Változás a gépén: a vártnál hamarabb kerül az új Start menü a Windowsba

Változás a gépén: a vártnál hamarabb kerül az új Start menü a Windowsba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem vár jövő tavaszig, a Microsoft még idén ősszel elérhetővé teszi azt a rendszerfrissítést, amellyel egyebek mellett új Start menü költözik a Windows 10-be.

A megújult Start menü lesz a 20H2 nevű frissítés egyik legfontosabb eleme, amelyet az első információkkal ellentétben még idén kiad a Microsoft. A Windows 10-es rendszerekhez készülő update eredetileg jövő tavasszal jelent volna meg, ám a redmondi cég időközben változtatott az ütemtervén.

Az sem volt teljesen biztos, hogy az új Start menüt is ezzel a csomaggal küldi ki a gépekre a Microsoft. Minden azután lett csak világos, hogy a vállalat engedélyezte a frissítés béta-állapotú tesztelését az Insider program résztvevőinek, akik már le is tölthetik az ehhez szükséges fájlokat. A szoftvert a 19042.421 verziószám alatt terjeszti a Windows-gyártó – írta a Windows Latest.

©

A Microsoft kezdetben egyszerű szervizcsomagként hivatkozott a telepítőre, így több mint meglepő, hogy az új Start menüt is ebben a csomagban készülnek elérhetővé tenni. Utóbbi alighanem egy dolognak köszönhető: a munka a végéhez közeledik, a Microsoft egyelőre pedig nem tapasztalt olyan problémákat, amelyek hátráltatnák a funkció széles körű elterjesztését.

Az új Start menüről hónapok óta csepegtet információkat a vállalat, de a konkrétumokra, mint például a kinézetre, csak mostanában derült fény. Ugyanezzel a frissítéssel érkezik a megújult és okosabb Tálca is, legalábbis a vonatkozó blogbejegyzésben ezt is úgy emlegetik, mint a szoftver egyik (minimum) kipróbálásra érdemes fejlesztését.

A Microsoft arról nem írt, hogy a csomagot mikortól lehet majd tölteni, de egyesek úgy vélik, erre október-november környékén van leghamarabb esély.

Ha tudni szeretné, pontosan mikortól töltheti le az új Windows-frissítést, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások