MTI Társadalom

Réthelyi: hitre és tudományra egyaránt szükség van a problémák megoldásában

Hitre és tudományra egyaránt szükség van a problémák megoldásában, ennek érdekében a tudomány és az egyházak képviselőinek együtt kell gondolkodniuk - mondta Réthelyi Miklós volt nemzeti erőforrás miniszter vasárnap Budapesten, az Október a reformáció hónapja elnevezésű programsorozat keretében tartott reformációi gálaesten.

MTI Karrier

Réthelyi Miklós új állást kapott

Réthelyi Miklós korábbi erőforrás-miniszter lett az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának új elnöke – jelentette be Balog Zoltán tárcavezető hétfőn a testület budapesti alakuló ülésén.

MTI/Népszabadság Itthon

Réthelyi sem értett egyet a hoffmanni reformmal

Réthelyi Miklós szerint lépcsőzetesen kellett volna szűkíteni a felsőoktatási férőhelyek számát, ez az eredeti szándék azonban szerinte felülíródott a kormányon belül - mondta a Nefmi volt minisztere a Népszabadságnak.

hvg.hu Itthon

Fotó: Kövér László kinevezte Balog Zoltánt miniszterré

Az államfői feladat- és hatásköröket gyakorló Kövér László házelnök – a miniszterelnök javaslatára – szerdán átadta a miniszteri kinevezést Balog Zoltánnak, aki május 14-ei hatállyal az emberi erőforrások minisztere.

MTI Itthon

Megszólalt a leköszönő Réthelyi Miklós

Réthelyi Miklós leköszönő nemzeti erőforrás minisztert jó érzéssel tölti el, hogy bár korábban sokat támadták a minisztériumot, mondván, túl nagy területet fog át, a tárca - mint az MTI-nek szombaton adott interjúban elmondta - nemcsak megmarad, hanem feladatai bővülnek a társadalmi felzárkózás ügyével és az egyházakkal való együttműködéssel.

hvg.hu Itthon

Balog döntött: átkeresztelik a Nefmit

Május 14-től Emberi Erőforrások Minisztériumává nevezik át a Nemzeti Erőforrás Minisztériumát - az erről szóló törvényjavaslatot péntek délután nyújtotta be a kormány a parlamentnek.

-ha Nyüzsi

Asztana vista

Azon már elgondolkodott valaki, miért kell Orbán Viktornak elutaznia ahhoz, hogy átalakítsa kormányát?

MTI Itthon

Egyáltalán nincs Magyarországon örmény és ruszin tanárképzés

A nemzetiségi pedagógusképzés hiányosságairól és az alacsony lélekszámú nemzetiségek pedagógus-utánpótlásának lehetőségeiről váltott levelet Szabó Máté ombudsman és Réthelyi Miklós azóta lemondott nemzetierőforrás-miniszter, aki szerint a problémára nem feltétlenül a hazai nemzetiségi pedagógusképzés megteremtése a leghatékonyabb megoldás, célravezetőbb lehet az anyaországi teljes idejű képzés és a vendégtanárok fogadása.

MTI Itthon

Réthelyi: Balog dönt majd a minisztérium új nevéről

Balog Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium leendő vezetője dönti majd el, hogy átnevezzék-e a tárcát - mondta Réthelyi Miklós előző nap lemondott nemzetierőforrás-miniszter pénteken a Kossuth Rádió 180 Perc című műsorában.

MTI Itthon

Közzétették Orbán és Réthelyi levelezését

Közzétették Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter lemondó levelét, illetve Orbán Viktornak a lemondást elfogadó válaszlevelét is. A távozó tárcavezető posztjára Balog Zoltán államtitkárt kérte fel a kormányfő.

M. László Ferenc Itthon

Orbán egykori lelkésze és feltétlen híve örökli a legnagyobb minisztériumot

Feltétlen híve Orbán Viktornak, konfliktuskerülő politikus, aki régóta pályázik a miniszteri székre. Pedig néhány évvel ezelőtt még a tibetiek jogaiért küzdött, szembeszállt az egyháza MIÉP-es szárnyával, követelte az ügynökmúlt feltárását, harcolt a pártállami rendszer lebontásáért és azt hangoztatta, hogy a magyaroknak „nem fáj” eléggé a romák kiszolgáltatottsága. Balog Zoltán fordulatokban gazdag pályaképe.

hvg.hu/MTI Itthon

Lemondott Réthelyi Miklós

Lemondott posztjáról Réthelyi Miklós, az új nemzeti erőforrás miniszter Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár lesz - jelentette be Szijjártó Péter. Balog terveiről és "minden egyéb részletkérdésről" a parlamenti bizottsági meghallgatásokon kíván beszámolni.

MTI/Index Itthon

Index: már holnap távozik Orbán egyik minisztere

Már szerdán bejelentik, hogy Balog Zoltán váltja Réthelyi Miklóst a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) élén – írja több kormányzati forrásra hivatkozva az Index internetes portál kedd hajnalban.

hvg.hu Vállalkozás

Végrehajtó viszi a Magyar Nemzeti Galéria képeit?

A gyűjtemény már több mint 150 millió forint tartozást halmozott fel, egyik beszállítója állítólag megelégelte a várakozást pénzére és végrehajtást kezdeményezett a Galéria ellen. Adott esetben vajon a nemzeti értékeket képviselő képeket is viheti a végrehajtó?

hvg.hu Itthon

A Corvinus sorsáról kérdezik Réthelyit a parlamentben

A sajtó vadabbnál vadabb elképzelésekről számol be a Corvinus Egyetem szétcincálásának lehetséges forgatókönyveiről - írja közleményében az LMP, amely "a tervekről világos beszédet vár Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől, akihez a párt a hétfői parlamenti ülésen kérdést is intéz az ügyben".

MTI Itthon

Réthelyi: nem adnák a teljes családi pótlékot utalványban

A kormány megalakulásakor súlyos hiányosságokat vett át elődjétől, az átvett rossz rendszerek finanszírozása egyre inkább fenntarthatatlanná vált – mondta az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának csütörtöki ülésén Réthelyi Miklós éves meghallgatásán.

MTI Itthon

Réthelyi kinevezte a levéltár új főigazgatóját

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter április 17-i hatállyal a megbízott főigazgatót, Mikó Zsuzsannát nevezte ki a Magyar Országos Levéltár (MOL) főigazgatójává - tájékoztatta Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kedden az MTI-t.

hvg.hu Itthon

Két minisztertől válhat meg Orbán

Két miniszter távozik, két államtitkár miniszterré lép elő, a frakcióvezető pedig államtitkár lesz - írja az Origo az esetleges kormányátalakításról, amely a portál szerint két héten belül esedékes. A Népszabadság arról írt, hogy Orbán Viktor a „politikai kormányzás” jegyében változtatást tervez a Miniszterelnökségen is.

1 2 3 4 5 6 7
Negyven évvel a megjelenésük után is a Hungária slágereit játsszák a legtöbbször

Negyven évvel a megjelenésük után is a Hungária slágereit játsszák a legtöbbször

Ha újabb Huawei telefonja van és taxizna: már letöltheti a Bolt alkalmazást

Ha újabb Huawei telefonja van és taxizna: már letöltheti a Bolt alkalmazást

Nem sértik az Alaptörvényt a Moszkvából idetelepült bank kiváltságai

Nem sértik az Alaptörvényt a Moszkvából idetelepült bank kiváltságai

Szokatlan helyszínen tartja meg az idei tanévzárókat a Debreceni Egyetem

Szokatlan helyszínen tartja meg az idei tanévzárókat a Debreceni Egyetem

Betiltották egy elektromos kerékpár reklámját, mert túlzott „ökoszorongást” okoz

Betiltották egy elektromos kerékpár reklámját, mert túlzott „ökoszorongást” okoz

Müller Cecília még mindig nem hajlandó találkozni Hadházy Ákossal

Müller Cecília még mindig nem hajlandó találkozni Hadházy Ákossal

Cáfolja az Index Erdélyi Zsoltot

Cáfolja az Index Erdélyi Zsoltot

Elmagyarázta a parlamenti képviselő, hogy miért voksolt a 13. havi nyugdíj ellen

Elmagyarázta a parlamenti képviselő, hogy miért voksolt a 13. havi nyugdíj ellen

A címlapról ajánljuk