Valódi időkapszulának tűnik ez a 42 éves Toyota terepjáró

Valódi időkapszulának tűnik ez a 42 éves Toyota terepjáró

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez az ősrégi, mégis szinte teljesen új Land Cruiser a típus hőskorába, a 70-es évekbe repít vissza bennünket.

A Toyota Land Cruisert hosszú évtizedek óta a világ legjobb terepjárói között tartják számon. A típus története 1951-ben a BJ sorozattal kezdődött, amit aztán 1960-ban követett a J40-es széria. Utóbbi egészen 1984-ig gyártásban maradt, és most ebből a sorozatból felbukkant egy időkapszula állapotúnak ígérkező FJ40-es modell. Íme:
©
©

Az Egyesült Államokban eladásra kínált Land Cruiser 1978-ban, vagyis a még ma is gyártott Lada Niva debütálását követő évben hagyta el a gyártósort, és a teljesen eredeti állapotú, soha sem restaurált példány műszerfaláról 305 mérföldes, vagyis 500 kilométert el nem érő futásteljesítmény olvasható le.

©
©

Az FJ40-es Land Cruiser a hirdető szerint teljesen gyári állapotú, egyedül a sztereó rádió, a hangszórók és az utasoldali kapaszkodó került bele utólag a kocsiba. A kívül bézs, belül fekete autót jelenleg a negyedik tulajdonosa árulja, aki furcsa módon azt írja a hirdetésben, hogy a kocsi valós futásteljesítménye ismeretlen, de a komoly érdeklődőknek mindent elmesél az autó történetéről.

A típus aktuális változatáról a közelmúltban részletes tesztben számoltunk be.

©

 

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.