Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Ha az időjárás engedi, ilyenkor is érdemes felkerekedni, hogy olyan vidékeit ismerjük meg az országnak, amelyek nem tipikusan a nyaralásra, wellness-ezésre csábítanak. Gasztroturisták nem csalódnak, ha Szabolcs-Szatmár-Bereg felé veszik az irányt.
Bár idehaza is bőven válogathatunk a magas színvonalú gasztronómiai kiadványokból, van még pár favorit, ami egyelőre hiányzik a könyvesboltok kínálatából. Az interneten azonban elérhetők, s remélhetőleg nem kell majd sokat várnunk a magyar kiadásokra sem.
A szinte kizárólagos monopolhelyzetben lévő Systembolaget svéd alkoholforgalmazó cég tavaly év végi internetes kínálatában a legkapósabbak a magyar borok voltak.
A másnaposság kuruzslásának egyre gyarapodó szakirodalma van. Egy dologban azonban valamennyi macskajajos egyetért: a szesszel meggyötört gyomor egyik leghatásosabb gyógyszere a tartalmas, forró, savanykás leves.
Az idei év rapszodikus időjárása hatással volt a lillafüredi halállományra is, a kemény telet pikkelyükben érezve, a megszokott november helyett már szeptember végén ívtak az őshonos sebes pisztrángok. Egyébként a hipermarketek zöme inkább olcsó török, olasz, vagy éppen panamai pisztrángot árul a minőségi magyar termék helyett – tudtuk meg Hoitsy Györgytől, a pisztrángtelep tulajdonosától, aki több éven át Borsod megye halászati felügyelője volt.
Most mintegy 30 millió palack pezsgőt isznak meg a magyarok évente, ez mintegy negyedével kevesebb, mint öt évvel ezelőtt, összességében évente mintegy 225 ezer hektoliter pezsgőt adnak el jelenleg Magyarországon - közölte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT).
Az óévbúcsúztató bulikon az éjfél körül feltálalt káposztaleves, lencsefőzelék, virsli mellé-elé mindig jócskán kell az asztalra olyasmi, amire már a mi áldásos közreműködésünk nélkül is rájárhatnak a vendégek. Hogy ne csak a sztenderd majonézes kukoricasalátát, kaszinó tojást, karácsonyról megmaradt száraz bejglit vonultassuk fel, íme öt gyorsan, előre elkészíthető fogás.
A pezsgő nem csak kiváló aperitif, de egyike a legsokoldalúbb, étkezések mellé is kínálható nemes italnak. A nagy klasszikus, a kaviár mellett számos egyszerűbb vagy rafináltabb fogást is kísérhet.
A két ünnep között sokan hódolnak a síelés örömeinek. Mások „no sport” alapon a jól befűtött hüttében bámulják a kandallóban lobogó lángokat, de még többen vannak, akiknek éppen elég csak a tél ahhoz, hogy esténként forró italokat szürcsölgessenek.
Gondolnánk- e, hogy több mint 300 ezer internetes oldalt szentel a világ annak, hogyan panírozzuk, bundázzuk, rántsuk-süssük a halat? Úgy tűnik, ez külön tudománynak számít.
Nem elég, hogy az ünnepek alatt több fogásos ínycsiklandozó ünnepi ebédet és vacsorát eszünk szinte minden nap, ilyenkor a legtöbb otthonban az étkezések közti nassolások is gyarapodnak. Mutatunk pár igazi különleges desszertet.
A hal szinte nélkülözhetetlen fogásnak számít az ünnepi menüben, hol halászlé formájában, hol pedig rántott változatban kerül a karácsonyi asztalra. A néphit pedig azt tartotta az ünnepi hal sok pénzt, illetve a család előrehaladását – pikkelyei és gyors mozgása miatt – segíti elő. A legújabb táplálkozási előírások szerint pedig hetente legalább egyszer együnk 15 dekányi halat, ha valóban egészségesen akarunk élni. De karácsonykor minden bizonnyal ennél több is elfogy majd.
Nem érdemes nagyáruházakban vásárolni karácsonyi bejglit, mert nem jó minőségűt árulnak a kereskedők. Mézeskalácsból viszont számos kiváló termék kapható a boltokban - mondta az InfoRádiónak az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője.
A bejgli és a mézeskalács hagyományosan ott van a magyar családok ünnepi asztalán. De itthon is egyre több helyen bukkan fel az olasz famíliák két nagy kedvence, a panettone és a pandoro.
Ki merjük jelenteni egy ennyire fontos kérdésben, hogy zsebünkben a bölcsek köve, ismerjük a tökéletes halászlé elkészítésének titkát? Hiszen csak a hagyományosnak tekinthető halászlé is eleve kétféle módon készülhet, s mindkettő végeredménye összetéveszthetetlenül jellemző a magyar konyhára.