Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A történelmet se visszamenőleg nem lehet megváltoztatni, se előre megírni. Az viszont előfordulhat, hogy a legnagyobb héroszokról is előbb-utóbb kiderül, emberből voltak. Mint például az, akiről generációk úgy tudták, élt, él és élni fog.
Mi tagadás, nem vagyunk túl jóban a novemberrel. Ez már nagyon ősz, de leginkább a sötét tél kezdete, még ha hivatalosan nem is oda tartozik. Ilyenkor hétköznap vacsorára ránk fér valami vidámító. Valami színes, szagos, sajtos.
Az éves halfogyasztás mára meghaladja a négy kilogrammot fejenként, ami jelentősen alulmúlja a 22 kilogrammos uniós átlagot, de több a korábbi, három kilogramm körülinél.
Hatodik alkalommal, 180 kiállítóval jelentkezik e hét péntekjén a Kézműves Magyar Ízek Vására. Az idén a Magyarországon található vadak és halfajták kerülnek terítékre november 8-10. között a budapesti Millenáris B épületében. A mostani rendezvényen 30 termelő részvételével szabadtéri vásár is csatlakozik a kézműves seregszemléhez, ahol a hagyományos húskészítmények mellett vad és hal különlegességek között is válogathatnak az érdeklődők.
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával 11 magyar vállalkozás vesz részt ezekben a napokban a 15. alkalommal megrendezett Tallinn FoodFair 2013 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon.
Ma, amikor minden sarkon találunk akár éjjel-nappali boltot is, ahol beszerezhetjük a napi betevő tejünket, sajtunkat, elég nehéz elképzelni, hogy még az 1800-as évek végén is mekkora szervezést igényelt az ilyesmi. Éppen 130 éve, hogy székesfővárosunkban megalakult a Központi Tejcsarnok Szövetkezet.
Mennyibe került a legdrágább üveg tequila? Mikor van a nemzetközi tequila-nap? Íme néhány érdekesség, amit biztosan nem tudott a híres mexikói italról.
Madrid főterén második alkalommal kerül sor október 31. és november 3. között a nagy sonkavásárra, amelyet a világmárkának számító leghíresebb sonkafajtájának, az Ibérico bellotának szentelnek.
Nem lehetetlen meleg ételhez jutni 500-600 forintért Budapesten a diákoknak. A BME és az ELTE lágymányosi campusának környékén több helyen is adnak olcsó ebédet, bár van, ahol kérik ehhez a diákigazolványt. Van, ahol már 500 forintért kapható menü, 190-ért zöldbableves és százért palacsinta – derül ki az Eduline körképéből.
Bernard Vaussion 40 évig főzött-sütött a francia államfőknek, eközben számtalan magas szintű vendég kulináris ízlését tapasztalta meg. Október 30-án búcsúzik eddigi munkahelyétől, az elnöki palota alagsorának 500 négyzetméteres konyhájától.
Az idén 9 százalékkal, 281 millió hektoliterre nő a megtermelt bor mennyisége, a borfogyasztás pedig eléri a 245 millió hektolitert. A három legnagyobb bortermelő ország a világon továbbra is Olaszország, Franciaország és Spanyolország. Románia is ott van az élvonalban.
A „Hagyomány és Evolúció” mára kétségtelenül Magyarország legjelentősebb professzionális szakácsversenye lett. Idén a fődíjat Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfhelyettese kapta.
A chips és a hamburger is lehet egészséges, és fasírtot is csinálhatunk anélkül, hogy a végén le kelljen itatni róla a tocsogó olajat. Lehet élni hús, sajt, túró, cukor, tojás és liszt nélkül? Budapest legújabb éttermében azt mondják: igen. Elég, ha gyümölcsökben, zöldségekben és magvakban gondolkodunk. Mindezt kizárólag nyersen. Közép-Európa egyetlen nyers éttermében, az Élet Éttermében jártunk.