Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztronómia

-gy- Élet+Stílus

Kalauz a Michelin kalauzhoz

Hatalmas várakozás előzte meg a The Michelin Guide Main Citiez of Europe kiadvány budapesti bemutatóját. A két évvel ezelőtti Bocuse d'Or kontinentális döntő után most ismét Magyarország került a gasztro térkép fókuszába. S megkezdődött a találgatás, a reménykedés, a "jól értesültség vélelme " jegyében osztogatott fülesek 48 órája. Az eredményhirdetés után a Michelin- protokollban gyakorlatlanokban támadt pici zavar. Tisztába tesszük.

hvg.hu Élet+Stílus

A japánok feltalálták az ehető banánhéjat

Egy japán farmon egy speciális fagyasztásos technológiával kifejlesztették az ehető héjjal rendelkező banánt. A Mongee banán héját akkor érdemes elfogyasztani, amikor már megjelentek rajta az első barna pöttyök.

hvg.hu Élet+Stílus

Toplisták – gasztro

Tudjuk, divat a toplistázás. Mindenfelé pontszámozott sorvezetők, rangsorok bukkannak fel, és a lehető legkomolyabbnak tűntetik fel magukat. Nos, nekünk eszünk ágában sincs osztani a zsugát, és kihirdetni a tutit. Csak azt mondjuk: az év során körbenéztünk, tapasztaltunk, és jó szívvel ajánlunk. Olyan helyeket, formációkat - alfabetikus sorrendben - amelyek megérdemlik most és az új esztendőben is a mindenkori vendégek figyelmét magas minőségük, értékteremtő, kiemelkedő tevékenységük alapján. Ja, és nekünk bizony hiánylistánk is van - bezárások - , fájó 2017-es veszteségekkel.

Hercsel Adél Vállalkozás

Miért nem jó üzlet a balatoni gasztroforradalom?

Hány bukás fér bele egy életbe? Miért nem jó üzlet a vendéglátás? Hogyan öli meg a munkaerőhiány a magyar gasztroforradalmat? – erről beszélt a hvg.hu-nak Járosi Tamás, a tihanyi és a füredi Malackrumpli bisztrók tulajdonosa, aki sikeres ingatlancégének elbukása után döntött a romantikus fordulat, a balatoni biogazdálkodás és vendéglátás mellett.

T.S. Élet+Stílus

Gasztrobélyegek – recept

A kicsi szép. Így foodpornózás, vagyis eszeveszett ételfotózás helyett akár alternatíva is lehet kevésbé fanatikus gasztronautáknak, ha inkább bélyegeken viszik haza a más nációknál megismert új ételek emlékét.

T.S. Élet+Stílus

Ezekben a városokban a legjobb enni

Egyre több felmérés jut arra az eredményre, hogy az utazók körében az egyik fő szempont a célpont megválasztásánál, milyen a gasztronómiája egy adott városnak, országnak. Most éppen úgy tűnik, a hongkongi konyhakohó mindent leköröz.

hvg.hu Élet+Stílus

Azt hitte, mindent tud a sörről? Nem biztos

Egy pohár tej, vagy gyümölcslé is több kalóriát tartalmaz, mint egy pohár sör, ami ráadásul nem mindig hidegen, és nem mindig a sörcsapról ajánlott. Öt tévhit Hrabal kedvenc italáról.

1
25 26 27 28 29
51
Megvan, hogyan keletkezhetett a sötét anyag

Megvan, hogyan keletkezhetett a sötét anyag

100 százalékos vámmal csapna le Trump a BRICS-országokra, ha megpróbálnák leváltani a dollárt

100 százalékos vámmal csapna le Trump a BRICS-országokra, ha megpróbálnák leváltani a dollárt

Kiderült, mikor nyithat újra a legendás Kádár kifőzde

Kiderült, mikor nyithat újra a legendás Kádár kifőzde

Több mint 4,3 milliárd forintot ért meg valakinek ez a Pagani Zonda

Több mint 4,3 milliárd forintot ért meg valakinek ez a Pagani Zonda

Sharon Stone-t megkérdezték, mit üzenne a fiatalkori önmagának, és ő elsírta magát

Sharon Stone-t megkérdezték, mit üzenne a fiatalkori önmagának, és ő elsírta magát

Magyar Péter meg tudja csinálni! – átragasztották a nemzeti konzultációs plakátot Budapesten – fotó

Magyar Péter meg tudja csinálni! – átragasztották a nemzeti konzultációs plakátot Budapesten – fotó

A 200 ezer aláírásból 26 ezret sem tudott összegyűjteni az LMP a kiemelt beruházásokról szóló népszavazáshoz

A 200 ezer aláírásból 26 ezret sem tudott összegyűjteni az LMP a kiemelt beruházásokról szóló népszavazáshoz

Szijjártó ismét Moszkvából jelentkezett be

Szijjártó ismét Moszkvából jelentkezett be

Lassuló vonatok, használhatatlan pótlóbuszok: mutatjuk, hogyan változik a MÁV új menetrendje

Lassuló vonatok, használhatatlan pótlóbuszok: mutatjuk, hogyan változik a MÁV új menetrendje

A címlapról ajánljuk