#Réthelyi Miklós

MTI Társadalom

Réthelyi: hitre és tudományra egyaránt szükség van a problémák megoldásában

Hitre és tudományra egyaránt szükség van a problémák megoldásában, ennek érdekében a tudomány és az egyházak képviselőinek együtt kell gondolkodniuk - mondta Réthelyi Miklós volt nemzeti erőforrás miniszter vasárnap Budapesten, az Október a reformáció hónapja elnevezésű programsorozat keretében tartott reformációi gálaesten.

MTI Karrier

Réthelyi Miklós új állást kapott

Réthelyi Miklós korábbi erőforrás-miniszter lett az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának új elnöke – jelentette be Balog Zoltán tárcavezető hétfőn a testület budapesti alakuló ülésén.

MTI/Népszabadság Itthon

Réthelyi sem értett egyet a hoffmanni reformmal

Réthelyi Miklós szerint lépcsőzetesen kellett volna szűkíteni a felsőoktatási férőhelyek számát, ez az eredeti szándék azonban szerinte felülíródott a kormányon belül - mondta a Nefmi volt minisztere a Népszabadságnak.

hvg.hu Itthon

Fotó: Kövér László kinevezte Balog Zoltánt miniszterré

Az államfői feladat- és hatásköröket gyakorló Kövér László házelnök – a miniszterelnök javaslatára – szerdán átadta a miniszteri kinevezést Balog Zoltánnak, aki május 14-ei hatállyal az emberi erőforrások minisztere.

MTI Itthon

Megszólalt a leköszönő Réthelyi Miklós

Réthelyi Miklós leköszönő nemzeti erőforrás minisztert jó érzéssel tölti el, hogy bár korábban sokat támadták a minisztériumot, mondván, túl nagy területet fog át, a tárca - mint az MTI-nek szombaton adott interjúban elmondta - nemcsak megmarad, hanem feladatai bővülnek a társadalmi felzárkózás ügyével és az egyházakkal való együttműködéssel.

hvg.hu Itthon

Balog döntött: átkeresztelik a Nefmit

Május 14-től Emberi Erőforrások Minisztériumává nevezik át a Nemzeti Erőforrás Minisztériumát - az erről szóló törvényjavaslatot péntek délután nyújtotta be a kormány a parlamentnek.

-ha Nyüzsi

Asztana vista

Azon már elgondolkodott valaki, miért kell Orbán Viktornak elutaznia ahhoz, hogy átalakítsa kormányát?

MTI Itthon

Egyáltalán nincs Magyarországon örmény és ruszin tanárképzés

A nemzetiségi pedagógusképzés hiányosságairól és az alacsony lélekszámú nemzetiségek pedagógus-utánpótlásának lehetőségeiről váltott levelet Szabó Máté ombudsman és Réthelyi Miklós azóta lemondott nemzetierőforrás-miniszter, aki szerint a problémára nem feltétlenül a hazai nemzetiségi pedagógusképzés megteremtése a leghatékonyabb megoldás, célravezetőbb lehet az anyaországi teljes idejű képzés és a vendégtanárok fogadása.

MTI Itthon

Réthelyi: Balog dönt majd a minisztérium új nevéről

Balog Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium leendő vezetője dönti majd el, hogy átnevezzék-e a tárcát - mondta Réthelyi Miklós előző nap lemondott nemzetierőforrás-miniszter pénteken a Kossuth Rádió 180 Perc című műsorában.

MTI Itthon

Közzétették Orbán és Réthelyi levelezését

Közzétették Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter lemondó levelét, illetve Orbán Viktornak a lemondást elfogadó válaszlevelét is. A távozó tárcavezető posztjára Balog Zoltán államtitkárt kérte fel a kormányfő.

M. László Ferenc Itthon

Orbán egykori lelkésze és feltétlen híve örökli a legnagyobb minisztériumot

Feltétlen híve Orbán Viktornak, konfliktuskerülő politikus, aki régóta pályázik a miniszteri székre. Pedig néhány évvel ezelőtt még a tibetiek jogaiért küzdött, szembeszállt az egyháza MIÉP-es szárnyával, követelte az ügynökmúlt feltárását, harcolt a pártállami rendszer lebontásáért és azt hangoztatta, hogy a magyaroknak „nem fáj” eléggé a romák kiszolgáltatottsága. Balog Zoltán fordulatokban gazdag pályaképe.

hvg.hu/MTI Itthon

Lemondott Réthelyi Miklós

Lemondott posztjáról Réthelyi Miklós, az új nemzeti erőforrás miniszter Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár lesz - jelentette be Szijjártó Péter. Balog terveiről és "minden egyéb részletkérdésről" a parlamenti bizottsági meghallgatásokon kíván beszámolni.

MTI/Index Itthon

Index: már holnap távozik Orbán egyik minisztere

Már szerdán bejelentik, hogy Balog Zoltán váltja Réthelyi Miklóst a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) élén – írja több kormányzati forrásra hivatkozva az Index internetes portál kedd hajnalban.

hvg.hu Vállalkozás

Végrehajtó viszi a Magyar Nemzeti Galéria képeit?

A gyűjtemény már több mint 150 millió forint tartozást halmozott fel, egyik beszállítója állítólag megelégelte a várakozást pénzére és végrehajtást kezdeményezett a Galéria ellen. Adott esetben vajon a nemzeti értékeket képviselő képeket is viheti a végrehajtó?

hvg.hu Itthon

A Corvinus sorsáról kérdezik Réthelyit a parlamentben

A sajtó vadabbnál vadabb elképzelésekről számol be a Corvinus Egyetem szétcincálásának lehetséges forgatókönyveiről - írja közleményében az LMP, amely "a tervekről világos beszédet vár Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől, akihez a párt a hétfői parlamenti ülésen kérdést is intéz az ügyben".

MTI Itthon

Réthelyi: nem adnák a teljes családi pótlékot utalványban

A kormány megalakulásakor súlyos hiányosságokat vett át elődjétől, az átvett rossz rendszerek finanszírozása egyre inkább fenntarthatatlanná vált – mondta az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának csütörtöki ülésén Réthelyi Miklós éves meghallgatásán.

MTI Itthon

Réthelyi kinevezte a levéltár új főigazgatóját

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter április 17-i hatállyal a megbízott főigazgatót, Mikó Zsuzsannát nevezte ki a Magyar Országos Levéltár (MOL) főigazgatójává - tájékoztatta Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kedden az MTI-t.

hvg.hu Itthon

Két minisztertől válhat meg Orbán

Két miniszter távozik, két államtitkár miniszterré lép elő, a frakcióvezető pedig államtitkár lesz - írja az Origo az esetleges kormányátalakításról, amely a portál szerint két héten belül esedékes. A Népszabadság arról írt, hogy Orbán Viktor a „politikai kormányzás” jegyében változtatást tervez a Miniszterelnökségen is.

1 2 3 4 5 6 7
Megtalálták a szennyvízalapú járvány-előrejelzés problémás pontját

Megtalálták a szennyvízalapú járvány-előrejelzés problémás pontját

Tornádót videóztak Mohácsnál

Tornádót videóztak Mohácsnál

Félretették az Atomenergia Hivatal átalakítását

Félretették az Atomenergia Hivatal átalakítását

Kásler készíti elő a pécsi stadion építését

Kásler készíti elő a pécsi stadion építését

Egy fővárosi piacnál érzékenyítenek az LMBTQ-emberekkel szembeni elfogadásra

Egy fővárosi piacnál érzékenyítenek az LMBTQ-emberekkel szembeni elfogadásra

Galla Miklós azt mondja, nem valós a meztelen fellépéséről szóló történet

Galla Miklós azt mondja, nem valós a meztelen fellépéséről szóló történet

Milliárdos profitot hozott a nyögvenyelősen működő digitális oktatás

Milliárdos profitot hozott a nyögvenyelősen működő digitális oktatás

Megtalálták a szennyvízalapú járvány-előrejelzés problémás pontját

Megtalálták a szennyvízalapú járvány-előrejelzés problémás pontját

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával