Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Lehet, hogy senki nem volt veszélyben, de ezt nem így érezték a kisiskolások, akik még sosem hallottak bombariadóról
Élet+Stílus

Lehet, hogy senki nem volt veszélyben, de ezt nem így érezték a kisiskolások, akik még sosem hallottak bombariadóról

A csütörtöki bombariadó során sehol nem találtak bombát és a rendőrség szerint senkinek az élete nem forgott veszélyben, voltak, akik értetlenkedtek is, hogy mi ez a nagy felhajtás. Csakhogy sok diákkal egyáltalán nem közölték a tanárok, hogy a fenyegetés komolytalan, emiatt sokan kifejezetten aggódtak, és sok diák sírva reagálta le az első sokkot.

hvg.hu Gasztro

Bejött az éttermeknek, hogy féláron adták a borokat

A megszokottnál nagyobb forgalomról számoltak be a Borszerda akcióhoz csatlakozó éttermek. A minőségi magyar borokat és a kulturált borfogyasztást népszerűsítő kampányban az idei két Borszerdán több mint 200 étterem kínálta fél áron a kiváló magyar borokat, ezzel is kedvet csinálva az étterembe járáshoz.

Varga Márta Gasztro

Tíz különleges pezsgő

A különleges Hubay Rendezvényteremben tartották meg múlt héten az első tematikus Pezsgő Világ kóstoló estet. Hubay Jenő zeneszerző családjának 19. század végi, korhűen felújított szalonja fénykorában a főváros akkori kulturális és politikai elitjének egyik legfontosabb találkozóhelye volt. Most elegáns termeiben méltó környezetet biztosított tíz különleges rozé pezsgő bemutatásához.

Vétek György Gasztro

Kulináris csúcsok: mit érhet el egy magyar?

Noha minden szakács állítja, a legnagyobb elismerést a vendégek megelégedettsége jelenti, szívesen veszik, ha a nyakukba akasztják egy-egy rangos verseny érmeit is. Cikkünkben azokat a legjelentősebb hazai és nemzetközi versenyeket foglaljuk össze, amelyek leginkább megmozgatják a hazai szakácstársadalmat.

Kovács Gábor Gasztro

Az egyik legkedveltebb téli étel háromféleképpen - recept

Ha egy francia vagy spanyol étteremben rakott káposztát rendelnénk, igen furcsán néznének ránk. Meglepetések itthon is érhetnek bennünket, mert nyilván, mint sok mást, ezt a közkedvelt téli ételt is ahány háziasszony, annyiféleképpen készíti el. A konszenzus, hogy az egyetlen, ami nem hiányozhat egy valódi rakott káposztából, a savanyú káposzta.

-gy- Gasztro

A hét receptje: desszert, amit a törökök imádnak

Ezidőtájt már nemcsak valami könnyű ebédre vágynak a népek. Nehéz megúszni egy hétvégét desszert nélkül. Viszont lassan nyakunkon a karácsonyi előkészület, amikor nonstop süthetünk. Akkor most csak keverjünk. Pudingot.

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

Márton-nap számmisztikával: hová menjünk Budapesten és vidéken?

Ha lenne esze a libáknak, akkor a számmisztika jegyében az idén hosszú tömött sorokban igyekeznének gáblivá válni. De legalábbis így kezdeni vonulásukat a novemberi étlapokra. A dolog persze úgy néz ki, hogy ez inkább ránk meg a vendéglősökre marad.

hvg.hu/MTI Gasztro

Nem lehet ketchupot enni az iskolákban

Egy most született rendelet előírja, hogy a ketchupot tejtermékre cseréljék le a francia általános iskolák menzáin. Kedvenc piros szószukat legfeljebb hetente egyszer locsolhatják a sült krumplijukra a diákok.

hvg.hu Gasztro

Európa-díjat kapott a Bock

Az Európai Bor-és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) Európa-díjat adományozott a villányi Bock pincészetnek és a budapesti Bock bisztrónak.

Krisztina O'Brien Gasztro

Mihez kezdjünk a gesztenyével? – receptek

Nyugodtan valljuk be, gesztenyepüré mániásak vagyunk. Jó, jöhet még a gesztenyeszív meg a gesztenyegolyó. S olykor csupa nosztalgiából egy zacskó sült gesztenye, hogy az illata felidézzen valamely egykor volt téli szerelmet. Melyikünknek jut eszébe, hogy humuszt, pláne házi likőrt készítsünk a gesztenyéből, netán szalonnába csomagoljuk?

I. N. Gasztro

Milyen a bor, ha 12 ezer forintba kerül?

Alig két hét választ el az ötödik évét ünneplő Terroir Club nagy eseményétől, a Terra Hungarica BorSzalontól. Várakozás közben megnéztük, pontosabban megízleltük, milyen új tételekkel álltak elő.

kadarm Gasztro

Hogyan kapcsolódik össze a gyilkosság és az evés? – videó, recept

A gyilkosság és az evés, már ha nem kannibálokról van szó, aránylag furcsa párosítás, pedig működik. Számos példa bizonyítja, hogy a gasztronómiának helye van a krimi irodalomban. Ismerkedjünk meg néhány kifinomult ízlésű nyomozóval, akik a konyhába is forró nyomon indulnak.

hvg.hu Gasztro

Év Bortermelője: íme, az öt legesélyesebb

Megvan az eredmény, szűkült a kör. Túl nagy meglepetés ugyan nem született, az elmúlt évek jelöltjeihez egy szekszárdi borász csatlakozhatott. S ezzel nagyon úgy tűnik, a szekszárdi borvidék a legpreferáltabb.

hvg.hu Gasztro

Libák lepik el Budapestet

Még néhány nap és a libák megszállják a konyhákat. Nem valószínű, hogy bárhol is ellenállásra számíthatnak.

hvg.hu Gasztro

A legjobb limitált pálinkák

Gurulós málna, magyar kajszibarack, cserszegi fűszeres szőlő, sárga muskotály törköly – négy íz Márton János legjobb pálinkáiból, amelyeknek 2011-ben 1-1 főzőüstnyi legkiemelkedőbb tétele új kategóriát alkotott.

Tóth Sándor Gasztro

Séfek, akik otthonukban etetik a vendégeket - fotó

Havannában vagy Barcelonában nem meglepő, ha egy kitűnő szakács otthonában süt-főz, és terített asztalához fizetős ebéd- és vacsoravendégeket vár. Van ennek még újabb változata is, amikor a japán séf kívánságra házhoz megy, s a megrendelő konyhájában készíti el az ételt. Az alternatív vendéglátási formák egyre népszerűbbek Kubában és Spanyolországban.

Tóth Sándor Gasztro

Elfeledett novemberi gyümölcs – eredeti recept

Sokoldalú felhasználhatósága és élettani hasznossága ellenére manapság nem tartozik a kedvelt gyümölcsök közé, bár vannak, akik kezdik újra felfedezni a fanyar ízű, sajátos illatú birset, az elődök szakácskönyvei által talán többre becsült ínyencséget.

Vétek György Gasztro

Ilyen egy négyfogásos sörvacsora - fotó

Nem lehet tudni, hogy a szüreti időszak az oka, vagy talán lassacskán de biztosan begyűrűzik a hazai vendéglátásba a sör, de az idei ősz – különösen a korábbi évtizedek ínséges időszaka után – meglepően sok sörvacsorával köszöntött be.

hvg.hu Gasztro

Különleges pezsgők Budapesten

Augusztus végén, az első magyarországi Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál hírét még némi szkepticizmussal fogadtuk. Aztán bebizonyosodott, van már létjogosultsága nálunk a minőségi bubis italoknak. Vártuk a folytatást. Íme, itt van.

1
135 136 137 138 139
234
NNGYK: Nem okoznak betegséget a pilisi férgek

NNGYK: Nem okoznak betegséget a pilisi férgek

Autókat lopott két tini, az egyik kocsiban aludtak, amikor elkapták őket

Autókat lopott két tini, az egyik kocsiban aludtak, amikor elkapták őket

Gadó Gábor: Nem oda Dubaj!

Gadó Gábor: Nem oda Dubaj!

Reviczky Gábor elbukta a foglalót, amit egy volt paplakra fizetett ki

Reviczky Gábor elbukta a foglalót, amit egy volt paplakra fizetett ki

Hollik István már a hét elején hasonló fenyegető üzenetet kapott, mint a csütörtöki bombariadóban érintett iskolák

Hollik István már a hét elején hasonló fenyegető üzenetet kapott, mint a csütörtöki bombariadóban érintett iskolák

Donald Trump nem áll le, tényleg kriptomennyország lesz az Egyesült Államok

Donald Trump nem áll le, tényleg kriptomennyország lesz az Egyesült Államok

Hallotta már, hogyan szavalja Gálvölgyi János Majkától a Csurran, cseppent? Itt az alkalom

Hallotta már, hogyan szavalja Gálvölgyi János Majkától a Csurran, cseppent? Itt az alkalom

Albánia szuverén muszlim miniállamot hoz létre a fővárosában

Albánia szuverén muszlim miniállamot hoz létre a fővárosában

Akkorát ütött a Covid a magyar középosztályon, hogy azóta sem hevertük ki

Akkorát ütött a Covid a magyar középosztályon, hogy azóta sem hevertük ki

A címlapról ajánljuk