Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Tóth Sándor Gasztro

Hogyan jut el egy vidéki szakács a legnagyobb kitüntetésig? – recept

A valóság sokszor a népmeséket is felülírja. Jó példa erre a baszk származású séf és étteremtulajdonos, Hélène Darroze története, aki egy vidéki fogadó konyháján látta meg a napvilágot, s a napokban érdemesült a legmagasabb francia kitüntetésre, a Becsületrendre.

-gy- Gasztro

Ez lesz a jövő bora?

Fogjuk a borospalackot és betesszük a mikrohullámú sütőbe. Pár perc múlva koccinthatunk. Mi legyen, syrah vagy pinot noir?

SZJ Gasztro

Már nem divat a nagy zabálás

A világ folyamatosan változik körülöttünk, gasztro trendek jönnek-mennek. Szerencsére idehaza is igyekszünk már túllépni a magyaros konyha hagyma-paprika - zsír szentháromságán. A tengerentúlon általában mindig néhány lépéssel előttünk járnak, így a takarékosság és egészségtudatosság jegyében lássunk most néhányat az idei amerikai gasztro-trendek közül.

hvg.hu Gasztro

A tökéletes reggeli

A legegyszerűbb kaját a legegyszerűbb elrontani. Legalábbis ahhoz képest, amit elképzelünk róla.

K. G. Gasztro

A csapolt vagy az üveges sör a jobb?

Lehet, hogy koca sörisszáknak ez nem éppen téli téma, de rendes sörivók bármikor, bárhol képesek ölre menni, hogy a csapolt vagy az üveges-e az igazi. Elvileg ugyanannak a sörnek csapolt és üveges változata között legfeljebb minimális különbség lehet. A sörivók többsége mégis esküszik a csapoltra, és állítja, hogy a frissen csapolt sör mindig finomabb. Vajon igazuk van?

Keszthelyi Imre Gasztro

Év eleji gyomorcirógató receptek

„Vagyok minden lében kanál, minden toron tál”- ezzel a mottóval kaptunk levelet egy kedves gasztromán olvasónktól. Olyan mosolycsalogató ízességgel s egyszerűséggel osztotta meg velünk pár konyhai kalandját, hogy úgy gondoltuk, mindenkire ráfér mostanság egy kis gyomorcirógató kedélyesség. Így az első hét receptjéből rendhagyó módon mindjárt kicsit-nagyon más és több lett. Vigyázat, csilimániás!

Tóth Sándor Gasztro

A nagy francia író híres receptkönyve – recept

Akár a konyhai polcra is kerülhet a nagy francia író egyik remekművének szerkesztett változata. A Spanyolországban most kiadott kötet Alexandre Dumas nagy szenvedélyéről, a kulináriáról szól. Bármennyire meglepő, az eredeti műnek magyar vonatkozásai is vannak.

hvg.hu Gasztro

A nő, aki nem aggódik

Mit csinál egy nő a Wekerlén, aki januártól hivatalosan munkanélküli, és egyedül neveli négy gyermekét?

Gőgh Csilla Gasztro

Ezek voltak 2011 legkülönlegesebb pálinkái

Hogy milyen meglepetésekkel rukkolnak elő az idén a pálinkafőzők, még korai lenne firtatni. Azt viszont érdemes áttekinteni, hogy mit töltöttek tavaly a poharainkba.

hvg.hu Gasztro

Ilyen volt 2011 egy blogger szemével

Merre járt 2011-ben Világevő az előtt és az után, hogy besöpörte a GoldenBlog gasztronómia kategória győztesének járó díjat? A 365 napból 77-et külföldi gasztro élmények gyűjtésével töltött, különösen Lyonra fókuszálva.

hvg.hu Gasztro

2011 legjobb borai

Az újév első napjai még a számvetéssel, összegzéssel telnek - így tett a Borravaló blog is.

hvg.hu Gasztro

Az év legnépszerűbb receptjei

Mindig nagy érdeklődéssel figyeljük, mely anyagaink nyerték el olvasóink tetszését. Most nem csak megnéztük, hanem közkinccsé is tesszük, melyek voltak az év legnépszerűbb receptjei. Akik eddig lemaradtak róla, jövőre is elkészíthetik.

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

2011: Ezek voltak az év legjobb élményei

Ha volt esztendő, amikor zsúfolásig megtelt bejegyzésekkel gasztronaptárunk, akkor az 2011 volt. Igyekeztünk nyomon követni az eseményeket, hírt adni a történésekről. Most, amikor felelevenítünk néhányat, engedtessék meg némi szubjektivizmus úgyis, mint a mindenkori vendégnek, külön bejáratú gasztronaplónkba sebbel-lobbal írt megjegyzéseink alapján.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Milyen koktélokat igyunk? Szilveszteri gyorstalpaló

Bár a hazai koktélkultúra már erősen bontogatja szárnyait, nem jellemző, hogy annyira bevett szokás lenne a koktélozás. Nyáresteken még csak-csak belehúzunk, aztán hosszú szünet szilveszterig, mert ilyenkor azért a pezsgőzés mellett ez is sikk. A Mojito, a Cosmopolitan vagy a Pina Colada a legtöbbek számára már ismert. A kevert italok varázslatos világa azonban még sok meglepetést tartogat.

1
130 131 132 133 134
234
Két óra alatt négyszer futott bele ugyanabba a traffipaxba egy gyorshajtó

Két óra alatt négyszer futott bele ugyanabba a traffipaxba egy gyorshajtó

Nemzetközi lapszemle: Az ellenség a Fehér Házban van

Nemzetközi lapszemle: Az ellenség a Fehér Házban van

Orbán Balázs könyvet ír doktori védése tanulságairól és a vele járó politikai dzsihádról

Orbán Balázs könyvet ír doktori védése tanulságairól és a vele járó politikai dzsihádról

Orbán Balázs hivatalosan is megkapta a doktori címet

Orbán Balázs hivatalosan is megkapta a doktori címet

Kenderesi Tamás a négyéves eltiltásáról: „Soha életemben nem doppingoltam”

Kenderesi Tamás a négyéves eltiltásáról: „Soha életemben nem doppingoltam”

A falu adja a másikat – Orbán lohol a vidéki szavazói után

A falu adja a másikat – Orbán lohol a vidéki szavazói után

Zelenszkij sajnálja a Fehér Házban történteket, de szerinte néha őszintének kell lenni

Zelenszkij sajnálja a Fehér Házban történteket, de szerinte néha őszintének kell lenni

Orbán a Direkt36 dokumentumfilmjéről: „Az igazság az, amit mondok”

Orbán a Direkt36 dokumentumfilmjéről: „Az igazság az, amit mondok”

Nagy Mártonék szerint a kisboltok többségénél már most megoldható lenne a nyugdíjasok áfa-visszatérítése

Nagy Mártonék szerint a kisboltok többségénél már most megoldható lenne a nyugdíjasok áfa-visszatérítése

A címlapról ajánljuk

Trump lenyomni akarta, de hőst csinált Zelenszkijből

Trump és Vance elégtételt akart venni egy háborús hősön, és miközben országától zsarolással elveszik ásványi kincsei egy részét, még verbálisan is meg akarták semmisíteni. Csak közben egy toporzékoló óvodás vitaképességét mutatták fel.