Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Várkonyi Ádám Gasztro

Szendvics, saláta, desszert – gyors receptek

A következőkben néhány olyan gyors harapnivaló receptjét közöljük, melyek nagy népszerűségnek örvendenek a világ különböző tájain, de itthon kevéssé ismertek.

Vétek György Gasztro

2009 legjobb éttermei

A második alkalommal megjelent Étterem- és Bor Kalauz a magyarországi vendéglátásnak kíván torzításmentes tükröt tartani, illetve iránytűt adni azok kezébe, akik megelégelték a mélyhűtőből gazdálkodó, leves- és mártásporokkal bűvészkedő tucat vendéglőket.

hvg.hu Gasztro

Négyszáz étterem féláron kínálja a magyar borokat

Több mint 400 étterem és borszaküzlet csatlakozott az idén első ízben meghirdetett Borszerda akcióhoz. A Borszerda a Nemzeti Bormarketing Program keretében valósul meg április 29-én, a kulturált, minőségi magyar borfogyasztás népszerűsítésének céljával.

Gasztro

A könyvfesztivál receptkínálata

Bár az utóbbi évtizedekben nem múlhat el könyves seregszemle gasztronómiai kiadványok nélkül, az idei könyvfesztiválon aránylag kevés kötet foglalkozott a főzéssel és az ételekkel. Azért akad pár ajánlásra érdemes könyv.

Várkonyi Ádám Gasztro

Kockázatos-e sertéshúst enni?

A világsajtót elárasztó hírek, melyek számos országban azonosított gyanús megbetegedésekről számolnak be, a hentes pultja fölé is nagy kérdőjelet rajzolnak. Kitesszük-e szeretteinket és magunkat akár csekély veszélynek is, ha csülköt eszünk vacsorára?

hvg.hu Gasztro

Borral locsolják Orbán szobrát

Löszös, homokos talajon bő termést hozó zöldség- gyümölcs- és szőlőültetvények váltják egymást a Dunai borrégióhoz tartozó, soknemzetiségű, tizenkét településből álló Hajós-Bajai borvidéken. A több évszázados, hagyományos szőlő- és bortermeléssel foglalkozó vidék kitűnő minőségű illatos fehér borairól, fűszeres vörös borairól és újabban különleges jégboráról is ismert.

Vétek György Gasztro

„Miért nem tudjuk közösen előre tolni a szekeret?"

A ma 59 esztendős Juhász István a régi, neves budapesti szállodák konyháin nevelkedett, és a nyitás óta a várbeli Hilton-ban főz a vendégeknek. Pár évvel ezelőtt egy szaklap az ország tíz legjobb séfje közé választotta. A nemzetközi szállodalánc méltán nemzetközi hírű konyhafőnöke több lehetőséget adna a hazai gasztronómiában a világot látott, fiatalabb generáció tagjainak, de több tiszteletet is várna tőlük az idősebbek iránt.

Várkonyi Ádám Gasztro

A színes Trinidad és Tobago - recept

Ennek az apró szigetcsoportnak, amely Venezuela partjaitól néhány kilométerre található, elképesztően tarka a kultúrája, és ez a gasztronómiában is megmutatkozik.

Várkonyi Ádám Gasztro

Klasszikus amerikai harapnivaló - recept

Nagyszerűsége egyértelműen egyszerűségében rejlik. És abban, hogy a szépség és a szörnyeteg sztori dramaturgiáját hordozza, ehető kivitelben.

Gasztro

Mi lesz a pezsgőgyártókkal?

Politikailag inkorrektnek számít manapság pezsgőt rendelni Londonban. Legalábbis ezzel magyarázza a Francia Pezsgőgyártók Szövetségének elnöke a pezsgő eladások meredek visszaesését Nagy-Britanniában, ahol tradicionálisan minden 4. palack francia pezsgő szomjas gazdára talált.

hvg.hu Gasztro

Miért érzik más ízűnek a szilvát Japánban?

Az oxfordi Szent Katalin kollégium évről évre rendhagyó konferenciának ad otthont. Legutóbb például itt szólalt meg egy répából készült furulya, és látott napvilágot a furcsa tény, hogy a szilva az olaszoknak édes, míg a japánoknak savanyú.

Gasztro

Borcsalád autósoknak

Az olasz autók szerelmesei újabban a saját autómárkájukhoz címzett borokkal és pezsgővel is koccinthatnak.

hvg.hu Plázs

15 ételkombináció az egészséges életért

Az egészséges étkezés a matematikáról szól: zsírok kivonása, kalóriák számlálása, adagok felosztása. De ne feledkezzünk meg az összeadásról sem: gyakran a fazékba tett apróságok hozzák a legnagyobb nyereséget. Egy étel egyszerű hozzáadása egy másikhoz nagy különbséget hozhat a teljes tápanyag felvételben, és jelentős egészségjavulást eredményezhet.

MTI Gasztro

A nagyipari hamburgerkészítés kulisszatitkai

Az ország vezető gyorséttermi láncában április 18-án és 19-én megengedik a vendégeknek, hogy belépjenek a konyhába és más, idegeneknek egyébként tiltott zónába. Így elleshetik az érdeklődők, hogyan készül a szendvics, a sült krumpli, a saláta, a desszert.

Gőgh Csilla Gasztro

A világ borai a hűség városában

A VinAgora Nemzetközi Borversenyt, melynek színhelye az idén Sopron lesz, 1992 óta rendezi meg a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht.

1
200 201 202 203 204
234
Az EU elfogadta az oroszokkal szembeni 16. szankciós csomagot

Az EU elfogadta az oroszokkal szembeni 16. szankciós csomagot

És akkor az USA új elnöke mégsem Elon Musk, hanem Vlagyimir Putyin

És akkor az USA új elnöke mégsem Elon Musk, hanem Vlagyimir Putyin

Megépítették a világ legerősebb kémkameráját: 100 km-ről is milliméteres pontossággal lát

Megépítették a világ legerősebb kémkameráját: 100 km-ről is milliméteres pontossággal lát

Közel háromszáz drón repült sebesen Ukrajna felé

Közel háromszáz drón repült sebesen Ukrajna felé

Két vasúti gázolás is történt hajnalban

Két vasúti gázolás is történt hajnalban

Óriásit esett a Shein nyeresége, egyre rosszabb helyzetben készül a londoni tőzsdére

Óriásit esett a Shein nyeresége, egyre rosszabb helyzetben készül a londoni tőzsdére

Négy éve van hidrogénstratégiánk, de mire mentünk vele

Négy éve van hidrogénstratégiánk, de mire mentünk vele

Fotót készített a titkos amerikai űrrepülőgép

Fotót készített a titkos amerikai űrrepülőgép

Magyar Péter virágot vitt a tavaly ősszel leomlott újvidéki vasútállomáshoz

Magyar Péter virágot vitt a tavaly ősszel leomlott újvidéki vasútállomáshoz

A címlapról ajánljuk