Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Lehet, hogy senki nem volt veszélyben, de ezt nem így érezték a kisiskolások, akik még sosem hallottak bombariadóról
Élet+Stílus

Lehet, hogy senki nem volt veszélyben, de ezt nem így érezték a kisiskolások, akik még sosem hallottak bombariadóról

A csütörtöki bombariadó során sehol nem találtak bombát és a rendőrség szerint senkinek az élete nem forgott veszélyben, voltak, akik értetlenkedtek is, hogy mi ez a nagy felhajtás. Csakhogy sok diákkal egyáltalán nem közölték a tanárok, hogy a fenyegetés komolytalan, emiatt sokan kifejezetten aggódtak, és sok diák sírva reagálta le az első sokkot.

MTI Tech

Bronzkori ebédmaradék is konzerválódott a tőzeglápban

Minden eddiginél nagyobb számban kerültek elő bronzkori tárgyak - közöttük egy ebédmaradékot tartalmazó tál - a közép-angliai Cambridgeshire tőzeglápvidékén egy ásatáson - számolt be a The Guardian című brit napilap hétfőn.

hvg.hu Gasztro

Karácsonyi kampány: így vesznek rá, hogy magyar bort vegyünk

Nagyszabású adventi borkampányt indított december 1-én az Agrármarketing Centrum és a Közösségi Bormarketing Alap. Az ország legnagyobb kereskedelmi hálózatait érintő akciósorozat ösztönözni kívánja, hogy magyar borok kerüljenek a karácsonyi ünnepi asztalokra.

Tóth Sándor Gasztro

Michelin-csillagok: a spanyoloknak már kevesebb van, mint az olaszoknak

Az ibériai félszigeten is az év nagy eseményének számít a vörös könyv, a Michelin éttermi kalauzának megjelenése. A félsziget két államában, Spanyolországban és Portugáliában olyan sok a Michelin-csillagos éttermek száma, hogy egy külön kiadvány is megtelik velük.

hvg.hu Gasztro

Vida Péter az év bortermelője

Vida Péter kapta az Év Bortermelője 2011 címet. A Magyar Bor Akadémia péntek délben hirdette ki az idei győztes nevét Budapesten. A cím a magyar borászok legrangosabb hazai kitüntetése.

Gy. Zs. Gasztro

Bevásárlás a tökéletes karácsonyi menühöz: ezeket a helyeket ne hagyjuk ki

Még három hét, még kettő, aztán már csak pár nap, végül last minute irány valamelyik éjjel-nappali bolt. Hova menjünk vásárolni, hol, mit szerezzünk be, ha nem a legközelebbi étteremből akarjuk a vacsorát megrendelni Szentestére, hanem igazi különlegességekre készülünk? Körülnéztünk Budapesten.

I. N. Gasztro

Mit lehet enni Békés megyében?

Vajon van-e élet a kolbászon és a szilvapálinkán túl a Viharsarokban? Ennek jártunk utána röpke gyulai és békéscsabai kiruccanásunkon.

hvg.hu Gasztro

Egy tanár Magyarország csúcsmixere

Eldőlt, hogy ki képviselheti Magyarországot a vodkamixerek helsinki nemzetközi kupáján. A finnországi versenyen a világ 20 legkiválóbb bártendere mérkőzik majd egymással.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

A nagy olasz legenda

Toszkána, a nagy olasz legenda. Mondhatni, mint márkanév már-már közhely. Összetéveszthetetlenül jellegzetes házaival, dombjaival, Firenzéjével, regényekben és filmekben megörökített vonzerejével a turista toplista élén áll.

hvg.hu Gasztro

Így készül a tökéletes sajtos makaróni

A hamburgeren túl talán az egyik legnépszerűbb étel a tengerentúlon a macaroni&cheese, azaz a sajtos makaróni. Eltér a mi tejfölös változatunktól, érdemes kipróbálni.

hvg.hu Gasztro

Mi a baj a magyar borral Ausztráliában?

Magyar pezsgő, bor és sör Keményék szupermarketjéből, pálinka a Gerendási likőr diszkontból; krémes, Rigó Jancsi, Dobos rolád Varga Ádám süteményboltjából.

-gy- Gasztro

A hét receptje: egyszerű kínai finomság

Alma és banán szinte minden háztartásban akad ilyen tájt. Cukor, liszt, tojás meg valószínűleg mindegyikben. Ennyi hozzávaló már elég is lenne egy jó kis meleg desszerthez.

Gasztro

Fotó: beindult az első hazai internetes pálinkafőzde

Beindult a Békési Pálinka Centrum internetes pálinkafőzdéje: lefolyt az első békési párlat, amelyet távvezérlésről, száz kilométerről készítettek. A negyvenfokos friss szőlőpálinka után bárki megfőzheti otthonról kedvenc párlatát.

Tóth Sándor Gasztro

Háromfogásos családi ebéd fél óra alatt Ferran Adriától

Háromfogásos házias menü, ami bő félóra alatt elkészül, mindössze négy euróból. Egyszerű, praktikus, tradicionális ételek. Ki gondolná, hogy a recepteket éppen a világhírű katalán mesterséf, napjaink konyhaművészetének egyik legnagyobb újítója adta közre.

1
133 134 135 136 137
234
Egyméteres hústálat rendelt magának a nagy zabáló korai influenszer egy budapesti étteremben

Egyméteres hústálat rendelt magának a nagy zabáló korai influenszer egy budapesti étteremben

Orrszarvút is lőtt már a magyar kormányelit, Bayer és Semjén beérte impalával

Orrszarvút is lőtt már a magyar kormányelit, Bayer és Semjén beérte impalával

Hiába került szankciós listára, Rogán Antal a jelek szerint továbbra is hozzáfér a bankszámlájához

Hiába került szankciós listára, Rogán Antal a jelek szerint továbbra is hozzáfér a bankszámlájához

És akkor a kormány sikerként könyvelte el, hogy nem mondott csődöt

És akkor a kormány sikerként könyvelte el, hogy nem mondott csődöt

Itt a hidegzuhany, nem is akárkitől: nincs kész még az embert is helyettesítő mesterséges intelligencia

Itt a hidegzuhany, nem is akárkitől: nincs kész még az embert is helyettesítő mesterséges intelligencia

Elfogytak a helyek a felhőben – felkerült a tábla az Nvidia GeForce Now-tagságik nagy részére

Elfogytak a helyek a felhőben – felkerült a tábla az Nvidia GeForce Now-tagságik nagy részére

Orrszarvút is lőtt már a magyar kormányelit, Bayer és Semjén beérte impalával

Orrszarvút is lőtt már a magyar kormányelit, Bayer és Semjén beérte impalával

Videón a nagy tűzoltás – több robbanás után gyulladt ki a IX. kerületi lakás

Videón a nagy tűzoltás – több robbanás után gyulladt ki a IX. kerületi lakás

Trump több milliárd dollár külföldi segélyt fagyasztott be

Trump több milliárd dollár külföldi segélyt fagyasztott be

A címlapról ajánljuk