Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Hogy a cider gyümölcssör vagy bor-e, annak eldöntéséért bele tudnák fojtani egymást egy pohár lébe a csatornán innen és túl anglománok és frankofónok. A többiek csak isszák, nálunk is egyre népszerűbb.
A brazíliai labdarúgó-világbajnokság kulisszái mögött érdekes hírek keringenek az egymással versengő csapatok diétáiról, csodaszereiről. Uruguay nemzeti válogatottjáról már a vámvizsgálatkor kiderült, felettébb kedvelik a matéteát és a karamellizált tejkrémet.
Mit bír még el a bolygónk? Van-e sárgaköves út a táplálkozásban? Egyáltalán, mit eszünk harminc év múlva? Ilyen s ehhez hasonló kérdéseket feszeget a most elkészült Globál menü cimű film, ami épp úgy lerántja a leplet a manipuláló multikról, mint a bio lobbiról.
Július első hetétől kezdődik a magyar dinnye szezonja a piacokon. A dinnyeszüret a baranyai Ormánságban kezdődik, Békésben folytatódik; július végén már Tolnában, Hevesben és a Hajdúságban is megindul a dinnye begyűjtése a földekről, legkésőbb augusztusban pedig a szabolcsi termelők is bekapcsolódnak a termelésbe.
Vannak az életben biztos dolgok. A juhtúrós sztrapacska és a hatalmas adagok nem változnak a Krisztina körúton, ahol húsz éve áll a Horváth Étterem. Legnevesebb törzsvendége a legendás focista volt, a mi Öcsink, és a spanyolok Panchoja, akiért valószínűleg a napokban nemcsak a fele, de az egész királyságukat odaadták volna…
Ha azt mondjuk, třebíči járás, Dalešice, akkor nem biztos, hogy első hajtásra bejön. De a Postřižiny már minden moziba járó, betűfaló sörbúvárnak, ám még egyszeri csehmániás sörisszának is leesik. A városka így hirdeti magát a Bohumil Hrabal regénye alapján forgatott Sörgyári capriccio óta. S nem mellesleg a Hrabal 100-ra kihozott jubileumi sör is, mi más nevet kapott volna, mint a filmbeli kisvárosét.
Maria Elena Bergoglio, Ferenc pápa testvére Francisco nevű fiával közösen bérelt ki egy helyet az uruguayi főváros Sayago városrészének egyik legforgalmasabb utcájában, ahol éttermet nyit. Az étlapon elsősorban házi készítésű tésztaételek szerepelnek.
Ha beszorulunk a városba hétvégére, vagy csak lazulnánk egyet a napi robot után, nincs jobb, mint felemelkedni. Ha nem is a magas égbe, de néhány emeletnyire. Odaföntről mindjárt másként látjuk a világot. Hideg ital, pár falat, jó társaság, nagy dumálás, klassz zene. Mi kell még?
Ölre tudnánk menni, hogy megvédjük a rántott hús becsületét, és nem félnénk egy népszavazás eredményétől, hogy maradjon-e étlapjainkon, vagy sem. A panírozás viszont, enyhén szólva, nem tartozik kedvenc foglalatosságaink közé. Sőt.
Sokáig, ha művelt hazai sörivó meghallotta azt a kifejezést, hogy házi sör, leginkább valami lenézett, kisüzemileg gyártott, többnyire, pasztörizálatlan, ászoksörre asszociált. Aztán a kézműves sör köztudatba kerülésével, és a sokat emlegetett sörforradalommal minden megváltozott. Az egyre-másra születő vagy újjászülető főzdék, és az igazi otthonfőzők felbukkanása megváltoztatta az ínyencek házi sörről alkotott véleményét is.
Ha a nyers csirkehúst megmossuk, nagyobb eséllyel betegedhetünk meg – legalábbis ezt állítja egy friss kutatás. A konyhákban bevett szokás kockázataira figyelmeztet a brit egészségügyi szervezet, mivel felmérések szerint az előzetes tisztítás a közvélekedéssel ellentétben nemhogy csökkenti, hanem növeli egyes baktériumok elterjedésének esélyét.
Azt nem lehet mondani, hogy egy street-food, de a kínai konyha egyik emblematikus fogása a fecskefészek leves. Oly annyira nagy becsben tartják, hogy többek között ez is múzeumba került.
A légkör megnövekedett szén-dioxid-koncentrációja ugyan meggyorsítja a növények fejlődését, a gabonából – és így a pékárukból is – azonban fontos nyomelemek szorulnak ki.
Hamarosan újabb külföldi sztárséf érkezik Magyarországra: Ben Spalding, London egyik legígéretesebb ifjú ásza június végén a csopaki Szent Donátban és Budapesten egy titkos kis kertben is vacsorát ad.
Tikkasztó napok, fülledt esték, vízparti perzselődések, édes semmittevés a medence mellett, szóval tiszta erőből nyár. S mi tagadás, épp ideje a koktélozásnak.
Termékellenőrzési sorozatának folytatásaként savanyúságokat tesztelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a szúrópróbaszerűen megvizsgált 52 termékből 27 esetében kellett hatósági eljárást indítani, a tapasztaltak és a vizsgálati eredmények alapján országos célellenőrzést rendeltek el.
A ma kezdődő focivébé alatti tematikus sörözéshez ad segítséget a The Big Lead, amely röviden bemutatta mind a 32 részt vevő ország kedvenc sörmárkáját. Néhány név meglepetésnek számít a listán.