szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Goldman Sachs első embere megtestesítője az amerikai álomnak: Brooklynban született, és kemény munkával a semmiből dolgozta fel magát a pénzügyi világ csúcsára. Ennek tükrében elég meglepő tanácsot adott cége gyakornokainak.

A cég gyakornokainak tartott nyári előadássorozat egyik vendégeként a Goldman Sachs ügyvezető elnöke, Lloyd Blankfein meglepő tanácsot adott a világ különböző részeiről összegyűlt fiataloknak. Mindamellett, hogy beszélt a csapatmunka és a munkamegosztás fontosságáról, azt javasolná fiatalkori önmagának, hogy „Chill out”, vagyis lazítson – írja a CNBC.

„Nincs olyan sport vagy tevékenység a világon, aminek ha nekifeszül az ember, akkor tényleg jobb lesz benne” – mondta a cégvezér. Ezzel feltehetően arra próbált célozni, hogy a kudarcok elengedhetetlen részei a karrierútnak és a görcsös akarás nem visz előre. Nem véletlenül mondja, Blankfein ugyanis a húszas évei végén betegesen szorongott karrierje kimenetele miatt. Ugyanakkor elismeri, hogy ezt könnyebb mondani, mint betartani: ha huszonéves önmagához eljutna tanácsa, valószínűleg nem tartaná be.

Soha ne hallgasson ezekre a karriertanácsokra

Nem biztos, hogy megéri a folyamatosan hangoztatott, már régóta berögzült tanácsokra hallgatni a karrierünk tekintetében. Sok olyan tanács kering a közbeszédben, amelyek igazából már elavultak lehetnek.

Véleménye szerint a mai fiatalok a barátaikhoz mérik magukat és azokhoz, akikről a sikertörténeteket olvassák. Vagyis ha nem buktak ki a felsőoktatásból, és kezdtek valami bizniszbe 19 évesen, úgy érzik, már elszalasztották a lehetőséget. Pedig számos sikeres ember elbukik, az áttörés sokak életétben csak többszöri bukás után következik be – tette hozzá.

A Goldman Sachs tanácsadója lesz Manuel Barroso

Manuel Barroso, az Európai Bizottság volt vezetője a Goldman Sachs nemzetközi üzletágának tanácsadója lesz, valamint a nem operatív feladatokkal megbízott igazgatósági elnöke.

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával

Az én hetem: Parti Nagy Lajos elmondja, beoltatná-e magát az orosz vakcinával

Milliós nézettséget hozott egy túlságosan is ragaszkodó panda videója

Milliós nézettséget hozott egy túlságosan is ragaszkodó panda videója

Putyin szerint stabilizálódik a járványhelyzet Oroszországban, enyhíthetnek a korlátozásokon

Putyin szerint stabilizálódik a járványhelyzet Oroszországban, enyhíthetnek a korlátozásokon