Heti TOP: a Google adatgyűjtési módszereitől a használt szoftverek beszerzéséig

Heti TOP: a Google adatgyűjtési módszereitől a használt szoftverek beszerzéséig

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Tíz mód, ahogy a Google adatokat gyűjt rólunkNagy Testvér az interneten is figyel minket – előfordulhat, hogy nem...

Tíz mód, ahogy a Google adatokat gyűjt rólunk
Nagy Testvér az interneten is figyel minket – előfordulhat, hogy nem veszünk róla tudomást, ettől azonban a helyzet nem változik, csak mi dugjuk homokba a fejünket. Lássuk, hol gyűjti be rólunk a legtöbb infót a legnagyobb Testvér mind közül!
Tovább a cikkhez >>>

TOP 4: Teljes weboldalak fotózása, telepítés nélkül, ingyen
Nem mindig egyszerű a dolgunk, ha egy weblapról szeretnék „fotót” készíteni, hiszen a többségük általában túlnyúlik a böngésző ablakán, így görgetnünk kell, hogy a teljes oldalt végignézzük. Szerencsére akadnak remek megoldások, hogy gyorsan megoldjuk e feladatot.
Tovább a cikkhez >>>

Tíz gyanús jel, hogy zombi lett a számítógépünkből
A legfrissebb negyedéves Symantec összefoglalóból kiderült, hogy Magyarország a 9. helyet foglalja el a botnet fertőzött országok sorában. Már csak emiatt is érdemes lenne több figyelmet fordítanunk számítógépünk védelmére. Az ESET egy 10 pontos listában foglalta össze, mikor kezdjünk el gyanút fogni, hogy mégsem mi vagyunk a főnökök a saját PC-nken.
Tovább a cikkhez >>>

Részletek gyors és egyszerű kitakarása Final Cutban
Ha frissen készült videofelvételeinken szeretnénk kitakarni néhány részletet, szinte minden komolyabb videoszerkesztő alkalmazásban megoldhatjuk ezt néhány mozdulattal.
Tovább a cikkhez >>>

Személyiséglopás: senki sincs biztonságban?
Sokszor esik szó esett az úgynevezett identity theftről, azaz a személyiséglopásról, de ennek jelentőségét valószínűleg sokan rendre alulértékelik, úgy vélik, olyan ez, mint a közlekedési baleset vagy a vakbélgyulladás: velünk soha, mindig csak mással fordulhat elő.
Tovább a cikkhez >>>

Jól jár, ha használt szoftvert használ
Magyarországon a legutóbbi időkig a kereskedelmi szoftverek beszerzésének egyetlen módját a hagyományos gyártói (viszonteladói) értékesítés jelentette. Mára azonban változott a helyzet, így érdemes odafigyelni az egyre népszerűbb használtszoftver-kereskedelemre.
Tovább a cikkhez >>>

Lehet, hogy megbüntetik? Csak ne dőljön be!
A hamisítás, a csalás lényeges eleme, hogy úgy operáljon, úgy jelenjen meg nagy magabiztossággal, határozott fellépéssel, mintha igazi lenne. Lehet ez álrendőr, ál-rendőrigazolvány, hamis Dakar rali kísérő kamion, banktól érkező levél vagy bármi.
Tovább a cikkhez >>>

Hozzászólások