Méretezze át megfelelően az ablakokat, automatikusan

Méretezze át megfelelően az ablakokat, automatikusan

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mi is mutattunk már nem egy ilyen alkalmazást például a Windows 7...

Mi is mutattunk már nem egy ilyen alkalmazást például a Windows 7 ablakméretezési funkciójának átvételére. Az AeroSnap, amelyről korábban írtunk, kifejezetten a Windows 7 megoldását ülteti át XP-re és Vistára.

Pillanatok alatt telepíthetjük és konfigurálhatjuk

Ezzel szemben a MaxTo Save Space jóval nagyobb szabadságot ad. A segítségével úgy rendezhetjük el az ablakméretezési zónákat a képernyőn, ahogyan számunkra a legpraktikusabb.
A program telepítése és első indítása után a képernyőt rögtön feloszthatjuk több részre. Ezek a részek szolgálnak később az ablakok elrendezésének alapjául.
Ha a Ctrl gombot nyomva tartva kattintunk egy ablak jobb sarkában az amúgy teljes méretűre változtató gombon, akkor az adott ablak a megadott zónákba “ugrik”. A Ctrl + Windows + kurzormozgató nyilak kombinációkkal tudjuk a pozícióját a zónák között változtatni. Így pillanatok alatt átméretezhetünk ablakokat a megfelelő méretre és egyben el is rendezhetjük őket egymás mellett. Sokkal gyorsabban és kényelmesebben, mintha az egérrel próbálnánk megfelelő formájúra és méretűre alakítani az adott ablakot.

A zónák beállítása

Érdekesség, hogy akár kétféle felosztást is használhatunk. Az alternatív zónákban az Alt + Windows + kurzormozgató nyilak kombinációval rendezhetjük el az ablakainkat. Ez már kellően nagy változatosságot biztosít, s természetesen a felosztás nincs “örökre vasalva”, a Tálcán ücsörgő ikonra kattintva megjeleníthető menü Change regions részében bármikor újraoszthatjuk a felületet.
Ha a programot Active módban használjuk, akkor minden ablak esetében megjegyzi, hogy azokat hová tettük, így később az Alt billentyű nyomva tartása nélkül is az adott zónába helyezi azt a teljes képernyőre nagyítás helyett. Passive módban ehhez nyomva kell tartanunk az Alt-ot (vagy a helyette választott funkcióbillentyűt, mivel a kombinációkat is átalakíthatjuk kedvünk szerint).

Beállítások...

A MaxTo Save Space ingyenes használható és támogatja a többmonitoros rendszereket is. Egyetlen hátulütője, hogy meglehetősen memóriafaló darab, de ha kellő mennyiségű RAM van a gépünkben és hasznosnak ítéljük ezt a funkciót, akkor érdemes “hadrendbe állítani” a Windowson.

Hozzászólások