Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#japán konyha

Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő Vállalkozás

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.

Gyükeri Mercédesz hvg360

Megpróbálkoztunk a lehetetlennel, ami csak Schwarzeneggernek sikerült: elkészíteni a világ kedvenc instant kajáját

Nincs híresebb gyorsétel az instant rámennél, amelyből évente 120 milliárd adag fogy. A szárított tésztatömbök Japánból hódították meg a világot, így Magyarországot is, titkuk az, hogy az előkezelésnek hála pofon egyszerűen meleg ételt lehet varázsolni belőlük – cserében jóval drágább bármilyen más tésztánál. Vajon az elkészítése megy otthon is? Konyhai kísérletezésünk második részében a tésztagubanc reprodukálásával próbálkoztunk.

Gyükeri Mercédesz hvg360

„Nem próbálunk mi lenni a legjobb japán étterem a világon, mi egyediek akarunk lenni”

Miért más a kaliforniai szusi, mint a hagyományos, japán változat, és miért különbözik mindkettőtől az, amelyet Wolfgang Puck budapesti éttermében, a Spagóban kínálnak? Mi zavar egy japánt, ha hazáján kívül kínálják szusival? Mi az alapvető baj a szupermarketekben kapható változattal? Tetsu Yahagival, a Puck-éttermek vezető konyhafőnökével beszélgettünk.

Tóth Sándor Gasztro

Viva Paella! – a japánok is zabálják

Egy vidám reklámfilmmel népszerűsítik a tipikus spanyol ételt Japánban. Bár az ibériaiak véleménye szerint a japánok kreációjának nem sok köze van az eredetihez, azért büszkék rá, hogy a Felkelő Nap országában ily módon is növelik az érdeklődést Spanyolország iránt.

life-style.hu Shake

Túl sok a pocsék sushi

A japán sushi-szövetség szerint a külföldi séfeknek szemináriumokon kellene elsajátítaniuk a halétek megfelelő...

Lukács Andrea Gasztro

Amikor a sztárok kilincselnek – interjú Nobuval, a mesterszakáccsal

„Úgy csinálnak, mintha filmsztár lennék!” – viccelődött Nobuyuki Matsuhisa a Kempinski Hotelben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón, budapesti étterme beharangozójakor. Rogán Antal belvárosi polgármester s Andy Vajna filmproducer között ült a mester és mosolyogva fogadta a magyarok érdeklődését. A világhírű mesterszakácsot a hvg.hu kérdezte a sikere receptjéről.

life-style.hu Shake

Hová menjünk vacsorázni? Wasabi

Meg kell vallanunk, hogy a lelkünk mélyén beteges vonzódást dédelgetünk az önkiszolgáló éttermek és a svédasztalok...

life-style.hu Shake

Japán konyhaművészet Budapesten

A modern japán konyhaművészet remekeit felvonultató étteremlánc fogásait Közép-Európában elsőként Budapesten lehet...

Gasztro

Budapestre jön a Nobu?

Újabb falatok pottyannak az asztalunkra a nagyvilág konyhájából. Úgy hírlik, a tradicionális japán konyhát fúziós elemekkel rendkívül sikeresen ötvöző Nobu hamarosan az egyik belvárosi, ötcsillagos szállodában fog megnyílni.

Merényletre készülő tinédzsereket fogtak el Jekatyerinburgban

Merényletre készülő tinédzsereket fogtak el Jekatyerinburgban

Meghalt Halmosi Zoltán válogatott labdarúgó

Meghalt Halmosi Zoltán válogatott labdarúgó

Több mint 500 kisállat pusztult el, miután kigyulladt egy dallasi bevásárlóközpont

Több mint 500 kisállat pusztult el, miután kigyulladt egy dallasi bevásárlóközpont

Megállapodott a Mohu a nagykanizsai céggel, amiért tüntettek a helyiek

Megállapodott a Mohu a nagykanizsai céggel, amiért tüntettek a helyiek

„A tévé nem arról fog szólni, ami megy rajta, hanem arról, aki nézi”

„A tévé nem arról fog szólni, ami megy rajta, hanem arról, aki nézi”

Biztonsági okok miatt nem indít és nem fogad járatokat a szentpétervári repülőtér

Biztonsági okok miatt nem indít és nem fogad járatokat a szentpétervári repülőtér

Alaposan megváltozik annak az agya, aki sokat (vagy keveset) olvas

Alaposan megváltozik annak az agya, aki sokat (vagy keveset) olvas

Tényleg apokalipszist okozhat egy erős napkitörés? Valójában mekkora veszélyben van a Föld?

Tényleg apokalipszist okozhat egy erős napkitörés? Valójában mekkora veszélyben van a Föld?

Sokat ad az egyes tudósoknak, de a tudománytól el is vesz valami nagyon fontosat az MI

Sokat ad az egyes tudósoknak, de a tudománytól el is vesz valami nagyon fontosat az MI

A címlapról ajánljuk