
hvg.hu
Élet+Stílus
Bródy János üzent az Orbán-féle Harcosok Klubjának
“Ne úgy ölelj, hogy ne kapjak levegőt közben”
Hobbinak indultak, de néhány kiváló receptírónak már a megélhetését is megalapozzák az internetes főzőnaplók, a gasztroblogok.
Karácsonykor mindenkiből előtör a sütési vágy, de nem feltétlenül akarunk órákat a konyhában tölteni, ezért állítottunk össze egy olyan recept válogatást, amelyben a kezdők és a kevésbé elhivatottak is megtalálják a maguk kedvencét.
Az óra ketyeg, szép, hosszú karácsony vár ránk. De sokan vagyunk úgy, hogy az utolsó órákig dolgozunk, a naptárunk még tele tennivalókkal, és leginkább csak a non-stop boltokban van esélyünk vásárlásra. S még ki sem tudjuk aludni magunkat, mert nyomaszt, hogy mit is teszünk az asztalra, hulla fáradtan, a nagy nap estéjén.
Folytatódik cikksorozatunk, amelyben itthon élő külföldi mesterszakácsok ajánlják nekünk kedvenc karácsonyi receptjeiket. Mindenkinek tartogat ínyencségeket az ajánló, aki szeretne kicsit eltérni a halászlé - töltött káposzta - bejgli "szentháromságától".
Gondokat okoz az elmúlt hétvége hideg időjárása a belföldi élőponty-ellátásban a termelőknél és a szállítóknál a Haltermelők Országos Szövetsége és Terméktanácsa (Haltermosz) információi szerint.
A gasztronómia fővárosában, Párizsban 2010. február 11 – 15. között a világ legjobbnak ítélt gasztronómiai könyvei szállnak versenybe különböző kategóriákban a Gourmand díjért (Gourmand World Cookbook Awards, Paris 2010).
A cukrászatokat bemutató sorozatunkban ezúttal egy virtuális műhely kitalálóját és vezetőjét mutatjuk be, aki nagyon is valóságos cukrász.
Sokan szeretik a lovakat és a franciák még egy kicsit jobban is szeretik őket: salátával. Ez a gasztronómiai sajátosság azonban az utóbbi időben eltűnőben van, mivel a válság sújtotta francia fogyasztók kevesebb húst esznek és az állatvédő csoportok évek óta tartó kampánya is érezteti hatását.
„A hal a férfiak külön kultusza, szakácsnék vesződsége! Vajjon volt-e már nő, aki halat tudott főzni?”
A Bécsi kaputól karnyújtásnyira, a budai várfal tövében idén tavasszal nyitotta meg kapuit a Bonfini Kert. Itt jártunk a nagy karácsonyi rohanás közepette, a Lőrincz György celebrálta borvacsorán.
Péter Anna a Malackaraj blog szerzője úgy véli, a pastrami hús nem volt mindig olyan kedvelt étel, mint manapság.
A frissen sült mézeskalács mással össze nem téveszthető fűszeres illata jelzi a konyhákban: itt a karácsony.
A Délmagyar hírportál Szeged büszkeségét, Barta László szakácsot mutatja be mai cikkében. Hogyan került a Pokol konyhájára a szakácstanonc? A húszéves fiatalember elmeséli nem mindennapi történetét: miért ment ki Londonba munkát vállalni, és valójában milyen Gordon Ramsay, a sztárséf.
Többre vagyunk képesek a konyhában, mint azt gondolnánk, de aki bátortalan és nem szívesen próbálkozik egyedül, annak sem kell elkeserednie, mert segítenek a profik. Főzőtanfolyamokat bemutató sorozatunkban igyekszünk végigjárni a budapesti lehetőségeket és beszámolunk róla, hol-mit láttunk.
Lehet, már nem kell sokáig várnunk, hogy a pálinkának legalább akkora, vagy még nagyobb presztízse legyen a vendéglátásban, mint a whiskynek. A jelek, legalábbis idehaza erre utalnak: az előzetes adatok szerint az idén a hazai vendéglátóhelyeken 30-40 százalékkal nőtt a pálinkafogyasztás, míg a whiskyé ugyanennyivel csökkent.
Hogyan főzzünk rengeteg embernek, kevés pénzből? A Malackaraj blog szerzője megoldja a sokak által ismert problémát. Még,ha nem is 300 emberre kell főznünk,mint most neki egy közelgő rendezvényre.
A novemberi dércsípéssel elhullatták termésüket kertünk gyümölcsfái. Csupán egyetlen fácska, a naspolya őrizte még sárgásbarnás kincseit.
Kezdetben vala a rambouillon. Aztán nagyon gyorsan rum lett belőle. Így könnyebb volt kimondani, különösen pár nyelet után. Nyáron hűt, télen melegít, a leghíresebb koktélok alapanyaga. Márkatörténet.
Édes bűnbeesés avagy a boldogság forrása, mi más is lenne legtöbbünknél, mint a csokoládé. A bennünk szunnyadó Gombóc Artúr azonnal ébredezni kezd a kerek, a szögletes, a gömbölyű, a töltött, a mogyorós, s minden egyéb ehető- iható változat láttán.
A disznóölés időszaka november 30-tól, András napjától februárig tart. Hideg időben biztonságos az állat bontása, ilyenkor a húsok jól kiszellőznek, és nem kell félni a befülledésétől, romlásától. A disznóöléshez és a hús feldolgozásához kellő számú segítő kézre van szükség.
Budapest forrong, az ellenzék legerősebbje pedig Nagyváradra tart. Miért éppen oda? Mi várja ott? És mit miért tesz közben Budapesten a Fidesz?
A megoldás: újabb Békemeneteket kell szervezni.
Bizonyítékok is vannak arra, hogy a magyar hatóságok engedték ki az országból a pótolhatatlan műkincset.
„Muszáj harcnak nevezni, mert az igazság kiábrándító lenne”.
A Városi Civil Alap milliárdjaiból bőven kaptak a Fidesz-barát szervezetek.
A 88 lóerős alapmodell 220 kilométeres hatótávolságot ígér, ami városban akár a 356 kilométert is elérheti.
Ha egy harckocsi kétszer is legördülhet a gyártósorról, akkor 600 felújított orvosi rendelőt hányszor lehet sikerként eladni?
Nem csak a száguldozókkal van baj.
Az öttusaszövetség elnökének ezüstérmét is megszépítette Gulyás Michelle aranya.