Előnézet a tálcán, Vista módra

Előnézet a tálcán, Vista módra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik legkedveltebb újdonság, amikor a Tálcán ráállunk egy elemre...

Az egyik legkedveltebb újdonság, amikor a Tálcán ráállunk egy elemre, és annak megjelenik az előnézeti képe egy kicsiny, felugró ablakban. Több programocska is létezik, amellyel XP alatt is megoldhatjuk ezt, így például a Visual Task Tips. Most viszont egy másik programot mutatunk be, amely hasonló eredményre vezet.
Töltsük le a Visual Tooltip segédprogramot, csomagoljuk ki tartalmát egy mappába, majd indítsuk el. A szoftver beköltözik az óra mellé, ott érhetjük el a beállításait is (Options).

A Visual Tooltip beállításai

A Thumbnails fülön állítsuk be az előnézeti kép méretét, a Display fülön pedig szedjük ki a pipát a „Show window title” beállítás elől, illetve itt legalul azt is beállíthatjuk, hogy a szoftver mindig a Windowszal együtt induljon. Okézzuk le az ablakot. Nyissunk meg egy mappát vagy alkalmazást, és álljunk rá egérrel a tálcán.

Voilá! – Vista stílusú előnézet XP-re

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Vistában lévő eredeti „szolgáltatás” mozgóképet is meg tud jeleníteni a felugró ablakokban, így például videofájlok esetén az aktuális film mozgó képkockái jelennek meg előnézeti képként. Figyelem, azoknak a mappáknak/szoftvereknek, amelyek már a Visual Tooltip indítása előtt a Tálcán voltak, a program nem tud létrehozni előnézeti képet! Továbbá jó tudni, hogy a csoportba rendezett mappáknak nincs előnézetük. Logikus!


Hozzászólások