Nem fogja elhinni, ki készít Linux-disztribúciót

Nem fogja elhinni, ki készít Linux-disztribúciót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gondoljon arra a cégre, amelynek a gondolkodásától , egész ökoszisztémájától a legmesszebbre áll a Linux. Hát éppen ez a cég fejleszt most Linux-disztribúciót.

Ismerve zárt, exkluzív ökoszisztémáját, már az is meglepő volt, hogy Androidra és iOS-re készített termékeket a Microsoft, de mi ez ahhoz képest, hogy most egy olyan operációs rendszeren dolgozik, amelyik Linuxra (nem tévedés, Linuxra) épül.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Microsoft már korábban is sokat hozzátett a Linux-közösség munkájához, illetve az, hogy ezt az operációs rendszert nem egyedi felhasználók, hanem adatközpontok számára készíti.

©

Az úgynevezett Azure Cloud Switch (ACS) a Microsoft megfogalmazásában egy moduláris keresztplatform operációs rendszer, amely Linuxra épül, és hálózati eszközökön futtatnák. A tervek szerint lehetővé tenné a gyorsabb szoftvertesztelést és hibakeresést. Mivel Linuxon fut, lehetősége lesz microsoftos, nyílt forráskódú és harmadik féltől származó alkalmazásokat is használni, valamint lehetővé tenné a kommunikációt a különböző gyártóktól származó hálózati eszközök között.