Készítsen képregény hatású fotókat

Készítsen képregény hatású fotókat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

1. Töltsük be a képünket!Lássuk, mit tudunk kezdeni ezzel az utcarészlettel!

1. Töltsük be a képünket!
Lássuk, mit tudunk kezdeni ezzel az utcarészlettel! A választott kép lehetőleg kevés zajt tartalmazzon, és legyen nagy méretű, mivel később kicsinyíteni fogjuk.

Első lépésként duplázzuk meg a meglévő háttérréteget a Layer/Duplicate Layer parancs segítségével. Egyelőre a másolati, azaz a felső réteg maradjon kijelölve!

2. Igazi egyéniség!
Vagy inkább „egyediség". Még sosem fordultunk segítségért a Photoshop Custom filteréhez. Ideje, hogy megtegyük.

Kattintsunk a Filter/Other/Custom (Szűrő/Egyéb/Egyedi) menüpontra, majd a megjelenő ablakban állítsuk be a fent látottakat!

Ezután színtelenítsük az így kapott vonalakat, az Image/Adjustments/Desaturate (Kép/Korrekció/Színvisszavétel) paranccsal. A színekre nem lesz szükség ezen a rétegen, csak a vonalakra.

3. Lágy vonalak
A vonalaink meglehetősen ziláltak, tegyük tehát kissé lágyabbá őket. Ehhez tökéletes megoldást kínál a Filter/Stylize/Diffuse (Szűrő/Stilizált/Szórt) effekt, ahol jelöljük be az Anisotropic opciót.

4. Színek, nagyvonalakban
A képregény színei kevésbé gazdagok, mint egy valós képé, így térjünk vissza az alsó réteghez (Background), majd válasszuk a Filter/Artistic/Cutout ( Szűrő/Művészi/Papírkivágás). A szintek számának (No. of Levels) 4-et állítsunk be, ugyanennyi legyen az élek mosása (Edge Simplicity), az Edge Fidelity pedig 2.

5. Ketten együtt
Nincs más hátra, mint a két réteg egyesítése, az Overlay összhatásmóddal. Ha a végeredmény vastag, fekete vonalai túl vékonyak, gyengék, duplázzuk meg a Background copy réteget, és adjunk Multiply összhatásmódot az így kapott új rétegnek!

6. Comics
A kiváló eredmény érdekében kicsinyítsük le a képet, mondjuk 50%-kal. Így a lágy vonalak esetlegessége, és a részletek elnagyoltsága nem lesz annyira szembetűnő, ráadásul a zajosabb részek sem túl feltűnők.

Egy fekete fehér keret és néhány szövegbuborék teszi teljessé a képregény hatást.

Hozzászólások