Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Mi kell ahhoz, hogy egy kávézóban ne csak jót kapjunk, de otthonosan is érezzük magunkat? Összefércelt plüssmackók, egy hatalmas, élő papagáj, a nagyi szabóollója, egy halom bakelitlemez, egy csipet vérpezsdítő chili, vagy egy adag zavarba ejtő profizmus? Szubjektív őszi körképünkben nem a legjobb kávét, hanem a legjobb hangulatú kávézókat kerestük Budapesten.
„Ha a világ legjobb sonkája egy legendás séf kezébe kerül, akkor csakis valami elképesztő történhet”- ezzel a szlogennel indult el egy új netes alkalmazás, amely angol nyelven is elérhető.
Magyarországon első alkalommal tartják meg október 11-től, jövő péntektől az Oktoberfest sörfesztivált. Az ingyenesen látogatható sörünnepen több mint száz féle hazai és külföldi sör, valamint gasztronómiai standok várják az érdeklődőket a fővárosi Kopaszi-gáton.
Megkezdődött a hét végén a kékfrankos szőlőfajta szürete a soproni borvidéken, a termés minőségre jó, de mintegy harminc százalékkal kevesebb a szokásosnál.
Kolbász nagymester az Argentínából hazalátogató Botka Gyula. Ezt felesége, Szalma Gizella árulta el a sajtónak szombaton Békéscsabán, amikor a városba látogató házaspár megkóstolta azokat a díjazott kolbászokat, amelyeket a zsűri a legjobbak közé sorolt az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! programsorozat keretében megrendezett kolbászgyúró versenyen.
Ez aztán a kuriózum: Bűnmegelőzési receptúra rendőrségi körítéssel. Brosúrába szedett, száraz kioktatás helyett új formában, helyi receptekkel és borvidékek ajánlásával adnak közre hasznos tudnivalókat a Veszprém megyei zsaruk, akik főzni is szeretnek.
Az eredetileg dízájn vásárnak indult WAMP-hoz folyamatosan csatlakoztak az elmúlt években gasztroblogerek, különféle finomságokat készítő kézművesek. Mígnem új kategória született: a WAMP Spájz. E hét szombatján Közösségi Asztalt terítenek a budapesti Erzsébet téren, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy édes kísértésbe vigyenek.
Akár a toaletten, az A380-as típusú repülőgépen ülve vagy Mao Ce-tung korát idéző falak közt is fogyaszthatják vacsorájukat a kínai étteremlátogatók, egyre több ugyanis a témaparkok mintáját követő témaétterem az országban.
A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken várhatóan október közepén kezdődik a nagyszüret, ekkortól kezdik szedni a tőkékről a hagyományos fajtákat, a furmintot és a hárslevelűt, ugyanakkor a korán érő sárga muskotály szőlő felvásárlása már befejeződött.
Nemcsak a kóstolópoharakból, hanem a desszertekből is a legjobb hazai párlatok zamata köszön vissza október 3. és 6. között a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon.
A McDonald's hamburgerláncénál 40 százalékkal alacsonyabb zsiradéktartalmú és 30 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmazó hasábburgonyával igyekszik magához áthódítani riválisának híveit a Burger King.
Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt, köztük töltött, toros- és székelykáposztát készít szombaton és vasárnap a 9. Káposztás Napokon a Szabolcs megyei Demecserben.
A csabai kolbásszal, a hízott libából előállított termékekkel, a tokaji aszúval és a Béres-cseppel bővítette a hungarikumok gyűjteményét a Hungarikum Bizottság keddi, székesfehérvári ülésén – jelentette be a bizottság elnöke.
Van már évtizede is, hogy kitört a muffinláz, és aki csak tehette, beszerezte a spéci sütőformát szenvedélye tárgyának ideális megtestesítésére. Mára sok háztartásban porosodik legalább egy, külön erre a sütire kialakított, több lyukú alkalmatosság. Mit kezdjünk vele, ha már új időknek új szele fúj a konyhában?