azonban úgy tűnik, egy ennél is drasztikusabb lépésben gondolkodnak.

A Korea Herald beszámolója szerint Kwon Bong-seok, a vállalt vezére nemrég a cég alkalmazottainak írt üzenetében úgy fogalmazott,

itt az ideje, hogy az LG egy megfontolt döntés hozzon

a mobilos részleggel kapcsolatban. Kwon állítólag arról is írt, hogy a telefonos üzletág eladását vagy leállítását fontolgatja a cég.

Mindez igen komoly fordulat ahhoz képest, hogy 2020 elején még úgy nyilatkozott a szakember, hogy két év alatt nagyot fordul majd velük a világ, és sokkal több mobilt tudnak majd eladni. Igaz, azóta jött egy koronavírus-járvány, ám ez sem magyarázat a dologra, sőt: 2020 harmadik negyedévében 17 százalékkal nőttek az eladásaik az előző negyedévhez képest. Ettől függetlenül a részleg viszont még így is veszteséges maradt.

Innováció viszont bőven van a cégben: elég csak a 2020-ban piacra dobott LG Wingre gondolni, emellett pedig a nemrég véget ért CES technológiai show-n már azt is megvillantotta, milyen lehet a feltekerhető kijelzős telefon. A probléma sokkal inkább az, hogy ezeket az ötleteket az LG az elmúlt években nem tudta forintra váltani.

©

A beszámoló szerint Kwon a mobilos részlegen dolgozók 60 százalékát másik részleghez tenné át, azt viszont nem tudni, hogy a maradék 40 százaléknyi munkaerőt kirúgják-e, vagy egy sokkal kisebb mobilgyártó részlegen dolgozhatnak tovább.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások