Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Éppen húsz éve rukkolt elő a villányi Vylyan Pincészet a Montenuovo Nándor hercegről elnevezett birtokborával. A pincészet segítségével utánajártunk, kik állnak a jól csengő nemesi név mögött. Interjú a Baranyában országos hírű mintagazdaságot létrehozó herceg unokájával, Franziska Kübeck-Montenuovoval és dédunokájával, Alexander Kübeck-Montenuovoval.
Lecsó lecsóval. Kolbászos, libamájas, tojásos, padlizsános, natúr, csípős, de még rétesben is. Kisfröccs, nagyfröccs, sportfröccs, hosszúlépés. Palota Piknik július 3-5. között a Mikszáth Kálmán téren. S a kedvükért a nyár is tiszta erőből tombolni készül.
A Mészáros Borház prémium vöröse került elsőként a szekszárdi borvidék hivatalos palackjába. Kizárólag a Szekszárdi Borászok Céhének tagjai használhatják az orosházi öblösüveggyárban készült egyedi palackokat.
Nyári turnéra készül az El Celler de Can Roca csapata. A Roca fivérek először Argentínában, majd az USA-ban, végül pedig Törökországban mutatják be tudományukat, amellyel az idén újból kiérdemelték a világ legjobb étterme címet.
A meggy segít a sportolóknak és a karcsúsodni vágyóknak is, segít a fogyás beindításában és az izomregenerálódásban is. Ráadásul épp most van szezonja.
Szezonja van a sörözésnek és a fesztiválozásnak, meg a kettőnek együtt. Mire apadna a hab a poharakban, és beköszönt az ősz, besorol egy újabb, amiről semmit se lehet tudni. Nincs neve, talány, hogy hol, ki, milyet szervez. Csak az a biztos, hogy a sörről szól majd.
Míg nálunk és szerte a világban egyre inkább divatba gurulnak a mozgóbüfék, addig a római városatyák bekeményítenek. Ha nem is máglyára küldik az eretnek árusokat, kiűzettetnek a paradicsomi történelmi városmagból.
Az idén először osztották ki az Év Éttermi Mosdója díjat. A szakma a Babel Budapest, a közönség a Mericano Bar mosdóját preferálja leginkább, a legjobb pelenkázó pedig mindössze két négyzetméteren valósult meg a Café Alibiben.
Két éttermet akar nyitni New York Manhattan negyedében egy orosz palacsintára (blini) szakosodott orosz gyorsétteremlánc, amely később az egész Egyesült Államokra kiterjesztené hálózatát. Ez az első eset, hogy egy orosz gyorsétteremlánc nyugati országban akarja megvetni a lábát.
Június közepén zajlott az idei VinAgora Nemzetközi Borverseny. Ez az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok együtt mérettetnek meg nemzetközi szakzsűri előtt. A versenyt követően a borkedvelők és a szakmai érdeklődők is megkóstolhatják a nevezett és díjazott borokat a VinAgora borgálán.
„Nem savanyú a citrom drágám, csak rosszul eszed” – üzeni a slam poetry néven egyre népszerűbb szabad költői versenyek üdvöskéje a pesti galériások utcájából. Egy olyan, nemrégiben nyílt helyről, ahol sajátos együttállással lepik meg a nagyérdeműt: a 21. századi kortárs líra és a fenntartható gasztronómia találkozik a bisztrópultnál.
Kulináris újdonsággal rukkolt ki egy marhatenyésztő spanyol testvérpár. Tataki bélszínjük konyhatitka egy régi japán húskészítési módszer, amelyet a szamurájok alkalmaztak.
Vannak túlbonyolított dolgok, noha korunk divatja éppenséggel a túlegyszerűsítés. Például a sushi a világ egyik legegyszerűbb étele, viszont olyan mitológiája van, hogy sokan még a nevét is csak félve ejtik ki. A több nevét. Nigiri, maki, temaki – mi mások is lehetnének, mint az ázsiai gasztro kultúra bonyolult műalkotásai? Pedig csak egy kis kézügyesség, és semmi bonyodalom.
Kevés gluténmentes ételeket kínáló étterem működik a fővárosban, de most szélesedett a kínálat. Az Üllői úton megnyílt a Szederinda Étterem, ahol egy okleveles dietetikus is a vendégek rendelkezésére áll - aki akár a tej-, laktóz-, tojásmentes ételek közötti választásban is segíthet.
A felmérések szerint hazánk fiai s lányai lassan kezdenek rákapni a halra. Mind többen választanak halas fogásokat az éttermekben, és már odahaza is megpróbálkoznának a sütéssel-főzéssel. Kis bibi azért még van: a szálka.