Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#cukrász

Hercsel Adél Élet+Stílus

Attól, hogy undorodik tőle, a rovar tökéletes étel

Étkezési céllal rovarokat forgalmazni ma Magyarországon lényegében törvényen kívüli tevékenységnek számít, a tudományos kutatások előremutató eredményei, a robbanásszerűen fejlődő nemzetközi piac, és a csillapíthatatlan gasztronómiai érdeklődés viszont hamar elsöpörheti a tiltást. Arról nem is beszélve, hogy rovart fogyasztani nem csupán egészséges és fogyókúrás, hanem környezetkímélő is. Pintér Richárd, a rovarevés úttörő hazai kutatója mesélt a lisztkukacok és a gyászbogárlárvák gasztronómiai karrierjéről.

T.S. Élet+Stílus

A cronutkirály lett a világ legjobb cukrásza

Az idén Melbourne-ben rendezett nemzetközi gasztrogálán – ahol bejelentették a világ 50 legjobb éttermének és szakácsának rangsorát – ismét kiosztották a legjobb cukrásznak járó címet is. A elismerést Dominique Ansel, a croissant és az amerikai fánkot (doughnut) összeházasító „cronutkirály” vehette át.

T.S. Élet+Stílus

Gulliver édességei

Nem tudjuk, mennyire lehetett édesszájú Gulliver, de az biztos, hogy a monzai cukrász, Matteo Stucchi igencsak kedvelheti Swift óriását. Egy egész játékos kollekciót nevezett el róla.

hvg.hu Itthon

Kezd túl édes lenni Illés bácsi cukrászdájának története

Egyre nehezebb tisztán látni a gödöllői cukrász, Barna Illés történetében, annyian próbálnának segíteni neki. Pedig lehet, hogy nincsen szükség erre, mert a mester azt mondta, hogy nem akarja már tovább működtetni a cukrászdát – legalább is ezt írták bulvárlapok.

hvg.hu Gasztro

Az év újabb legjei

A 22. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A voksok és a szakmai zsűri döntése alapján 59 különböző kategóriában osztották ki a legjobbaknak járó elismerést. A díjözönből szépen jutott a magyar gasztronómia és vendéglátás meghatározó szereplőinek.

MTI Gasztro

Elhunyt Pataki János cukrászmester

Elhunyt Pataki János érdi cukrászmester, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke – tudatta a szakmai szervezet kedden.

hvg.hu Gasztro

Így készül a díjnyertes torta

A fehér füst felszállt, megvannak az idei Szent István napi tortakirályok. A sütemények receptjei pedig hamarosan hozzáférhetők lesznek a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete honlapján. A fehérvári Damniczki Balázs cukrászmester ezzel is orrhosszal beelőzőtt.

Tóth Sándor Gasztro

Fagylaltból gazdagodott meg a korábbi tőzsdeügynök

Nevezhetnénk tipikus amerikai sikertörténetnek is, amikor egy pénzügyi alkusz átnyergelve az édességiparba saját arcképével ellátott nyalánkság „feltalálójává” válik, és ebből megteremti új élettere alapjait.

-t- Gasztro

Turrón helyett drogbonbon

Egy spanyolországi turrónkészítő mester különleges kollekcióval bővítette édességválasztékát. A tradicionális alapanyagokat kissé újragondolta.

T.S. Gasztro

Wikipedia Alain Ducasse módra

Az idén tavasztól még csak franciául, de jövőre már több világnyelven is elérhető lesz az éttermeivel 11 Michelin-csillagot birtokló francia séf és cukrász, Alain Ducasse internetes konyhai lexikonja.

Szauer Judit Gasztro

" Nekünk, ha valami pocsék, az tényleg pocsék" - interjú Varga Gábor cukrásszal

Cukorbetegség, gluténérzékenység, laktózintolerancia, tojásallergia, még sorolhatnánk a ma már szinte népbetegségnek számító ételallergiákat. Varga Gábor cukrász legújabb, harmadik könyvével bebizonyítja, hogy a reform is tud jó ízű lenni, és senkinek sem kell lemondania az édes falatokról. Egy jótékonysági eseményen beszélgettünk vele, ahol az új könyv és az egészségtudatos táplálkozás fontossága mellett kislányáról, Lucáról is szólt, és arról, felnőtt fejjel is jó diáknak lenni.

SzJ Élet+Stílus

A tökéletes somlói – eredeti recept

A somlói galuska az a desszert, ami a legtöbb hazai étterem, bisztró, cukrászda kínálatában szerepel, számos változata és még több félreértelmezése létezik. A csokis piskótás, krémes, tejszínhabos édesség nagyon sokak nagy kedvence. De hogyan is készül, és mitől somlói? Íme a desszert története és az eredeti recept házi használatra.

hvg.hu Gasztro

Rumkert a várudvarban

Csütörtökön délután nyitja meg kapuit a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál, amelynek idei vendégpárlata a Karib-térség legnépszerűbb itala, a rum.

Kovács István, Miskolc Itthon

Tönkremehet a rekorder cukrász marcipánszobája Egerben

Lezárták a látogatók elől az egri vár tövében, a minaret szomszédságában található Kopcsik Marcipánia barokk szobáját, mivel az alkotás egy részét nedvesség érte és megrongálódott. Kopcsik Lajos világhírű mestercukrász már 2011-ben jelezte a problémát a fenntartó EVAT Zrt. felé, ami után az elmúlt évben történt némi szigetelésjavítás az épületen. A cukrász és a cég azonban összeveszett, így pusztulás fenyegeti a marcipánszobát.

1 2 3
Több mint 200 új elektromos töltőpont épül itthon uniós pénzből

Több mint 200 új elektromos töltőpont épül itthon uniós pénzből

Tömegbe hajtott egy autós Mannheim belvárosában

Tömegbe hajtott egy autós Mannheim belvárosában

Von der Leyen mentőövet dob az autógyártóknak: megúszhatják a százmillió eurós kibocsátási bírságokat

Von der Leyen mentőövet dob az autógyártóknak: megúszhatják a százmillió eurós kibocsátási bírságokat

Azért is lesz magyar előadó az Eurovízión

Azért is lesz magyar előadó az Eurovízión

Sosem volt ennyi barátunk, és sosem voltunk ennyire magányosak

Sosem volt ennyi barátunk, és sosem voltunk ennyire magányosak

1,6 millió eszközt fertőzött meg egy androidos kártevő, ami egyre csak veszélyesebb

1,6 millió eszközt fertőzött meg egy androidos kártevő, ami egyre csak veszélyesebb

Ez történt: Sikerült megcsinálni, 1500 helyett 12 000 töltést is bír az újfajta akkumulátor

Ez történt: Sikerült megcsinálni, 1500 helyett 12 000 töltést is bír az újfajta akkumulátor

Elvitelre #108: Pénzeső és ukrán menekültek Magyarországon

Elvitelre #108: Pénzeső és ukrán menekültek Magyarországon

Az amerikai kivonulás Európából nem lesz olyan békés – jöhet a japán atomfegyver a WSJ szerint

Az amerikai kivonulás Európából nem lesz olyan békés – jöhet a japán atomfegyver a WSJ szerint

A címlapról ajánljuk