Törli a Microsoft a felhasználók gépéről a Flash-t

Törli a Microsoft a felhasználók gépéről a Flash-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Adobe által fejlesztett Flash Player január óta nem kap biztonsági frissítéseket, így egyre nagyobb kockázatot jelent a használata.

December végével hivatalosan is nyugdíjba vonult a Flash technológia alapját meghatározó lejátszó. Az Adobe még 2020 nyarán jelentette be, hogy 2021. január 1-jétől már semmilyen (biztonsági) frissítést nem készít hozzá, a felhasználókat pedig arra biztatja, hogy mielőbb töröljék a segédprogramot a gépükről.

Eddig ez csak egy erős ajánlás volt, a Microsoft azonban úgy döntött, a felhasználók védelme érdekében egy konkrét lépéssel is hozzájárul ahhoz, hogy biztonságban legyenek. A cég egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy a nyártól kezdve egy olyan eszköz is érkezik a Windows 10-hez készülő frissítőcsomaggal, ami automatikusan eltávolítja a gépről a Flash Playert.

A Microsoft tájékoztatása szerint a KB4577586 kódnévvel ellátott frissítést 2021 júliusától kezdik majd el minden felhasználó számára elérhetővé tenni. A csomag emellett bekerül majd a Windows 8.1, a Windows Server 2012, valamint a Windows Embedded 8 Standard biztonsági frissítőcsomagjába, valamint a rendes havi frissítőbe is.

A Microsoft egyébként korábban már közzétett egy, a Flash eltávolítására alkalmas eszközt, ám annak használata opcionális volt. Ezúttal viszont nincs menekvés, mindenki gépéről törlődik majd a program.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások