Videóban üzent az Anonymous: jön a III. világháború

Videóban üzent az Anonymous: jön a III. világháború

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több fenyegető jel kerül felszínre egy új világháború kitörésével kapcsolatban – erre figyelmezteti a világot 1,5 millió feliratkozós YouTube-csatornáján az Anonymous hackercsoport.

A jól megszokott gép felolvasóhangon tette közzé legújabb üzenetét az Anonymous. A névtelensége burkolózó hackerkollektíva hivatalos csatornáján megjelent videóban felsorolják az utóbbi idők előtérben és háttérben zajló katonai megmozdulásait, majd arra a következtetésre jutnak, hogy 2017-2018-ban esedékes az újabb világháború.

A hackercsoport szerint minden ország olyan lépéseket tett az utóbbi időben, melyek egy háborúra készülődő stratégiába illenek bele. A videóban azt mondják: bár ebben a háborúban is lesznek szárazföldi csapatok, a korábbi világháborútól eltérően a következő annyira brutális lesz, hogy a kölcsönös pusztítások mértéke miatt nagyon gyorsan lezajlik majd.

A videoüzenetet a szokásos, kétségtelenül hatásos jelmondatukkal zárják a hackerek: “Készülj fel arra, ami most következik. Mi vagyunk az Anonymous. Egy légió vagyunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Számíts ránk.”

A világ legnagyobb, lazán szerveződő hackercsoportját többen vádolják azzal, hogy csak “látványkonyhát” üzemeltet: a kommunikációjuk már kifejezetten hatásos, de kisebb-nagyobb online hackelési akcióinak nincsen valódi hatása. Pedig a szervezet ideje ha valamikor, akkor éppen most jött el. Mivel az elmúlt hónapokban (években) minden ország választásába beavatkoztak külföldi, jellemzően orosznak vélt hackerek, most lenne arra a legnagyobb szükség, hogy a szabadságot fontos értéknek tartó, az Anonymous zászlaja alá felsorakozó "ellenhackerek" mindent megtegyenek a nemzetközi stabilitást aláásni próbáló kollégáik ellen.