Új iPod Nano kamerával és rádióval, plusz iTunes 9 és iPhone 3.1 mától!

Új iPod Nano kamerával és rádióval, plusz iTunes 9 és iPhone 3.1 mától!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A bejelentésen - hosszú idő után először - újra Steve Jobs állt a...

A bejelentésen - hosszú idő után először - újra Steve Jobs állt a színpadon (májátültetése miatt sokáig nélküle tartották az Apple eseményeit, így most hatalmas taps fogadta visszatérését).
Ahogy az lenni szokott, ismét a számokkal kezdődött minden: az Apple 30 millió iPhone-t adott el két év alatt, 75 ezer alkalmazás jelent meg a telefonra, és 1,8 billió (!) letöltéssel büszkélkedhet az online bolt.

Az első lényegi bejelentés, hogy megjelent az Apple iPhone OS 3.1, amelyet a mai naptól le is lehet tölteni az iTunes-on keresztül. Közel 30 ezer csengőhangból választhatunk ezentúl a telefonhoz, 1,29 dollárért.

Mégpedig akár az iTunes 9-en keresztül is, merthogy az Apple médialejátszójából is megjelent az új verzió.

Az új változatban bővítették a szinkronizációs lehetőségeket (ez vonatkozik a zenékre, képekre és PIM adatokra is), a Genius Mix pedig szinte rádió-szerűen, folyamatosan játssza majd dalainkat, az összegyűjtött információk alapján.
Az alkalmazások menedzselése is egyszerűbb lett, akár a fogd és dobd módszerrel is szinkronizálhatjuk azokat, és kényelmesen, az iTunes-ban tudjuk szerkeszteni az iPhone vagy az iPod Touch menüjét.

Az album eladások fellendítésére ezentúl különféle digitális tartalmakat (videók, extrák) is kapunk azokhoz (iTunes LP). A letöltött videóknál a hagyományos DVD-khez hasonlóan kapunk extrákat (iTunes Extras).
 A Home Sharing lehetőséggel a megvásárolt dalokat, videókat 5 számítógéppel tudjuk megosztani “családon belül”. Az újonnan vásárolt dolgokat automatikusan szinkronizálhatjuk a gépeink között.
A megújult iTunes zeneboltban kedvenc dalaink listáját egyetlen gombnyomással megoszthatjuk majd a Twitteren és Facebookon.

Új iPodok
Az Apple eddig 225 millió iPodot adott el, a piac 73%-át uralják. A legnépszerűbb az iPodok között az iPod Touch, ebből 20 milliót adtak el (ebben nagy szerepe van annak is, hogy a zene- és videólejátszáson kívül a Touch az iPhone-os alkalmazások futtatására és wifin keresztüli internetezésre is képes).
Ennek kapcsán bepillantást nyerhettünk az Assassin's Creed 2-be, ahol a Wanted plakátokra akár saját fotónkat is beilleszthetjük játék közben (ez egyébként egy Prince of Persia stílusú játék).

A várakozásokkal ellentétben nem került kamera az iPod Touch-ba, esett viszont az iPodok ára (legalábbis az USA-ban, nálunk majd kiderül), illetve az iPod Touch is megkapta az iPhone 3GS jobb grafikus képességeit, plusz gyorsabb lett és akár 64 GB memóriával is megvásárolhatjuk. Az iPod Classic háttértára 160 GB-ra ugrott, a Shuffle pedig új színekben is kapható.

A végén azért volt most "One more Thing is". Ezt a mondatot is régen hallottuk, de most tessék! 

A bónusz gondolat ezúttal az iPod Nano-val kapcsolatos, az ugyanis - a többi modellel ellentétben - kapott beépített kamerát (640x480-as felbontásban rögzíthetünk vele videót, H.264-es Mp4  formátumban, 15 beépített effekttel), sőt, FM rádiót is! S természetesen a Genius Mix funkció is működik vele. 

Nagyobb kijelzőt (2,2”), mikrofont és beépített hangszórót is kapott. Mi több, Nike+ támogatást is. 16 és 8 GB-os változatban vásárolhatjuk meg.

Hozzászólások