Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Várkonyi Ádám Gasztro

Szendvics, saláta, desszert – gyors receptek

A következőkben néhány olyan gyors harapnivaló receptjét közöljük, melyek nagy népszerűségnek örvendenek a világ különböző tájain, de itthon kevéssé ismertek.

Vétek György Gasztro

2009 legjobb éttermei

A második alkalommal megjelent Étterem- és Bor Kalauz a magyarországi vendéglátásnak kíván torzításmentes tükröt tartani, illetve iránytűt adni azok kezébe, akik megelégelték a mélyhűtőből gazdálkodó, leves- és mártásporokkal bűvészkedő tucat vendéglőket.

hvg.hu Gasztro

Négyszáz étterem féláron kínálja a magyar borokat

Több mint 400 étterem és borszaküzlet csatlakozott az idén első ízben meghirdetett Borszerda akcióhoz. A Borszerda a Nemzeti Bormarketing Program keretében valósul meg április 29-én, a kulturált, minőségi magyar borfogyasztás népszerűsítésének céljával.

Gasztro

A könyvfesztivál receptkínálata

Bár az utóbbi évtizedekben nem múlhat el könyves seregszemle gasztronómiai kiadványok nélkül, az idei könyvfesztiválon aránylag kevés kötet foglalkozott a főzéssel és az ételekkel. Azért akad pár ajánlásra érdemes könyv.

Várkonyi Ádám Gasztro

Kockázatos-e sertéshúst enni?

A világsajtót elárasztó hírek, melyek számos országban azonosított gyanús megbetegedésekről számolnak be, a hentes pultja fölé is nagy kérdőjelet rajzolnak. Kitesszük-e szeretteinket és magunkat akár csekély veszélynek is, ha csülköt eszünk vacsorára?

hvg.hu Gasztro

Borral locsolják Orbán szobrát

Löszös, homokos talajon bő termést hozó zöldség- gyümölcs- és szőlőültetvények váltják egymást a Dunai borrégióhoz tartozó, soknemzetiségű, tizenkét településből álló Hajós-Bajai borvidéken. A több évszázados, hagyományos szőlő- és bortermeléssel foglalkozó vidék kitűnő minőségű illatos fehér borairól, fűszeres vörös borairól és újabban különleges jégboráról is ismert.

Vétek György Gasztro

„Miért nem tudjuk közösen előre tolni a szekeret?"

A ma 59 esztendős Juhász István a régi, neves budapesti szállodák konyháin nevelkedett, és a nyitás óta a várbeli Hilton-ban főz a vendégeknek. Pár évvel ezelőtt egy szaklap az ország tíz legjobb séfje közé választotta. A nemzetközi szállodalánc méltán nemzetközi hírű konyhafőnöke több lehetőséget adna a hazai gasztronómiában a világot látott, fiatalabb generáció tagjainak, de több tiszteletet is várna tőlük az idősebbek iránt.

Várkonyi Ádám Gasztro

A színes Trinidad és Tobago - recept

Ennek az apró szigetcsoportnak, amely Venezuela partjaitól néhány kilométerre található, elképesztően tarka a kultúrája, és ez a gasztronómiában is megmutatkozik.

Várkonyi Ádám Gasztro

Klasszikus amerikai harapnivaló - recept

Nagyszerűsége egyértelműen egyszerűségében rejlik. És abban, hogy a szépség és a szörnyeteg sztori dramaturgiáját hordozza, ehető kivitelben.

Gasztro

Mi lesz a pezsgőgyártókkal?

Politikailag inkorrektnek számít manapság pezsgőt rendelni Londonban. Legalábbis ezzel magyarázza a Francia Pezsgőgyártók Szövetségének elnöke a pezsgő eladások meredek visszaesését Nagy-Britanniában, ahol tradicionálisan minden 4. palack francia pezsgő szomjas gazdára talált.

hvg.hu Gasztro

Miért érzik más ízűnek a szilvát Japánban?

Az oxfordi Szent Katalin kollégium évről évre rendhagyó konferenciának ad otthont. Legutóbb például itt szólalt meg egy répából készült furulya, és látott napvilágot a furcsa tény, hogy a szilva az olaszoknak édes, míg a japánoknak savanyú.

Gasztro

Borcsalád autósoknak

Az olasz autók szerelmesei újabban a saját autómárkájukhoz címzett borokkal és pezsgővel is koccinthatnak.

hvg.hu Plázs

15 ételkombináció az egészséges életért

Az egészséges étkezés a matematikáról szól: zsírok kivonása, kalóriák számlálása, adagok felosztása. De ne feledkezzünk meg az összeadásról sem: gyakran a fazékba tett apróságok hozzák a legnagyobb nyereséget. Egy étel egyszerű hozzáadása egy másikhoz nagy különbséget hozhat a teljes tápanyag felvételben, és jelentős egészségjavulást eredményezhet.

MTI Gasztro

A nagyipari hamburgerkészítés kulisszatitkai

Az ország vezető gyorséttermi láncában április 18-án és 19-én megengedik a vendégeknek, hogy belépjenek a konyhába és más, idegeneknek egyébként tiltott zónába. Így elleshetik az érdeklődők, hogyan készül a szendvics, a sült krumpli, a saláta, a desszert.

Gőgh Csilla Gasztro

A világ borai a hűség városában

A VinAgora Nemzetközi Borversenyt, melynek színhelye az idén Sopron lesz, 1992 óta rendezi meg a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht.

1
200 201 202 203 204
234
„Ő volt a világ legvidámabb színésze” – pályatársai búcsúznak Harkányi Endrétől

„Ő volt a világ legvidámabb színésze” – pályatársai búcsúznak Harkányi Endrétől

Tompos Kátya-emlékkiállítás nyílik a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Tompos Kátya-emlékkiállítás nyílik a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Újabb túszok térhettek vissza szombaton Izraelbe

Újabb túszok térhettek vissza szombaton Izraelbe

Legalább egy meccs erejéig az edzőpálya helyett mégiscsak a 15 milliárdos stadionban játszik a Haladás

Legalább egy meccs erejéig az edzőpálya helyett mégiscsak a 15 milliárdos stadionban játszik a Haladás

Több amerikai kormányszervnél is testületileg megtagadják Elon Musk követeléseit

Több amerikai kormányszervnél is testületileg megtagadják Elon Musk követeléseit

Emma és a halálfejes lepke: szembenézés a világháború bűneivel

Emma és a halálfejes lepke: szembenézés a világháború bűneivel

Nem találják a hétfő reggeli vonatgázolások egyik sérültjét

Nem találják a hétfő reggeli vonatgázolások egyik sérültjét

Duma Aktuál: Aknaszállítás az első zárható ajtóig

Duma Aktuál: Aknaszállítás az első zárható ajtóig

Haláleset miatt be kellett zárni a Lidl érdligeti áruházát

Haláleset miatt be kellett zárni a Lidl érdligeti áruházát

A címlapról ajánljuk