Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

I. N. Gasztro

Vacsora a kastélyban: mit kapunk a pénzünkért?

Gasztrós körökben nemrégiben bombaként robbant a hír, hogy a 2010-ben az Év Éttermének választott Château Visz séfje, Stefan Gebhardt átigazolt a Relais & Châteaux szállodaszövetség magyarországi tagjához, a Hertelendy Kastélyba. Ott jártunk.

Vajna Tamás Gasztro

Litauszki Zsolt: nem kell szeméttel etetni a turistákat

A 21 Magyar Vendéglő és a hét elején megnyitó Pest-Buda kreatív séfje a családja miatt nem nyomul, többre tartja az elmélyült kutatómunkát, mint a felszínes íztrükközést, ugyanakkor néha szívesen enged teret bolondériáinak, vagy ahogy ő nevezi: betegségeinek.

hvg.hu Gasztro

Valahogy el kell adni a magyar libamájat

Az orosházi libamájfesztivál keretein belül, a Millenárison tartott háttérbeszélgetésen a kormányzatot képviselő Dull Péter osztályvezető, az ágazatot képviselő Elekes Lajos Merian Foods Kft. ügyvezető, illetve kommunikációs és marketing szakemberek vitatták meg a magyar liba ágazat helyzetét, és közösen keresték a megoldást a külföldi keresletcsökkenésre.

I. N. Gasztro

Megnyílt a Pest-Buda vendéglő, luxuskivitelben

Lufikkal, élő zenével és decens, értelmiségi celebek részvételével nyílt meg a legendás Pest-Buda étterem a Fortuna utcában. Az étlapot gyorsan végigkóstolva hamar kiderül: a Litauszki Zsolt kreatív séf által irányított konyha ízeiért érdemes a külföldieken kívül az éhes budapestieknek is felkeresni a Várnegyedet.

I. N. Gasztro

Megvan a 25 legjobb bor

Másfélszáz mintából választották ki a négy dél-pannon borvidék, Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány legjobb borait. A múlt héten megrendezett Pannon Borrégió Top 25-ön a hvg.hu gasztro rovata is képviseltette magát.

Kovács Gábor Gasztro

Különleges sörök, amelyekért hosszú sorokat is kiállunk

A hétvégén nagyszabású sörfesztivál volt a budapesti Mikszáth Kálmán téren. Ha kudarcról beszélnénk, az csak azért lenne, hogy sem a szervezők, sem a söreiket bemutató kis sörfőzdék nem reméltek ilyen elképesztő érdeklődést. De legyünk optimisták és lássuk legalább félig telinek a söröskorsót.

Tóth Sándor Gasztro

Milyen a csokis hús? – eredeti recepttel

Mint ahogy a festő ecsetje a színeket, úgy varázsolják elő a mexikóiak az ízeket a különböző alapanyagokból, fűszerekből, magvakból. Híres nemzeti ételük, a nálunk csokis húsként emlegetett mole poblano is sokféle, egymással meghökkentően vegyített összetevőtől kapja különleges ízharmóniáját.

hvg.hu Gasztro

Versenygyőztes bio bor

Helyi bio borász, Bodor László nyerte az idei Csongrádi Borverseny fődíját. A versenyen a régió 39 termelője 119 bort mutatott be a szakmai zsűrinek.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Gasztroturista:Mit érdemes ennünk és innunk Friuli-Venezia-Giuliában?

Akármikor és akárhova utazunk Itáliába, hogy magunkba szívjunk egy keveset a dolce vitából, nem lehet kétségünk afelől, hogy csodálatos ételekkel fogunk találkozni. Olaszország legkisebb szegletében is találhatunk valamilyen helyi specialitást, amiért érdemes útra kelni. Nincs ez másképp Friuli-Venezia-Giulia tartományban sem, ahol a szentháromság a caffé, a gubana és a San Daniele sonka.

hvg.hu Napi merítés

Miért jobb az érlelt sonka, mint a füstölt?

Mi magyarok a füstölt sonkához vagyunk hozzászokva, pedig az érlelt sokkal jobb - írja a Malackaraj blog szerzője. Friss bejegyzésében beszámol egy kóstolóról, amiből kiderül, hogy mire alapozza véleményét.

hvg.hu Gasztro

Egy verseny bámulatos menüje

Két év, hat forduló és tizenhárom sikeresen teljesített feladat után dobogóra állhattak az első Czifray versenykurzus győztesei.

MTI Gazdaság

A Gerbeaud prémium csokoládéval jelenne meg a piacon

Több százmillió forintot fordított az elmúlt két évben fejlesztésekre a Gerbeaud cukrászdát, a Gerbeaud Sörházat és az idén Michelin-csillaggal díjazott Onyx éttermet üzemeltető Gerbeaud Gasztronómia Kft. – nyilatkozta Pintér Katalin, a cég résztulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

Krisztina O'Brien Gasztro

Grillparti hús nélkül – recept

Lássuk be, hogy egy kerti partit nehezen tudunk elképzelni sült húsok és kolbászok nélkül. Pedig olyan finom sült zöldségételeket lehet elővarázsolni a grillrácsról, hogy a legelszántabb húsevő is leeszi a tányérunkról.

MTI Természet

Soktízezer tonna békacombot importált Európa

Az európai uniós országok az utóbbi tíz évben mintegy egymilliárd békát fogyasztottak el, ezzel a Pro Wildlife természetvédelmi szervezet szerint tetemesen hozzájárultak a kétéltűek világszerte jelentkező pusztulásához.

1
151 152 153 154 155
234
Meseszép gólt készített elő Kerkez Milos – videó

Meseszép gólt készített elő Kerkez Milos – videó

Magyar intimitáskoordinátor mesélt a filmes szexjelenetek titkairól: „a nemi szervekre is tudok alsóneműt adni”

Magyar intimitáskoordinátor mesélt a filmes szexjelenetek titkairól: „a nemi szervekre is tudok alsóneműt adni”

Cicás cukiság vagy európai MI-alternatíva? Egy kis francia cég felvette a kesztyűt az óriásokkal szemben

Cicás cukiság vagy európai MI-alternatíva? Egy kis francia cég felvette a kesztyűt az óriásokkal szemben

Egyre kelendőbbek a villanyautók Európában, de a Tesla-eladások bezuhantak

Egyre kelendőbbek a villanyautók Európában, de a Tesla-eladások bezuhantak

Már most feladta a kormány a 2026-os hiánycélját

Már most feladta a kormány a 2026-os hiánycélját

Romániai magyar értelmiségiek is szerepelnek Georgescu támogatóinak Soros-listáján

Romániai magyar értelmiségiek is szerepelnek Georgescu támogatóinak Soros-listáján

Egyre kisebb a növények étvágya, és ez óriási baj

Egyre kisebb a növények étvágya, és ez óriási baj

Andrew Tate és az öccse elhagyhatta Romániát és Amerikába megy

Andrew Tate és az öccse elhagyhatta Romániát és Amerikába megy

III. Károly meghívta Donald Trumpot

III. Károly meghívta Donald Trumpot

A címlapról ajánljuk