Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#bór

hvg.hu Gasztro

Az Év Bortermelője: Dúzsi Tamás

24. alkalommal osztották ki az Év Bortermelője címet. A Magyar Bor Akadémia által gondozott díj idei nyertese a szekszárdi "rozékirály" lett.

MTI Kult

Magyar borbisztró nyílt Berlinben

A konyhaművészet mellett a kortárs magyar kultúra sok más oldalát is bemutató borbisztró nyílt Berlinben Budapest Calling néven.

hvg.hu Gasztro

Champagne könyv adakozásból

Még tíz napja van Caroline Henry borszakírónak, hogy összegyűjtse azt a 10 ezer eurót, amiből a könyvét szeretné kiadni. A hirdetőket kizárta.

Gasztro

Ki lesz a Borászok Borásza?

Megkezdődött a 2015-ös Borászok Borásza díj jelöltállítása. A díjat gondozó Vinum Praemium alapítvány szabályai szerint már teljes egészében a szakma, vagyis a borászok kezében van a döntés joga.

hvg.hu Gasztro

Rossz bornak is megisszuk a levét

Pallérozott borkedvelők is elsősorban az élményt keresik a borban, amikor kinyítnak egy palackot, az alkalmi borissza pedig pláne nem akar annyira szakérteni, csak élvezni. S mikor pohárba kerül a bor, akkor derül ki, mellé nyúltak-e, vagy sem. Hogy fordulhat elő, mi lehet az oka a rossz választásnak, aminek szó szerint megisszuk a levét?

hvg.hu Gasztro

A kínaiak szeretik a magyar borokat

Tokaji, villányi, szekszárdi, egri, balatonboglári, hajós-bajai és etyek-budai borokat kóstolhatnak Sanghajban november 12. és 14. között a ProWine China borászati szakkiállitás látogatói.

MTI Gazdaság

Az átlagosnál kisebb lett a termés a tokaji borvidéken

Viszonylag jó minőségű száraz bort lehet előállítani, az édes borokból pedig kiváló minőséget, azonban utóbbi esetben nem lesz elegendő a mennyiség. Országszerte jellemző, hogy az átlagos termés felét, egyharmadát szüretelték le.

hvg.hu Gasztro

A tokajinak a világpiacon a helye

A nemzetközileg ismert legnevesebb borszakértők és szakírók előtt mutatkozhatott be a Tokaji Borvidék és a Tokaji Aszú a minap a Monreux-ben megrendezett 7. nemzetközi Digitális Bor Kommunikációs Konferencián, ahol 12 neves tokaji pincészet borait is megkóstolhatták a részvevők.

hvg.hu Gasztro

Az Év Bortermelője – idei jelöltek

Az idén 24. alkalommal osztják ki az Év Bortermelője-díjat, amely Magyarország legnagyobb hagyománnyal rendelkező borászati elismerése. A cím elnyeréséért öten versengenek.

Tóth Sándor Gasztro

A szemnek láthatatlan – érzékek vacsorája

Egy óra vakság fel tudná nyitni a szemed? A kérdés nem költői, és immáron nem csak a Millenáris Láthatatlan kiállításának és péntekenkénti láthatatlan vacsoráinak látogatói tudják a választ. Nemrégiben látók tették próbára érzékeiket a székesfehérvári Olíva Bisztróban is, ahol egy háromfogásos menüt fogyasztottak el bekötött szemmel.

Vörös Attila Gasztro

Családi örökség a szőlők között

Egy bortermelő ország, egy ismert borvidék vagy egy pincészet megítélésnek egyik komoly fokmérője lehet, hogy hány generáció óta töretlen a terület megművelése, illetve a terroir és az ottani fajták szimbiózisának megmutatása. A generációról generációra öröklődő tudás felbecsülhetetlen, s fontos szerepe van egy adott társadalom kulturális fejlettségének megmutatásában és alakításában is.

hvg.hu Gasztro

Borpince a fedélzeten

Paolo Basso, a világ legjobb sommelier-je állítja össze az Air France járatok új borlapját. A légitársaság gépeinek fedélzetén évente másfél millió üveg bort, és nyolcszázezer palack pezsgőt szolgálnak fel.

hvg.hu Gasztro

Villányi bor a világ legjobbjai között

A Mundus Vini nemzetközi borversenyen 42 ország több mint 6000 bora közül választották legjobb vörösbornak a villányi Vylyan Pincészet Cabernet Franc válogatásborát, a 2009-es MANDOLÁS Cabernet Franc dűlőválogatást.

hvg.hu Gazdaság

Egy pohár bor 400 ezerért: ön megvenné?

Hongkongban egy aukción megdőlt az egy borkollekcióért valaha adott legnagyobb összeg rekordja. 114 üveg burgundiért 1,6 millió dollárt fizetett a szerencsés vásárló. Ez azt jelenti, hogy minden egyes pohár bor 410 ezer forintba került.

hvg.hu Gasztro

A svájci bor és a magyar luxusmárka

Hogy egy svájci étteremben nem jönnek zavarba, ha bort kell ajánlani egy ételhez, abban biztosak lehetünk. Ám azt kevesen tudják, hogy a francia, olasz és más európai, újvilági borok mellett, a sajátjaikból is bőven válogathatnak.

hvg.hu Gasztro

6 gasztro tipp a Design Hétre

Egy fogás akkor igazán emlékezetes, ha a szem is jóllakik tőle - a design nagyon is ismert fogalom a gasztronómia világában. A Design Hét Budapest 2014-en október 3-12. között bőven válogathatunk a gasztronómiai kínálatban is. Van 6 tuti tippünk.

Tóth Sándor Gasztro

A legjobb bor mindig az, amelyik álmainkban él

Kétfajta tokajival is ünnepelte alapításának és fennállásának 150. évfordulóját az egyik legnevesebb spanyol szőlőbirtok és borászat, a Bodegas Vega Sicilia (BVS). Nem csoda, hiszen jelentős magyar érdekeltséggel rendelkezik Tokaj-Hegyalján, tulajdonolva a Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészetet.

1
22 23 24 25 26
56
Az Iszlám Állam tagjait kapcsolták le Svédországban

Az Iszlám Állam tagjait kapcsolták le Svédországban

Szijjártóval az oldalán magyarázta Lavrov, hogy miért lenne rossz a tűzszünet

Szijjártóval az oldalán magyarázta Lavrov, hogy miért lenne rossz a tűzszünet

És akkor Varga Mihály állást váltott, a hitelminősítő pedig beszólt a magyaroknak

És akkor Varga Mihály állást váltott, a hitelminősítő pedig beszólt a magyaroknak

Megtorpantak a hőszivattyú-eladások Európában

Megtorpantak a hőszivattyú-eladások Európában

Remények és gyötrelmek között őrlődnek a klímáért aggódók a bakui klímacsúcs után

Remények és gyötrelmek között őrlődnek a klímáért aggódók a bakui klímacsúcs után

Sükösd Miklós: Félelem és rettegés az ELTE-n Orbán Balázs doktori védése árnyékában

Sükösd Miklós: Félelem és rettegés az ELTE-n Orbán Balázs doktori védése árnyékában

Újabb bank jelentette be, hogy az ügyfelekre hárítja a tranzakciós illetéket

Újabb bank jelentette be, hogy az ügyfelekre hárítja a tranzakciós illetéket

Ha ilyen Samsung tévéje van, ingyen kap rá egy nagyon látványos funkciót

Ha ilyen Samsung tévéje van, ingyen kap rá egy nagyon látványos funkciót

Hogyan tegyük gördülékennyé a felújítást? - Kasszakulcs #37

Hogyan tegyük gördülékennyé a felújítást? - Kasszakulcs #37

A címlapról ajánljuk