
hvg.hu
Élet+Stílus
Bródy János üzent az Orbán-féle Harcosok Klubjának
“Ne úgy ölelj, hogy ne kapjak levegőt közben”
A hazai csúcsgasztronómia legfontosabb szakácsversenyére február 21-én kerül sor a Gerbeaud-házban. A Magyar Gasztronómiai Egyesület által kezdeményezett Hagyomány&Evolúció döntőjén tizenkét szakács méri össze tudását.
Az utóbbi időben nálunk is újra népszerű, és elérhető a szarvasgomba, ami eddig főként a mediterrán konyhák, a francia, az olasz és a spanyol kedvence volt.
A Dobos torta igazi hungarikum. Finom és tömör gyönyör. Méltó egy Bálint napi meglepetésre, nem szólva a globalizációs Valentinról.
Hogyan is készül az igazi kínai? Wang mester megmutatta nekünk, a life-style.hu újságírója és fotósa újabb főzőtanfolyamon járt.
Eco-cocina, la última vanguardia - a madridi nemzetközi gasztronómiai csúcstalálkozó idei leghangsúlyosabb programsorozatának szlogenje szerint a világ legjobb séfei az élenjáró ökokonyhára voksolnak.
A kelt tésztáktól sok háziasszony ódzkodik, gondolván, hogy sikeres elkészítésük mesteri kiváltság. Pedig nem ördöngösség, érdemes belefogni, már csak a kicsit elfeledett, de annál finomabb bukta kedvéért is.
A fish and chips - sült hal és sült krumpli - annyira hozzátartozik a britek nemzeti identitásához, mint a mienkhez a gulyásunk. Meg is rendezik minden évben a F&C shoppok, vagyis a Chippy-k versenyét. A regionális top 10-es listát január derekán elsőként a The Times közölte. Az idei abszolút nyertes megint Skóciából került ki: Atlantic Fast Food.
Eirik Solheim norvég médiaszakember általában fotózással és videózással kapcsolatban posztol blogján, legutóbb azonban a világ talán legegyszerűbb kenyérsütési módját mutatta be fotóval, videóval.
A földimogyoró nagy mennyiségben nem tesz túl jót a bőrnek - mint általában az olajos magvak -, és hízlal is, de ha mértékkel fogyasztjuk, akkor kiváló eledel lehet. Most olyan recepteket mutatunk be, amelyek pont a mogyorótól lesznek nagyon különlegesek.
Az EUFE kifőzte, Buday megfőzte, a kerecsendiek mind megették.
„Az Egyesült Államokat két szempontból is szokás elmarasztalni. Egyrészt a gyorsétkezdékben kapható ételek silányságát hozzák fel… másrészt pedig sokak szerint az országnak nincs saját, egyéni konyhaművészete.”
Aki az egy főre eső honos pizzériák és elmagyarosodott risztoranték számát tekintve azt gondolná, hogy mindent tud az olasz konyháról, sürgősen felejtse is el azt a mindent.
A Santiago de Chilében rendezett 34. Szakács Világkongresszus nemzetközi séfversenyének győztese az indonéz Wajan Wicaya lett.
Akit a januári hidegben Tátrai Teával, Margolimannal vagy borsos cujkával kínálnak, annak ugyancsak átmelegszik teste-lelke. A röpködő mínuszokban nincs az a hólapátolás, csúszkálás, szánkózás, síelés, ami után ne jönne jól pár korty „tüzes víz”, de legalábbis egy csésze forró akármi.
George Simenon nem csak a békebeli Franciaországnak állított emléket Maigret könyveiben, hanem a francia konyhának is. Mert a felügyelő állandóan éhes és szomjas. S ha már lett is volna akkoriban, akkor sem ment volna soha gyorsétterembe.Inkább forró nyomon indult a konyhába.
Két férfi - Yang Zhi Jun és Vincent Astier. Két étterem – Rickshaw Restaurant és Brasserie Royale. Két ízvilág – távol-keleti és francia. A luxusszállodák éttermeit bemutató sorozatunkban a Corinthia Grand Hotel Royal világkonyháiba lestünk be.
A Séfek Világszervezete, a WACS először rendezi Latin-Amerikában kongresszusát. A kétévenként sorra kerülő nemzetközi gasztronómiai eseménynek január 24-28. között Santiago de Chile, a kontinens legdélebbi országának fővárosa a helyszíne.
A többszörös “Legjobb francia étterem” díjjal kitüntetett Le Bourbon étterem francia konyhafőnökével kétségtelenül sokak számára igen kellemes pillanatokat jelent, Laurent Vandenameele pedig nem csak remek, hanem lelkes főnök is, aki készséggel állt rendelkezésünkre, amikor egy jó receptet kértünk tőle.
Nemcsak áhítattal élnek a megszentelt falak között a kolostorok lakói. Érdemes e sajátságos gasztronómiai lelőhelyeken kutakodni, és belekóstolni az apácák, szerzetesek főztjébe.
Végy egy adag akaraterőt, fűszerezd ambícióval, szenvedéllyel, kíváncsisággal. Szükséged van tiszta szívre és lélekre. És adj hozzá szeretetet.
Nagy bajban lennének a határon túli magyarok, ha ott, ahol élnek, viszonossági alapon ugyanazok a „szuverenitásvédelmi” regulák lennének az irányadók, amiket Orbánék Magyarországon a civilek és a sajtó ellen bevezetni készülnek.
„Muszáj harcnak nevezni, mert az igazság kiábrándító lenne”.
A rendőrnek erre is van joga, de mérlegelnie kell a helyzetet.
Bizonyítékok is vannak arra, hogy a magyar hatóságok engedték ki az országból a pótolhatatlan műkincset.
Ha egy harckocsi kétszer is legördülhet a gyártósorról, akkor 600 felújított orvosi rendelőt hányszor lehet sikerként eladni?
Nem csak a száguldozókkal van baj.
Az öttusaszövetség elnökének ezüstérmét is megszépítette Gulyás Michelle aranya.