Hatalmas aksi lehet a Huawei Mate 30 Próban

Hatalmas aksi lehet a Huawei Mate 30 Próban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Visszaelőzheti a Samsungot a Huawei az akkumulátorok frontján, ha hinni lehet a legújabb, fotóval megtámogatott iparági pletykának.

A Huawei Mate-sorozatának tavalyi csúcsmodelljébe 4200 mAh kapacitású akkumulátort szerelt a gyártó, a Mate 20 Pro tesztjében kifejezetten pozitívan szóltunk a készülék üzemidejéről. Ami persze a képernyő felbontásától kezdve a processzor energiaéhségén át a szoftveres optimalizálásig rengeteg dolgon múlik, nem csak a milliampereken. Ezzel együtt tény, hogy a Samsung az új Note-ok bejelentésével számszakilag megelőzte a Huaweit, a Galaxy Note 10+ ugyanis egy 4300 mAh-es akkut kapott.

A kínai Weibo közösségi oldalra kikerült képek tanúsága szerint a Huawei Mate 30 Pro már egy 4500 mAh-es egységgel büszkélkedhet majd – jelentette a TME. A sima Mate 30-ba egy 4200-as akkumulátor kerülhet. A Weibóról ugyan már eltávolították a fotókat, viszont az azokon szereplő egységek időközben feltűntek a dél-koreai technológiai és szabványügyi ügynökség (KATS) adatbázisában. Bár az nem szerepel a listázásban, hogy a Mate 30-asok akkujairól van szó, de az időzítés miatt ez a megjelenés alátámasztani látszik a kiszivárgott információ hitelességét.

[Az Asus ZenFone 6-ban egy 5000 mAh-es akku van – a készülék tesztjét itt találja.]

Hogy ez pontosan milyen hatással lesz az üzemidőre, azt – éppen a fent említett faktorokból következő sokismeretlenes egyenlet miatt – még korai lenne megjósolni, de azt valószínűsíthetjük, hogy a jelentős részben éppen a hosszú üzemideje miatt kedvelt Mate-sorozat ilyen szempontból jól folytatódik majd.

A folytatás pedig hamarabb következhet, mint arra korábban számítottunk: több, egymástól független forrás által is közölt információk szerint a Huawei Mate 30-at és Mate 30 Prót már szeptemberben bemutathatják. A combos akkun túl, úgy hírlik, 55 wattos gyorstöltési képesség és jóféle kamera is kerül majd bele.

Ha nem szeretne lemaradni a telefonok hivatalos bemutatójáról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.