Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Tóth Sándor Gasztro

Kanári-szigeteki specialitások – recept

Ma már nem ritkaság, hogy honfitársaink a világ valamelyik szigetén landolnak, s a nyaralás alatt a gasztrokultúrára is kíváncsiak. A Kanári-szigetek legnagyobbikán, Gran Canarián örömmel fedeztünk fel néhány helyi különlegességet a szállodák, éttermek nemzetközi típusételei között.

Krisztina O'Brien Gasztro

Az egész világ ezt eszi

Mit eszik a világ a 21. században? Erre volt kíváncsi az angol Oxfam jótékonysági alapítvány, amikor nemzetközi támogatással felmérést végzett a világ 17 országában. Úgy tűnik, a tészta mindenhol kedvenc.

Lukács Enikő Gasztro

A hét receptje: Málnás ricotta torta

Elvileg dúlnia kellene a málna szezonnak, de attól tartunk, az idén sajnos nagyon rövid ideig tart. A napokban ne gondolkozzunk sokat, együk, vegyük, mert úgy tűnik, igencsak a végét járja, s marad nekünk a mélyhűtött, pláne import.

hvg.hu Gasztro

A borok legjavát lehetett kóstolni

A VinAgora nemzetközi borverseny ünnepélyes díjkiosztója alkalmából rendezett egész napos borgálán az érdeklődök több mint 500 féle bort kóstolhattak, és számos borásszal személyesen is megismerkedhettek.

Kovács Gábor Gasztro

Sört mérnek a Budai Várban

Úgy tűnik, a Főzdefeszt és a Cseh Sörfesztivál után egy igazán nagyszabású nyári programra számíthatnak a sörkedvelők. Ráadásul orrhosszal megelőzve a szokásos szeptember eleji budapesti borfesztivált. Augusztus végén a sörösök veszik be Buda várát.

hvg.hu Gasztro

Magyar ételek meghökkentő tálalásban – fotó

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy megrendezik az első magyar Eat Art vacsorát. Az eseményen személyesen részt vett az étkezésművészet fogalmának megalkotója, a 81 éves svájci művész, Daniel Spoerri.

hvg.hu Gasztro

Milyen is a borpor?

Amerikai tudósok leleménye a vörösbor koncentrátum, azaz a borpor. Ennek kapcsán elmélkedik kicsit Bächer Iván az élet nagy kérdéseiről.

hvg.hu Gasztro

Mi az a borkód?

Számos termék csomagolásán találkozhattunk már kétdimenziós vonalkóddal, amely pillanatok alatt hasznos információkhoz juttat minket. Boros palackon most először jelent meg.

Kovács Gábor Gasztro

Mire jó a mustár? – recept

Költői kérdés, mindenki tudja, mire jó a mustár. Virslihez, hurkához, kolbászhoz, debrecenihez lehetőleg dupla adagban tunkolni. S legyen az asztalra készítve grillezéskor, amikor már serceg a zsír a tarjából. Ennyi?

Tóth Sándor Gasztro

Szakácskönyv 55 ezer euróért

A július végére meghirdetett záróra közeledtével sem csökken az érdeklődés az El Bulli iránt. Újabb s újabb hírek látnak napvilágot a világ egyik legjobb étterméről és mesterséf-tulajdonosáról. Most éppen a katalán szakács egy kézírásos könyve, illetve az El Bulliban vendégeskedő világsztár pár került reflektorfénybe.

Tóth Sándor Gasztro

Milyen piacok vannak a Balatonnál?

Örvendetes módon egyre több piac nyílik a Balaton vonzáskörzetében. A gazdag választék kézműves, házi termékeket, természetes ízeket, sok színt és ötletet kínál a hazai és külföldi üdülővendégeknek, turistáknak. Ezúttal, a rövid idő alatt népszerűvé vált, hévízi piacra látogattunk el, s őszintén bevallva, mindennek ellen tudtunk állni, csak a kísértésnek nem.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Mediterrán hét: ajvár, a paprikás kencefice – péntek

A mediterrán diéta nem feltétlenül diétázás, hiszen a diéta szó eredetileg táplálékot jelent, nem étkezési megszorítást. Viszont a zöldség és gyümölcs alapon – a Földközi-tenger környékére – szerveződő asztali szokások kifejezetten egészségesek és követendők.

MTI Gazdaság

A népsörök és a radlerek élesztgetik a sörpiacot

Az első hat hónap tapasztalatai alapján lassulni látszik a hazai sörpiac mintegy tíz éve tartó visszaesése, a hazai sörgyártók pedig abban reménykednek, hogy az idén akár már túl is juthatnak a mélyponton - írja a pénteki Világgazdaság.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Mediterrán hét: Mézes, gyümölcsös joghurt – csütörtök

A mediterrán diéta nem feltétlenül diétázás, hiszen a diéta szó eredetileg táplálékot jelent, nem étkezési megszorítást. Viszont a zöldség és gyümölcsalapon – a Földközi-tenger környékére – szerveződő asztali szokások kifejezetten egészségesek és követendők.

Kovács Gábor Gasztro

Egy pohár plzeni a pizzához

Igenis vannak elszánt és értő sörivók, akiket nyáron sem lehet elbolondítani semmiféle ízesített, lájtos habos szomjoltóval. Ráadásul ráuntak a standard sörök nem túlságosan izgalmas ízeire.

1
146 147 148 149 150
234
Újabb momentumos képviselő jelentette be, hogy nem indul a 2026-os országgyűlési választáson

Újabb momentumos képviselő jelentette be, hogy nem indul a 2026-os országgyűlési választáson

Az ENSZ szerint is Oroszország felelős az MH17-es járat lelövéséért

Az ENSZ szerint is Oroszország felelős az MH17-es járat lelövéséért

Tom Hardy annyira rossz egészségi állapotban van, hogy úgy érzi, darabokra hullik

Tom Hardy annyira rossz egészségi állapotban van, hogy úgy érzi, darabokra hullik

Tömeges ellenőrzés volt Budapesten, több mint kétezer sofőrrel fújattak szondát

Tömeges ellenőrzés volt Budapesten, több mint kétezer sofőrrel fújattak szondát

Jöhet az újabb akkuforradalom: a GM bemutatta a mangánalapú egységét

Jöhet az újabb akkuforradalom: a GM bemutatta a mangánalapú egységét

Az Állami Számvevőszék sem hagyta szó nélkül Matolcsy videóját

Az Állami Számvevőszék sem hagyta szó nélkül Matolcsy videóját

Úgy tűnik, Orbán a Védelmi Tanács ülésén arra jutott, hogy a legjobb lenne Magyar Péter lejáratására használni a kémbotrányt

Úgy tűnik, Orbán a Védelmi Tanács ülésén arra jutott, hogy a legjobb lenne Magyar Péter lejáratására használni a kémbotrányt

Megtagadhatják-e a belépést, ha rosszat írtam Trumpról? Egyáltalán elvehetik-e a telefonomat, amikor be akarok lépni az USA-ba?

Megtagadhatják-e a belépést, ha rosszat írtam Trumpról? Egyáltalán elvehetik-e a telefonomat, amikor be akarok lépni az USA-ba?

Köznevetség tárgyává tették, most történelmi tettel vághat vissza

Köznevetség tárgyává tették, most történelmi tettel vághat vissza

A címlapról ajánljuk