A kaliforniai erdőtüzek megmutatják, mit jelent ránk nézve a klímaváltozás – galéria

A kaliforniai erdőtüzek megmutatják, mit jelent ránk nézve a klímaváltozás – galéria

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kilakoltatott emberek, áramkimaradások, mértéktelen pusztítás, elviselhetetlen hőmérséklet – így pusztít tűzvész Kaliforniában.

Lángokban áll az Amerikai Egyesült Államok nyugati része: apokaliptikus képek örökítik meg a tűz pusztítását. Kaliforniában eddig rekordmennyiségű terület több mint 2,2 millió hektár égett le idén, és a helyi hatóságok is arra figyelmeztetnek, hogy kontrollálatlanul terjedhet a tűz, amíg nem változik az időjárás – számol be a CNN a helyzetről.

©

Tavaly ebben az időszakban az ország legnépesebb államában 4927 tűzben összesen 118 ezer hektárnyi területet perzseltek fel a lángok.

A tüzek következtében most már legalább nyolcan meghaltak, és több ezer embert evakuáltak. Több mint 170 ezren maradtak áram nélkül.

A tüzek nagy kihívást jelentenek ebben az évszakban. Az extrém tűzesetekkel, úgy hisszük, az éghajlatváltozás miatt küzdünk – mondta Gavin Newsom kormányzó.

A CNN meteorológusa szerint 1970-es évek óta ugyanis a helyi erdőtüzek kiterjedésükben nyolcszorosukra nőttek, és ötszázszorosára emelkedett a tűz által évente pusztított területek mérete.

Hozzászólások