Alig fog rájuk ismerni: jelentősen átalakíthatják a Gmailt, a Google Fotókat és megújul a Térkép is

Alig fog rájuk ismerni: jelentősen átalakíthatják a Gmailt, a Google Fotókat és megújul a Térkép is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Google számára a 2018-as év a nagy átalakítások éve, a Gmail és a Chrome is megújult már. A jelek szerint azonban még közeleg néhány módosítás, melyek némelyike igencsak más külsőt ad majd a népszerű szolgáltatásoknak.

Az idei egyértelműen a nagy változások éve a Google-nél. A cég rég nem látott ráncfelvarrásba kezdett a különböző termékeinél: először a Gmail újult meg, majd a Chrome-hoz is hozzányúltak. Ezúttal viszont már jóval nagyobb betekintést nyerhetünk abba, milyen is lesz a dizájnváltás után használni a különböző szolgáltatásokat.

Az ArsTechnica vette észre azt a videót, amelyet Adam Grabowski és Nicolo Bianchino készített. Ők ketten nem Google-alkalmazottak, de szoros együttműködésben dolgoznak a céggel, így a dizájnváltásra is rálátnak. A dolog külön érdekessége, hogy a videó néhány óra leforgása után már elérhetetlenné vált, és azóta sem állították vissza a láthatóságot, ami arra enged következtetni, hogy valószínűleg nagyon hasonló lesz majd a végeredmény. Az ArsTechnica szerencsére készített néhány képernyőképet arról, hogyan is nézhet majd ki a Gmail, a Google Fotók vagy épp a Google Drive.

A felvételek alapján azt látni, a színek többségét eltüntetheti a Google. A legjelentősebb átalakítást, úgy tűnik, a Gmail kaphatja. A levelező bizonyos felületeire a terveken szinte alig lehet ráismerni, egy levélfolyam például inkább hasonlít egy messengeres chatelésre. Emellett átalakulhatnak az ikonok és a szálláskeresésnél előbukkanó információk is másként nézhetnek majd ki.

©
©
©
©
©
©
©

Azt egyelőre nem tudni, a Google pontosan mikor hajtja majd végre a teljes átalakítást, de a jelek szerint a tervek maguk meglehetősen kész állapotban vannak, így idő – és talán még egy döntés – kérdése lehet a dolog.

Ha értesülni szeretne róla, mikor változtat a Google, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.