Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Mediterrán hét: Fűszeres tőtike – szerda

A mediterrán diéta nem feltétlenül diétázás, hiszen a diéta szó eredetileg táplálékot jelent, nem étkezési megszorítást. Viszont a zöldség és gyümölcsalapon – a Földközi-tenger környékére – szerveződő asztali szokások kifejezetten egészségesek és követendők.

hvg.hu Gasztro

Irsai Olivér a kínaiak poharában

A kínai kormányfő látogatása alkalmából rendezett nemzetközi gazdasági konferencia fogadásán a Duna borrégió legjobb borait kínálták. Meglehet, így a tájegység csúcsborainak Kínáig ér a híre.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Mediterrán hét: Hideg tésztasaláta – kedd

A mediterrán diéta nem feltétlenül diétázás, hiszen a diéta szó eredetileg táplálékot jelent, nem étkezési megszorítást. Viszont a zöldség és gyümölcsalapon – a Földközi-tenger környékére – szerveződő asztali szokások kifejezetten egészségesek és követendők.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Mediterrán hét: Marinált padlizsán – hétfő

A mediterrán diéta nem feltétlenül diétázás, hiszen a diéta szó eredetileg táplálékot jelent, nem étkezési megszorítást. Viszont a zöldség és gyümölcsalapon – a Földközi-tenger környékére – szerveződő asztali szokások kifejezetten egészségesek és követendők.

Tóth Sándor Gasztro

Sting, a biogazda

A hetedik koncertjére Budapestre érkező világhírű zenész nemcsak a brazíliai esőerdők védelmezője, hanem az itáliai Toszkána természeti értékeinek lelkes híve is. Firenzétől délre levő birtokán gazdálkodik, „belekóstolt” a borászatba, az olívatermesztésbe, a méhészkedésbe és biotermékeket is forgalmaz.

hvg.hu Gasztro

Mit keres a rágógumi a borban?

Borhamisítókat leplezett le a brit rendőrség. A nyomravezető egy vásárló volt, aki használt rágógumit talált egy palackban. Ha csak az illatát fedezte volna fel a gyümölcsös rágónak, nem is fog gyanút - írja a borravaló.hu.

Gy. Zs. Gasztro

Mi az Eat Art?

Ezúttal nem az evés művészetéről, a lassúság dicséretéről vagy a gourmet kifinomultságról van szó. Az étkezésművészet műalkotásokban és az asztalon valósul meg, egyfajta társadalmi tükörképet adva.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

A hét receptje: házi kovászos uborka

Ugye imádjuk a kovászos uborkát? Éttermek, bisztrók, kifőzdék menő, nyári slágere. Az igazi persze az, amit mi magunk készítünk. S persze, olcsóbb is.

Krisztina O'Brien Gasztro

Ki akar főzni Gwyneth Paltrow módra? - recept

Gwyneth Paltrow felcsapott szakácsnőnek, és nemrégiben megjelent könyvében ízletes recepteket kínál „az egészséges és boldog élethez”. Kérdés, a közönség mit szól az olyan ételötletekhez, amelyek veganéz, agave nektár és egyéb hozzávalókra alapulnak.

hvg.hu Gasztro

Hogyan lehet erős márkát építeni?

Erőteljesebben együtt kell működnie a civil és állami szférának az élelmiszer-biztonság érdekében. Erről egyeztetett az élelmiszerlánc-felügyeletért és az agrárigazgatásért felelős államtitkár a Magyar Márkaszövetség tagvállalataival a szervezet legutóbbi közgyűlésén.

hvg.hu Gasztro

Nincs többé drága étterem?

Nem kell kuponos akcióra vagy a következő Torkos Csütörtökre várniuk azoknak, akik szívesen vacsoráznának egy jó étteremben kedvezményes áron. A napokban elindított szolgáltatás, a Kedvét.hu 30 százalékos kedvezményt kínál első osztályú budapesti éttermekben.

hvg.hu Gasztro

Magyar borok nyertek

Magyarország legnagyobb és egyetlen akkreditált nemzetközi borversenyét, a Közép-Európa bor-iránytűjének tartott 12. VinAgora Nemzetközi Borversenyt június 16-19. között, Pécsett rendezték meg. A rangos megméretésre 19 országból 501 borminta érkezett.

hvg.hu Gasztro

Mi kell a házi fagylalt gyártásához?

Ez itt nem a reklám helye, de mégiscsak tudnunk kell, hogyan szólítsunk egy ketyerét, ha rászánjuk magunkat a vásárlásra a házi fagylaltgyártás okán.

Tóth Sándor Gasztro

Nobel-díjas koktélok

Egy kicsit elmerülve Hemingway könyveiben komolyabb étel- és itallapot tudnánk összeállítani. Hősei szenvedélyesen esznek, és főleg isznak. Ezek az önéletrajzi motívumok nem egy művében újra és újra felbukkannak. Az író, avagy a Papa kedvenc poharazgató helyei kultikussá váltak az USA-ban éppúgy, mint Kubában és Európában is.

Gyorgyevics Tamás Gasztro

Mit együnk borozás közben?

Dübörög a nyár, ami nemcsak a szabadtéri szórakoztató programok sorozatát jelenti, de szinte minden hétre, hétvégére akad egy helyi borfesztivál, vagy valamilyen regionális boros program. Ám szerte az országban számos nyitott pince is várja a borra szomjazókat. Akik azért esznek is poharazás közben. De mit?

1
147 148 149 150 151
234
Lövöldözés volt egy németországi bíróság épülete előtt

Lövöldözés volt egy németországi bíróság épülete előtt

Egy hónapig dolgozott a Magyar Turisztikai Ügynökség a válaszon: nem ők hívták ide a zabáló koreai influenszert

Egy hónapig dolgozott a Magyar Turisztikai Ügynökség a válaszon: nem ők hívták ide a zabáló koreai influenszert

Hatalmas előrelépést hozhat az iPhone 17 Pro

Hatalmas előrelépést hozhat az iPhone 17 Pro

A Fővárosi Törvényszék megszólalt arról, hogy a lúgos orvos szabadlábra kerülhet

A Fővárosi Törvényszék megszólalt arról, hogy a lúgos orvos szabadlábra kerülhet

Úgy kel fel a földről ez a humanoid robot, mintha a Mátrixban szerepelne – videó

Úgy kel fel a földről ez a humanoid robot, mintha a Mátrixban szerepelne – videó

Pótlóbusz helyettesíti a 6-os villamost több márciusi éjszakán

Pótlóbusz helyettesíti a 6-os villamost több márciusi éjszakán

A lelket akarta lefotózni – Beszélgetés E. Csorba Csillával és Cserba Juliával Révai Ilka elveszett életművéről

A lelket akarta lefotózni – Beszélgetés E. Csorba Csillával és Cserba Juliával Révai Ilka elveszett életművéről

A magyar Simon’s Burger tulajdonosai New Yorkban nyitnak éttermet

A magyar Simon’s Burger tulajdonosai New Yorkban nyitnak éttermet

Itt látható egyetlen ábrán, ahogyan százmilliárdok távoznak Rogán Antaltól

Itt látható egyetlen ábrán, ahogyan százmilliárdok távoznak Rogán Antaltól

A címlapról ajánljuk