Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Karácsony előtt a legtöbb családnál a mézeskalács illata jelzi: közeledik az ünnep. Érdemes belőle bőségesen készíteni, hiszen nemcsak finom, de díszíthetjük vele a fenyőfát, mutatós asztali dísz és kedves ajándék.
Szakácskönyvet adni karácsonyra ismét nem számít sablonos vagy unalmas megoldásnak, hiszen - ha még nem tudnák - gasztroforradalom van folyamatban. Forradalom alatt értendő, hogy az emberek viszonya alapjaiban változik a gasztronómiához, a vendéglátáshoz és magához a főzéshez is, ami valóságos újhullámos divat lett az elmúlt évek során.
A tél elengedhetetlen itala a forralt bor, amelyet a karácsonyi vásárokban borsos áron és elég silány minőségben szoktak árulni, így sokan inkább elkészítik maguknak otthon. De hogyan készítsük el a legtökéletesebb forralt bort? Az Otthon, édes blog ennek járt utána.
Egy termetes pulyka olyan dramatikus látványt nyújthat a konyha asztalon, amelytől még a legtapasztaltabb háziasszony is halálra sápad. Íme néhány ötlet, nehogy úgy járjunk, mint Bridget Jones a kék levessel.
Aranyvasárnap, utolsó roham a plázákban, last minute jeligére megveszünk mindent, ami elénk kerül. Pedig nagy örömet szerezhetünk magunk készítette, apró ajándékokkal is – a konyhából.
A magyar gyorsétteremlánc első tagja a McDonald's minőségét hozza, ízvilágban is hasonlót sikerült alkotni, a húspogácsa pedig le is hagyja az ott megismert színvonalat - írja az Egy nap a városban nevű blog.
Az igazi, nemes pezsgő színe az arany különböző árnyalataiban pompázik. Lehet halványabb vagy borostyán, zöldes, sárgás vagy ezüstös fénye. De a változatosság nem csak a szemet gyönyörködteti, hanem a pezsgők karakteréről, az érési idő hosszáról vagy az alapborok szőlőfajtáiról is sokat elárul.
A régi cukrászdák kínálatából nem hiányozhatott az égetett tésztából készült, sárgakrémes, kakaóhabos finomság. Manapság, ha nem akarunk legalább a szomszédos Ausztriába átugrani érte, akkor hozzuk a saját konyhánkba.
Tökéletesség, precizitás és professzionalitás. Így jellemezhetnénk leginkább a szomszédos Ausztria legjobb éttermét, a Steirereck-et, amely a Relais&Châteux hálózat hírneves tagja. A két Michelin-csillagos séf, Heinz Reitbauer felesége, Birgit Reitbauer nyerte el a Relais&Châteux Woman of the Year 2011 címet, ez alkalomból exkluzív interjút adott rovatunknak.
Luca napjára okvetlen szerezzünk be nagyobb mennyiségű fokhagymát, amivel a boszorkányjárás idején távol tarthatjuk magunktól a rontást és a rontó szellemeket. Emellett érdemes még pár jósló-varázsló étekkel is felkészülni.
A mai Budapest elődvárosai, a hegyvidék, a síkság és a Duna találkozásánál fekvő Óbuda, Buda és Pest területe már az ősidők óta lakott terület. Önálló sörfőzéssel a városegyüttes azonban csak a 12. század óta büszkélkedhet.
Rendhagyó árverések legdrágább sztárja. A gyűjtők őrzik, az ínyencek utaznak rá, trónja megingathatatlan a gasztronómiában. De, így ünnepek előtt akár mi is asztalra tehetjük.
Az egyik vezető amerikai bormagazin, a Wine Spectator nyilvánosságra hozta 2010-es top 100-as borlistáját, amelyen a mádi Royal Tokaji borászat 2006-os 5 puttonyos vörös címkés aszúja a 28. helyre került – írja az Index.