hvg.hu
Élet+Stílus
Hogyan lehet túlélni egy repülőgép-balesetet?
Mielőtt legközelebb repülőre száll, olvassa el ezeket a tanácsokat.
A téli könyvvásár újdonságai között számos nekünk valóra leltünk, ezekből válogattunk a karácsonyfa alá.
Szeretjük a csodákat, jöjjünk bárhonnan, tartozzunk bárhova is. Jó hinni, ünnepelni és persze enni.
Az ember mindig ugyanazzal a dilemmával szembesül. Közelednek az ünnepek, jókat kell főzni, finomakat kell sütni. Sokat kell enni. A kérdés: mit? Öt fantasztikus recepttel segítünk eligazodni.
Jó néhány évtizedig a sorbanállós banán, a préselt füge és a kubai lénarancs képviselte kis hazánkban az egzotikumot, amiért különösen karácsony táján emésztettük magunkat. Manapság az olyan különlegességnek is helye van nemcsak ünnepi gyümölcskosarunkban, mint a gránátalma.
Beküldés: a hvg.hu@hvg.hu címre gasztro tárgymegjelöléssel. A szerencsés nyerteseket e-mail-ben értesítjük. Beküldési határidő: december 30. éjfél. Sorsolás és a helyes megfejtések közlése: január 5.
Sokan idegenkednek attól, hogy a jól bevált köretekhez hozzányúljanak. Amennyiben népszavazási kezdeményezésként születne újjá ez a cikk, és a köretek megreformálását, vagy legalább a skála szélesítését célozná meg, minden bizonnyal csúfos kudarcot vallana. Nem is megyünk fejjel a falnak, illetve a lábosnak, csak kínálunk néhány ízletes alternatívát.
Kétnapos gyakorlati vizsgával fejeződött be december 10-11-én a Magyarországon először indított francia Chef Akadémia első kurzusa.
Egy luxus étterem séfje, hetenként tűnik fel a képernyőn, újságokban publikál, főiskolán tanít gasztronómia-történetet, konferenciát szervez, újít és hagyományt őriz. Az egész országnak ő: a Buday.
A gyorsétteremláncok mind népszerűbbek világszerte, de sikerüknek csak egyik oka az, hogy igen gyorsan lehet bennük megebédelni vagy vacsorázni. Egy nagy vizsgálatban még tíz további szempontra adtak választ a megkérdezettek; az eredményt a Journal of the American Dietetic Association szakfolyóirat decemberi száma közölte.
Kaszás Attila színművész kivételes tehetség, kivételes ember volt. Talán nem tudják túl sokan, de kiválóan főzött. Ez minden bizonnyal családi hagyomány, legalábbis azok szerint, akiknek volt már szerencséjük megkóstolni az édesanyja főztjét. Attila messze földön híres palócgulyásának receptjét tesszük ezúton közkinccsé.
A könyvek előbb-utóbb felkerülnek az internetre, internetes tartalmakat viszont jóval ritkábban jelentetnek meg hagyományos könyv formában. Bodrogi Eszter gasztroblogjával mégis ez történt, a konyhaművészet, egyben a frissen nyomott könyvek illata iránt rajongó olvasók legnagyobb örömére.
Mostanság egy álmos téli délutánon, az aktuális világválság kellős közepén, és a valószínűleg córeszes szeretet ünnepén még innen, könnyen előfordulhat: arra eszmél az ember, hogy egy gyöngéden pöfögő tükörtojás fölött mereng az élet lassú múlásán és kilátástalanságán. Felmerülhet a vágy, változtatni kell.
A karácsonyi söröknek évszázados tradíciói vannak. Bár ezt a legutóbbi időkig nemigen vettük észre a hazai kínálatban. Az európai sörfőzők azonban hagyományosan mindig is az évszaknak megfelelő söröket főztek. Mást-mást a tavaszi könnyedséghez, a nyári felfrissüléséhez és a hideg téli napokra.
A Magyar Bor Akadémia az idén balatonboglári termelőnek ítélte oda az év legjobbjának járó címet.
A tétel, miszerint adni jobb, mint kapni, igaz. Ha valaki nem hiszi, készítsen el egy-kettőt ezek közül az egyszerű, de nagyszerű ízes remekek közül, és lepje meg szeretteit. A pálfordulás garantált. A mottó: fantázia és a kísérletező kedv.
Szent Miklós a pálinkafőzők védőszentje is. Ezért lett december 6. a Pálinka Napja Magyarországon.
Paella, tapas, tengeri herkentyűk – az első szavak, melyek a spanyol konyhával kapcsolatban legtöbbünknek beugranak. Vajon mi mindent kínál még az Ibériai-félsziget a kulináris kalandokra vágyóknak?
Az ünnep hangulatát idézik meg december 6-án, szombaton Egerben. Az Egri Borvidékért Alapítvány szervezésében neves borászatok képviselői segítenek kiválasztani a karácsonyi menühöz illő borokat.
Nincs még egy olyan magyar író, aki úgy tudott volna étkekről, italokról, nagyevőkről, borisszákról, kocsmákról, piacokról írni, mint a 130 évvel ezelőtt született Krúdy Gyula.
Nem hiába nevezik életelixírnek, avagy az istenek nektárjának: 2000 órányi napsütés minden palackban. A görög legenda, a Metaxa az idén lett 120 éves.
Megtörtént, ami korábban elképzelhetetlen volt: az amerikaiak már nem tudják használni a világ egyik legnépszerűbb alkalmazását.
Már 2006 előtt épült ingatlanokra igényelhető támogatás és támogatott hitel, és sokkal egyszerűbb az adminisztráció.
Nemrég igazolta le Curtist a NER, erre jön Majka, és azt üzeni, hogy a politika megveti és kineveti az embereket.
Rossz adatokat még rosszabbak követtek a magyar gazdaságban.
Ha egy harckocsi kétszer is legördülhet a gyártósorról, akkor 600 felújított orvosi rendelőt hányszor lehet sikerként eladni?
Nem csak a száguldozókkal van baj.
Az öttusaszövetség elnökének ezüstérmét is megszépítette Gulyás Michelle aranya.