Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága egyhangúlag elfogadta azokat a módosító javaslatokat, amelyeket az öt parlamenti párt terjesztett be a pálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló törvényjavaslattal kapcsolatban.
A pacalt illetően nem lehet semleges álláspontot képviselni. Az ember vagy szereti, vagy utálja. Esetleg megszeretheti, ha részt vesz egy olyan bemutatón, amit április 2-án tartottak egy budapesti étteremben.
A Magyar Borok Bálját három évvel ezelőtt rendezték meg először a Pannónia Női Borrend kezdeményezésére. Az idén március utolsó hét végéjén mulattak a borbarátok az Igazságügyi Palota épületében.
Magyarország akár cider-nagyhatalom is lehetne, hiszen almánk aztán bőven van. A cider ennek ellenére itthon szinte teljesen ismeretlen volt idáig. Viszont mióta a magyar lelkesen járja az EU-t, egyre többen fedezik fel a helytelenül almasörnek nevezett nedűt. Nem az, hiszen a szén-dioxidon és némi alkoholon kívül nincs benne semmi olyasmi, ami a sörben megtalálható, és ráadásul nem is gabonából készül.
Pár hónapja, hogy Mexikó megjelent a pesti Teréz körúton. Az Arriba Taqueria egy olyan gyorsétterem, ahonnan az embernek nincs kedve gyorsan távozni. Egy igazi Margarita koktél vagy egy üveg kukorica sör a vacsora mellé, s már el is röpül az este.
A budapesti Tavaszi Borfesztiválon kiállító borászok és a pálinkafőzdék termékei közül idén is kiválasztották három kategóriában a Város Borát és a Város Pálinkáját .
Ha mostanság bekukkantanánk az öreg kontinens konyháira, nem érne minket különösebb meglepetés. Bizonyos húsvéti ételek szinte mindenhol az asztalra kerülnek. A kalács, sonka, tojás szentháromsága mellett a legkedveltebb fogások bárányból készülnek.
Az ünnepi ételszentelés hagyománya sok helyütt ma is él. Vasárnap délelőtt kosárral érkeznek az ünnepi misére a hívők. A sonkát, bárányt, kalácsot, bort és a tojást viszik megszenteltetni. Ezeket az ételeket veszik először magukhoz – hús vét - a hosszú böjtölés után. Az áldozati eledelek legrégebbike a tojás, ami az élet, az újjászületés jelképe.
A sorozatgyártásban készülő nyuszi- és bárányfigurákkal, tojásokkal egy lapon sem szabad említeni az apró csokoládés finomságot. Mert a bonbon az egy más világ.
Tavaly ilyenkor kevesebb fogyott a húsvéti sonkákból és csokoládéfigurákból, mint az azt megelőző években – derül ki a GfK Hungária ConsumerScan adataiból. 2007-ben a húsvéti szezontermékeknek több mint harmada a hipermarketekből került az ünnepi asztalra, emellett nőtt a diszkontok térhódítása.
Vajon az a vásárló, aki nem pusztán az ár alapján válogat a borpultokon, hanem az ismert borászok nedűiért mélyebben a pénztárcájába nyúl, mit kap a pénzéért cserébe? – erre a kérdésre is kereste a választ a HVG húsvéti bortesztje.
Az idén húsvétkor rendezik meg a budapesti Tavaszi Borfesztivált a Városháza Parkban. A fesztivál több mint évtizedes történetében először nem a hagyományos áprilisi időponban kerül sor az eseményre, amelyet 22-én 10 órakor Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesek nyitnak meg.
Gazdára talált az első Michelin csillag a posztkommunista Kelet-Közép-Európában is. Egy csillaggal tüntette ki a Guide Michelin a Four Seasons prágai szállodájának Allegro éttermét.