Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Bocuse d'Or

hvg.hu Gasztro

Mutatjuk, kik közül kerül ki a világ legjobb séfjeinek magyar kihívója

A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg május 10-11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszer-ipari szakkiállítás keretében. Hogy ki képviseli a házigazda Magyarországot, az csütörtökön késő délután derül ki.

hvg.hu Gasztro

Bocuse d'Or – a magyar döntő előtt

A Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjéből továbbjutott hat versenyző megkezdte felkészülését a február 18-án megrendezendő döntőre, amelyen eldől, ki képviseli majd hazánkat májusban az európai mezőnyben. A január 15-én tartott eligazításon megismerhették a versenyszabályzatot, megkapták a szükséges alapfelszerelést. A napokban az is kiderült, hogy a budapesti európai döntőn Magyarország a második napon versenyez.

MTI/hvg.hu Gasztro

Jövőre Budapesten a Bocuse d'Or - villáminterjú

A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10 -11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszeripari szakkiállitás keretében. A felkészülés már most megkezdődik, tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit hétfőn délelőtt a New York kávéházban. Az eseményen Jerome Bocuse, a versenyalapító Paul Bocuse fia is részt vett, és válaszolt munkatársunk kérdésére.

hvg.hu Gasztro

Nagy kiállítás - beszédes számok

Több mint 3 000 kiállító, 190 000 szakmai látogató, köztük csaknem 20 000 séf, 725 innováció bemutatása – impozáns számokkal zárt idén a Bocuse d’Or döntőnek is helyszínt adó SIRHA szakkiállítás Lyonban. A látványos magyar standon és VIP szektorban több tízezren ismerkedtek meg a minőségi alapanyagokkal, a magyar gasztronómiával, vendéglátással, amiről Jérôme Bocuse és Olivier Ginon, a szakkiállítást szervező GL-Events elnöke is elismeréssel nyilatkozott.

Csíki Sándor Gasztro

A pisztráng és a gyöngytyúk világkarrierje

A nagy érdeklődéssel kísért Bocuse d’Or szakácsverseny idei lyoni döntőjének két kötelezően előírt alapanyaga a hideg, oxigénben gazdag patakok királya, a barna pisztráng, és a francia minőséget jelképező Label Rouge szülőhelyéről, az erdős Landes vidékéről származó, szabadtartású gyöngytyúk volt.

hvg.hu Gasztro

Magyar tál Gömböccel

„Hihetetlen!” – így kommentálták a műsorvezetők a magyar hústál bemutatását szerda délután a Bocuse d'Or versenyen. A versenymunka kulcsmotívuma a Gömböc volt. S ez igenis begurult a legemlékezetesebb tálak közé.

hvg.hu Gasztro

Bocuse d'Or: A magyarok posztere lett a legjobb

A legjobb poszterért és a legjobb promócióért járó díjat nyerte a magyar csapat a lyoni Bocuse d'Or szakácsverseny döntőjében a közönség szavazata alapján – jelentették be a kedd esti eredményhirdető ceremónián. Az idei versenyt a norvég csapat nyerte, másodikok lettek az amerikaiak, a bronzérmet pedig a svéd szakácsok kapták. A magyarok a 13. helyen zártak.

hvg.hu Gasztro

Pisztrángot és gyöngytyúkot készít a magyar séf a Bocuse d'Oron

Szerdán délelőtt fél 10-kor kezdte meg a főzést a magyar csapat a lyoni Bocuse d'Or szakácsverseny döntőjében. Magyarországot a Münchenben dolgozó Molnár Gábor képviseli, ő is sebes pisztrángot és gyöngytyúkot készít, hiszen ez a két fő alapanyaga a 2015-ös világversenynek.

MTI Gasztro

Bemutatkozott az idei Bocuse d'Or magyar csapata

A gyöngytyúk és a pisztráng lesz a Bocuse d'Or Lyon idei témája január 27-28-án; a világ legrangosabb szakácsversenyének magyar csapata Budaörsön pénteken számolt be az eddigi három hónapos felkészülés eredményeiről.

Szauer Judit Gasztro

„Vért fogunk izzadni a sikerért” – interjú a magyar Bocuse d’Or csapattal

Bemutatkozott a magyar csapat a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or nemzetközi sajtóeseményén a múlt héten Párizsban. Molnár Gáborral, Pohner Ádámmal, Vomberg Frigyessel és Hamvas Zoltánnal beszélgettünk a helyszínen a versenyről, a felkészülésről, a csicsókáról és a cékla variációkról.

Sz. J. Gasztro

Túrógombóc a la Bocuse d’Or – recept

Napok óta a Bocuse d’Or sikereinktől hangos a magyar gasztroélet, hiszen a magyar csapat Molnár Gábor vezetésével a kilencedik helyet szerezte meg az európai döntőn, ezzel magabiztosan kvalifikálva magukat a jövő januári lyoni világdöntőre. A másik szenzációs hír, hogy Budapest rendezheti meg a legközelebbi európai döntőt. A harmadik pedig, hogy együtt főzhettünk Galgóczi Gáborral (Pierrot étterem), a magyar Bocuse d’Or versenyzők egyikével, aki megtanított bennünket túrógombócot készíteni.

hvg.hu Gasztro

Magyarország rendezi a Bocuse d'Or versenyt 2016-ban

Magyarország rendezheti meg 2016-ban a Bocuse d'Or Europe-t - jelentették be Stockholmban, a szakácsverseny csütörtöki európai döntőjében. Ráadásul a magyar Molnár Gábor kijutott a jövő évi nemzetközi döntőbe.

hvg.hu Gasztro

Gasztro vasárnap és Oscar

A VinCE Budapest Wine Show-n március 2-án gasztro vasárnap lesz. Az ételek-borok párosításairól, izgalmas desszertekről szóló előadások, bemutatók és a Michelin- csillagos Onyx étterem séfjének, Bocuse d’Or-os felkészüléséről szóló film vetítése mellett hírességek boraival és a vörös szőnyeg sztárjainak kedvenc pezsgőjével is koccinthatnak, akik az Oscar-díjátadó napján látogatnak a rendezvényre.

hvg.hu Gasztro

Orbán Viktor levelet írt a Bocuse d'Or-nak

Tarlós István és Orbán Viktor is támogatja a 2016-os Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny budapesti rendezését, amelyre a pályázatot a Magyar Bocuse d'Or Akadémia nyújtotta be.

MTI Gasztro

Magyarország pályázik a Bocuse d'Or 2016-os döntőjére

A kormány támogatja a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesületnek a 2016. évi Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjének megrendezésére és lebonyolítására vonatkozó pályázatát, és annak sikeressége esetén vállalja a döntő megrendezéséhez szükséges feltételek biztosítását.

hvg.hu Gasztro

Budapestre hoznák a Bocuse d’Or nagydöntőjét

Ha sikeres lesz a magyar pályázat, 2016-ban a Hungexpo új szakmai rendezvénye, a Sirha keretein belül tartanák meg a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjét - közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A Sirha az élelmiszer- és vendéglátó-ipar, a cukrászat és a sütőipar egyik legfontosabb nemzetközi seregszemléje lesz, és először jövő március 10-12. között tartják majd meg a magyar fővárosban.

1 2 3
Coming outolt a Premier League kokainozáson kapott, majd kirúgott játékvezetője

Coming outolt a Premier League kokainozáson kapott, majd kirúgott játékvezetője

Mesterséges intelligencia a művészetben: trénelés, promptolás és versenyfutás – interjú Szauder Dáviddal

Mesterséges intelligencia a művészetben: trénelés, promptolás és versenyfutás – interjú Szauder Dáviddal

Életeket menthetett volna, ehelyett Orbán már 2020-ban eldöntötte, kik lesznek a járvány győztesei, kik a vesztesei

Életeket menthetett volna, ehelyett Orbán már 2020-ban eldöntötte, kik lesznek a járvány győztesei, kik a vesztesei

EU-s versenyképességi tervet jelentettek be Brüsszelben

EU-s versenyképességi tervet jelentettek be Brüsszelben

Deutsch Tamás angolja 15 év Brüsszel után is szinte felhorzsolja az ember fülét

Deutsch Tamás angolja 15 év Brüsszel után is szinte felhorzsolja az ember fülét

A koreai zabálógép elment a Fővám téri Nagyvásárcsarnokba, és pont az történt, amire mindenki számított

A koreai zabálógép elment a Fővám téri Nagyvásárcsarnokba, és pont az történt, amire mindenki számított

Elismerte a rendőrség, hogy egy olyan nap kordonbontása miatt indítottak eljárást momentumos képviselők ellen, mikor nem volt kordonbontás

Elismerte a rendőrség, hogy egy olyan nap kordonbontása miatt indítottak eljárást momentumos képviselők ellen, mikor nem volt kordonbontás

Magyarok százezreit korlátozta a Facebook és társai, kiderült, miért kapják vissza egyre kevesebben fiókjukat

Magyarok százezreit korlátozta a Facebook és társai, kiderült, miért kapják vissza egyre kevesebben fiókjukat

Miért az Egyesült Arab Emírségekben döntenek egy budapesti beruházásról? – A Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordult a DK

Miért az Egyesült Arab Emírségekben döntenek egy budapesti beruházásról? – A Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordult a DK

A címlapról ajánljuk