hvg.hu Itthon

Orbán sajtósa nem kommentálja a Blikk értesülését

Bár a TEK-főigazgató eddig nem említette, a Blikk arról számolt be, hogy Orbán Viktort vette volna célba a szombaton elfogott két férfi, akiknél gépfegyvert is találtak. A miniszterelnök sajtósa nem kommentálta az értesülést.

MTI Világ

Szabadon engedték a berlini "terrorsejtet"

Elengedték a Berlinben terrorgyanú miatt csütörtökön őrizetbe vett embereket, akikről azt gyanították, hogy egy dortmundi merényletet tervezgettek, de azért még vizsgálódnak ellenük.

hvg.hu Itthon

Századvég: Menedékkérőkből lesznek a terroristák

A Fidesz-közeli elemző cég a párizsi vérengzés utáni gyorselemzésében néhány lépésben eljut odáig, amit a magyar kormány tisztviselői is hirdetnek. A dzsihadista mozgalmakban szerepet vállaló "outsiderek általában menedékkérők", az outsiderek ellen pedig összehangolt harcra van szükség. A muszlim országokból érkező menekülőket a "politikai elemző műhely" szerint akár azon az áron is át kell világítani, hogy jogaikat korlátozzák - írják.

MTI Világ

Kevés a jelentkező, ezért sorozhat be gyerekeket az Iszlám Állam

Január óta több száz gyereket sorozott be az Iszlám Állam – ezt közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja kedden. Szerintük legalább 400 fiatalkorú kapott katonai kiképzést és ideológiai oktatást a terroristáktól. Iskolák, mecsetek és nyilvános helyek közelében környékezik meg a gyerekeket, és sokszor pénzt ajánlanak nekik.

hvg.hu Itthon

Budapesten is terveztek terrorakciót

Budapesten is terveztek terrorakciót, de sikerült lefülelni – írja a Magyar Nemzet hétfői száma, amely beszámol egy Magyarországon keresztül Berlinbe érkező férfiról is, akinél terrorakcióterveket találtak.

hvg.hu Világ

Fotók: Így dúltak fel egy benzinkutat a Charlie Hebdónál öldöklők

Biztonsági kamerás felvételek láttak napvilágot arról, ahogy a Kouachi fivérek kiraboltak egy benzinkutat Párizstól északra múlt hét csütörtökön. Ez egy nappal az után történt, hogy a két iszlamista 12 embert kivégzett a Charlie Hebdo című szatirikus lap szerkesztőségében. A fivéreket végül több mint kétnapos hajsza után, péntek délután lőtték le a rendőrök.

hvg.hu Világ

TEK: Magyarországon nincs magasabb készültség

Az atipikus terrorista akciók lesznek egyre gyakoribbak, a TEK pedig folyamatosan egyeztet az európai társzervezetekkel az ország biztonsága érdekében – közölte megkeresésünkre a Terrorelhárítási Központ. Franciaországban eközben tovább tart a hajsza. Szakértők szerint a terroristák nem hajlandók tárgyalni.

MTI Világ

Bekeményít a brit kormány a terroristák miatt

A terrorellenes jogszabályok jelentős szigorítását tervezi a brit kormány a Nagy-Britanniát fenyegető terrorveszély miatt – mondta hétfőn a brit belügyminiszter. Theresa May a Royal United Services Institute rendezvényén arról beszélt: a héten terjesztik a parlament elé a szigorítási csomagot, amely lehetővé teszi, hogy a kiutazóktól a határátkelő pontokon a hatóságok bevonják útlevelüket és jegyüket, ha a gyanú szerint valamilyen terrorcselekmény végrehajtása miatt akarnak elmenni az Egyesült Királyságból – például fegyveres terrorcsoporthoz akar csatlakozni.

MTI Világ

Coloradói kamaszlányok készültek beállni az IÁ terroristáihoz

Amerikában lassan el kell kezdeni propagandafilmeket gyártani arról, mi történik az Iszlám Államhoz (IÁ) csatlakozó nyugati lányokkal. A napokban három tinédzser lányt tartóztatott fel a FBI a frankfurti repülőtéren. Szerettek volna a terroristák oldalán harcolni, de már hazavitték őket Denverbe.

MTI Világ

Volt NSA-vezető: Így segítette Snowden az Iszlám Állam terroristáit

Az NSA lehallgatási módszereiről szivárogtató informatikus információkat adott ki az ügynökség eszközeiről és módszereiről is. Az IÁ a kiszivárogtatások miatt drasztikusan megváltoztatta a megfigyelés kijátszására használt módszereit - mondta Chris Inglis, az NSA volt igazgatóhelyettese.

MTI Világ

Iszlám államot kiáltottak ki Észak-Nigériában

A Boko Haram elfoglalt egy várost, most iszlám államot kiáltott ki. A nigériai hatóságok szerint mindez hazugság: a hadsereg szóvivője a terroristák üzenetére válaszul közölte, hogy az ország szuverenitása és területi integritása sértetlen.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk