Olyan lépésre készül az Apple, aminek minden szülő örülni fog

Olyan lépésre készül az Apple, aminek minden szülő örülni fog

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple hamarosan szigorúbban veszi majd, hogy mi kerül a gyerekeknek szóló alkalmazásokba, így megszűnik majd a lehetőség, hogy az appok "kövessék" őket.

Hétfőn startol el az Apple idei fejlesztői konferenciája, a WWDC 2019, néhány információ azonban már kiszivárgott arról, milyen bejelentések várhatók az eseményen. Ezek szerint lehet, hogy az iPhone-rajongók például szomorkodhatnak majd, a szülőknek viszont jó hírrel szolgálhat az Apple.

A The Wall Street Journalnak nyilatkozó, az Apple ügyeire rálátó, névtelenséget kérő informátor szerint a cupertinói cég – követve például a Facebookot és a Google-t – arra készül, hogy szigorítsa az adatvédelmi irányelveit, és nagyobb biztonságot garantáljon a legfiatalabb felhasználóknak: a gyereekeknek. A beszámoló szerint arra készülnek, hogy megtiltsák a "harmadik félnek", hogy a gyerekeknek szóló applikációkon keresztül kövessék őket.

A mostani alkalmazások között még az egyszerűbbek is azt kérik a felhasználótól, adja meg a nevét és az életkorát. Márpedig a harmadik féltől származó ilyen adatbekérés jelenti a legnagyobb veszélyt az adatvédelm szempontjából. Az Apple saját bevallása szerint az adatvédelmi aggályok miatti elutasítás a második leggyakoribb indok az App Store-ba bekerülni vágyó alkalmazások kapcsán.

A cég egyelőre nem erősítette meg az információkat, így valószínűleg csak hétfőn fogjuk megtudni, valóban terveznek-e ilyesmit.

Ha nem szeretne lemaradni a WWDC történéseiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások