Látványos animált háttérképek Windowsra, ingyen

Látványos animált háttérképek Windowsra, ingyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Valamikor régen volt már egy nagyobb összeállításunk arról, miként lehet videót vagy animációt tenni a Windows és az...

Valamikor régen volt már egy nagyobb összeállításunk arról, miként lehet videót vagy animációt tenni a Windows és az OS X Asztalára. Sőt még karácsony előtt szolgáltunk néhány jópofa animált, szezonális háttérrel is, Windowsra. Ezúttal egy újabb megoldást mutatunk.

Az Okozo Desktop használata roppant egyszerű, ráadásul rengeteg látványos és adott esetben hasznos hátteret tölthetünk le hozzá.

Néhány kattintás a beállítás

A program telepítése után az alapértelmezett - logós - háttér meglehetősen visszafogott, de ha ellátogatunk az okozo.com oldalra, onnan kategóriákra bontva tölthetünk le seregnyi jópofa animált háttérképet.
A Lights és a Waves kategóriában találhatók például kifejezetten kellemes, nyugtató látványt kínálnak, és nem zavarnak a munkában sem. Az Asztalon tárolt ikonok, programok, fájlok is áttekinthetők maradnak tőlük.
De akadnak kicsit zagyvább, viszont információs értékkel is bíró megoldások, például különféle órák (a már megszokott digitális és analóg változatoktól a Tokyo bináris megoldásokig). Sőt, aki egy kis interaktivitást is vinne a dologba, annak például javasolt a halas háttérkép, amelyen akár etethetjük is az úszkáló virtuális halakat, ha a háttérre kattintunk.
A hátterek használata nagyon egyszerű: ha a keretprogramot már letöltöttük és telepítettük, akkor a letöltött háttereken elég egy dupla kattintás a telepítéshez, és azok bekerülnek a gyűjteményünkbe. Ezután az Okozo Desktop tálcán ülő ikonjára kattintva megjeleníthető ablakban választhatjuk ki, melyiket szeretnénk használni.

Az animált hátterekkel persze csak akkor érdemes próbálkoznunk, ha modernebb gépünk van, hiszen a régebbi P4-es és Celeron konfigurációkon túlságosan visszavehetnek a teljesítményből. A modern, Core 2 Duo és jobb processzorral ellátott és kellő mennyiségű RAM-ot tartalmazó gépeknél viszont a hétköznapi feladatok közben az Okozo nem fogja vissza a gépet, ellenben nagyon látványos.

Hozzászólások