Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A hétvégén adják át a világ legismertebb filmes díjait, az Oscar-szobrocskákat. Amennyiben mozis elfogultságaink fényében szeretnénk stílusosan élvezni a díjátadó gálát, legalábbis a képernyő előtt, kortyolhatnánk a filmekhez illő borokat.
Sokan vannak, akik úgy szeretik a mézet, mint Micimackó. Vagyis, kenyér semmi szín alatt nem kell hozzá. De ettől még a konyhában is csurgathatjuk sütéskor-főzéskor.
Az immáron hagyományosnak számító Torkos Csütörtökön bizonyos éttermek visszaléptek ugyan a részvételtől, de azért tudunk még néhányat ajánlani. Kipróbált helyekről van szó, amelyekről részletes információkat is adunk, Budapesten és vidéken egyaránt.
Amint beköszöntött a Furmint Február, máris lendületet vett a magyar bormarketing: éjjel-nappal folyik a képernyős médiából, hogy fogyasszunk magyar bort. Szó esik kadarkáról, bikavérről és kékfrankosról, de a kalendáriumunk alapján is sztárolt furmintról viszont egy csepp nem sok, annyit sem hallani az össznépi ízlést formáló reklámokban. Ez azonban nem szegte kedvünket, és nekiültünk behozni a restanciánkat: 16 tokaji furmintot ízleltünk végig.
Összeállt egy közös produkcióra a Tv Paprika és a Minimax, amelyből megszületett a Miniséf, egy kifejezetten gyerekeknek szóló főzőműsor - olvasható a Comment blogon.
Körülbelül egymilliárd forint jut 2011-ben bormarketingre, amelynek rendszerét a Bormarketing Bizottság át szeretné alakítani – mondta a bizottság elnöke szerdán Szekszárdon.
A múlt héten, életének 54. évében váratlanul elhunyt Santi Santamaria, Katalónia egyik leghíresebb szakácsa. Soha nem tanult semmilyen hivatalos szakácsképzőben, mégis ő volt a régió első három Michelin-csillagos séfje.
Filléres termékről van szó, ami minden fűszerpolcon ott van: a szegfűszegről. Manapság nem is gondolnánk, hogy egykor monopóliumát a hollandok oly féltve őrizték, mint a kínaiak a selyemgubóét.
A Designbazar.hu oldal bemutatja, hogy a hétköznapi konyhai eszközöket a főzésen kívül mi másra lehet még használni. Meg fognak lepődni, pedig kézenfekvő.
Az egyik legnépszerűbb gasztro blog mottóját csak azért plagizáltuk a fenti címben, hogy mindjárt meg is kérdőjelezzük. Összeköt vagy elválaszt? Nem könnyű állást foglalni, hogy a konyhában mikor is használjunk zsírt vagy olajat, vajat vagy margarint.
Tekintettel az időjárásra, úgy gondoljuk, a csokoládé fogyasztás tökéletesen igazolt. Akár főzhetünk is vele, hogy a most következő hét az édes örömök jegyében teljen. Mutatunk három remek receptet.
Nagykanizsán ismét országos farsangi fánkfesztivál volt. A rendezvényen 30 csapat 51 féle fánkal vett részt, így sikerült a Guinness-rekord felállítása, az egy helyütt, egy időben bemutatott legtöbb fajta fánk kategóriában.
Ha idáig nem sejtettük volna, most már hivatalos felmérés által erősíttetett meg: virsliimádó nép a magyar. Jó kis képzavarral élve, vesszük, mint a cukrot.
A bor tudósainak alkotásait mustrálva a tudomány borát keresték az akadémikusok. Az immár harmadszorra megrendezett megmérettetésben idén hat kategóriában nyerhették el a legjobb borászok a Magyar Tudományos Akadémia Bora 2011 elismerő címet.