szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az étterem rajongói búcsút mondhatnak a sült kacsának vagy a disznóhólyagnak.

Csak húsmentes ételeket fog kínálni a jövőben a három Michelin-csillagos Eleven Madison Park – írja a CNN.

"Örömmel jelentem be, hogy úgy döntöttünk, hogy nem használunk semmilyen állati terméket, minden étel zöldségből készül majd" – közölte Daniel Humm séf és tulajdonos.

A világ legjobbjai között emlegetett New York-i étterem a jövő hónapban nyit újra, de számos híres fogását, például a jégcsapretekkel és szilvával készült sült kacsát vagy a disznóhólyagba töltött zellergumót sem kínálja már vendégeinek.

A CNN megjegyzi, hogy az étterem lépése illeszkedik a trendekbe, és mivel az elmúlt években az Eleven Madison Park alapvetően meghatározta a modern gasztronómia irányvonalát, vélhetően más éttermek is elmozdulnak a vegetáriánus kínálat felé.

Humm szerint a húsalapú ételek fogyasztásával közvetve ártunk a környezetünknek, és távolabb kerülünk a fenntartható fejlődéstől. A séf szerint nem is a vegetáriánus, hanem a vegán, azaz a még az állati eredetű (pl. tej, tojás stb.) ételeket is nélkülöző táplálkozásé a jövő.

Humm elismerte, hogy nagy kockázatot vállalnak ezzel a lépéssel, de szerinte a jövő igazolni fogja a szándékaikat.

"Az éttermi élmény többről szól, mint ami a tányéron van" – mondta.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!