Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Tóth Sándor Gasztro

Ferrán Adrià új világa: tapas- és koktélbár

Azt senki sem gondolta, hogy a katalán csodaszakács ölbe tett kézzel várja híres étterme jövő évi bezárását, illetve elit séfképzővé alakítását. Mostanság éppen egy új mottó jegyében dolgozik: La vida tapa! Avagy: az élet beburkol.

Medipress Plázs

Újabb érv, miért ne együnk gyorsétteremben

A feldolgozott élelmiszer nem csak a zsírpárnák felhalmozódásában ludas, de negatívan befolyásolja a viselkedést és a lelki egészséget a gyermekeknél, állítja egy új tanulmány.

Tóth Sándor Gasztro

Cukorkoponyák és a halottak kenyere

A mexikói indián kultúrkör különleges öröksége, hogy a Halottak Napján étellel-itallal vendégelik meg az elhunyt hozzátartozókat, barátokat. Ilyenkor a színes, ünnepi házioltárokra különböző gyümölcsök, édességek, ételek egész sora kerül fel.

Kovács Gábor Gasztro

Mi van a szardíniás dobozban?

Aligha van még egy olyan ország Európában, ahol a szardínia a halkonzerv szinonimája lenne. De miért is lenne másképp ez kis hazánkban, ahol generációk nőttek fel szocialista barátaink durung, paradicsomos halkonzervein. S ahol az emberek többsége úgy tiltakozik a halételek ellen, hogy a karácsonyi halászlén és a balatoninak vélt hekken kívül nem is próbálkozott mással.

kadarm Gasztro

Felejthetetlen gasztronómiai kalandok Skóciában

Skócia a világ egyik legfantasztikusabb természetes éléskamrája, ahol isteni lazacot és osztrigát kóstolhatunk a szarvasbélszín mellett, kedvünkre vadászhatunk, gombászhatunk, halászhatunk. Mindezt világhírű whiskyk és barna sörök társaságában, különleges hotelekben megbújva. Jól hangzik, ugye?

Harmath Csaba Gasztro

Csúcsgasztró a kastélyban: biztos recept?

Recept: végy egy vidéki kastélyszállót, tégy bele egy külföldön már bizonyos utat bejárt séfet, add hozzá egy este erejéig a mestereit és barátait is, hívj meg hirverés nélkül hedonista vendégeket, reptess be egy AN-2 repülővel csokornyi osztrák újságírót, fűszerezd még néhány magyarral és máris tálalható. Ja, és szórd meg az egészet négy Michelin-csillaggal.

V. Gy. Gasztro

Négy nap, négy séf

Adott egy vendéglátóipari gépekre, berendezésekre szakosodott technikai jellegű szakkiállítás. De ha már úgyis ott vannak a technika csodái, miért ne lehetne sütni-főzni is velük, miért ne lehetne működés közben látni, ki mire képes velük?

Haulitus Anikó Gasztro

A tökéletes krumplipüré – recept

Testkontroll ide vagy oda, a burgonya a legnépszerűbb köretünk. Kész csoda, hogy a sült krumplinak nincs még külön rajongói oldala a Facebookon. Mi most a finom, krémes burgonyapürének lobbizunk, amelyet különböző fűszerekkel, kiegészítőkkel fenségessé és megunhatatlanná varázsolhatunk.

Sz. J. Gasztro

Milyenek a szlovén borok?

Bár Szlovénia kedvelt úti cél, e hét végén nem nekünk kell útra kelnünk, ha a borait is szeretnénk felfedezni. Hozzánk jön vendégségbe délnyugati szomszédunk közel 30 pincészete, hogy 250 borral bemutatkozzon a borkedvelő magyar közönségnek és a szakmának.

life-style.hu Gasztro

A francia konyha titkai: receptek és érdekességek

A Francia kulinária című könyvben nincs szigorúan alkalmazott struktúra, a gasztronómiához kapcsolódó bármilyen fogalommal szembetalálhatjuk magunkat olvasás közben. A káoszban mégis van harmónia, ez pedig a francia konyha iránti rajongás.

Kádár Mónika Gasztro

Hol tart a magyar cukrászat? 4. – Gerbeaud

Úgy éreztük, a cukrászat hazai helyzetét boncolgató sorozatunk semmiképpen sem lehet teljes a Gerbeaud nélkül. S akkor még nem is tudtuk, mennyi fontos mondanivalójuk lesz. A több mint 150 éves cég vezető szakmai pozicíójából és nemzetközi ismertségéből is adódóan pedig egyáltalán nem mindegy, mi történik a házuk táján.

Kovács Gábor Gasztro

Halušky – krumplival és anélkül

A Felvidékre látogató magyarok az éttermekben előszeretettel rendelik a legeredetibb szlovák ételnek tartott sztrapacskát. Nem ritka azonban, hogy csalódás éri őket, mert amit ők sztrapacskának gondolnak, az nem más, mint az errefele bryndzové halušky-nak nevezett étel.

life-style.hu Gasztro

Hét tipp a világ legnehezebb süteményéhez

A macaron rajongóinak tábora egyre csak növekszik, a mandulás sütemény jelenleg a legszexibb, legdrágább és egyúttal házilag alig reprodukálható édességnek számít.

Tóth Sándor Gasztro

Világörökség lett a mexikói konyha

Az UNESCO hivatalosan is a világ szellemi kulturális örökségének a szintjére emelte a latin-amerikai ország gasztronómiáját. Ez az első eset, hogy egy nemzeti konyha ilyen tekintélyes elismerésben, besorolásban részesült.

SZJ Gasztro

Kérek egy feketét! – recept

A kávé szerelmesei pontosan tudják, milyen óriási különbségek lehetnek kávé és kávé között. Még a kevéssé finnyásak is tisztában vannak azzal, hogy a csészéjükben lévő kávé minősége a kávészemek alapos megválogatásánál kezdődik. Évszázadok óta két fő kávéfajtából, az arabicából és a robustából készülnek a kávék világszerte.

MTI Gasztro

Borozóvá válna esténként a Starbucks

A világhírű amerikai Starbucks hálózat vezetése azt tervezi, hogy a kávézók jobb kihasználtsága érdekében esténként elegáns borozóként fogja üzemeltetni a helyiségeket.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Gasztroturista: mit együnk és mit igyunk Egerben?

Gasztroturisztikai kalandozásunk második állomása a bikavér fővárosa, Eger. A borok mellett különleges kézműves sajtokra, szofisztikált konyhára és többek között egy elfeledett édességre leltünk.

Kádár Mónika Gasztro

Hol tart a magyar cukrászat? 3. rész- Lukács

Egyesek szerint pesszimisták vagyunk, feleslegesen dramatizáljuk a helyzetet. Túlzás a hazai cukrászipar helyzete feletti borongásunk. Örömmel jelentjük, hogy egy kanadai szemével nálunk sem rosszabb, mint máshol.

1
169 170 171 172 173
234
Robotkesztyűt fejlesztettek a Sony mérnökei, segítheti a zongoristák fejlődését

Robotkesztyűt fejlesztettek a Sony mérnökei, segítheti a zongoristák fejlődését

Megszólalt az ukrán hadifogságba esett észak-koreai katona – állítja, fogalma sem volt, hová viszik

Megszólalt az ukrán hadifogságba esett észak-koreai katona – állítja, fogalma sem volt, hová viszik

ChatGPT? Ugyan, feltámasztották a világ első chatbotját 1967-ből – akár ön is kipróbálhatja az ELIZA-t

ChatGPT? Ugyan, feltámasztották a világ első chatbotját 1967-ből – akár ön is kipróbálhatja az ELIZA-t

900 milliós Bugatti volt 2024 legdrágább használt autója itthon, de a toplista fele a Ferrariké

900 milliós Bugatti volt 2024 legdrágább használt autója itthon, de a toplista fele a Ferrariké

Összeállt az újrainduló Magyar Filmszemle zsűrije

Összeállt az újrainduló Magyar Filmszemle zsűrije

Dacia: Jön a Sandero elektromos változata

Dacia: Jön a Sandero elektromos változata

Robotkutyát alkalmaz a német vasút

Robotkutyát alkalmaz a német vasút

Financial Times: Trump második korszakában a hatalom fékjei és ellensúlyai olyan próbának lesznek kitéve, mint még soha

Financial Times: Trump második korszakában a hatalom fékjei és ellensúlyai olyan próbának lesznek kitéve, mint még soha

Összetörte egy szerelő Lando Norris Ferrari F40-esét

Összetörte egy szerelő Lando Norris Ferrari F40-esét

A címlapról ajánljuk