Heti TOP: a torrentezés jövőjétől a C64-es zenékig

Heti TOP: a torrentezés jövőjétől a C64-es zenékig

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

A legelképesztőbb USB-s fegyverekEgy igazi geek imádja az USB-s kiegészítőket, legyen az kulcstartó, lámpa vagy akár...

A legelképesztőbb USB-s fegyverek
Egy igazi geek imádja az USB-s kiegészítőket, legyen az kulcstartó, lámpa vagy akár fegyver.
Tovább a cikkhez >>>

Photoshop: készítsünk láthatatlan embert!
Az egyik legnépszerűbb Photoshop-technika a figurák, alakzatok eltüntetése a fotóról, anélkül, hogy a manipuláció szembetűnő lenne. De hogyan is csinálják a profik? Lássuk!
Tovább a cikkhez >>>

Kipróbáltuk: iPod Nano 5G - videokamerával és rádióval
Az Apple slágerterméke kétségtelenül az iPod Nano, amely kis méretének és egyszerű kezelhetőségének köszönhetően eddig is népszerű volt. Az új változatot pedig még jobban lehet szeretni.
Tovább a cikkhez >>>

Vuze: ilyen lesz a torrentezés jövője?
A fájlcserélés világát a torrent uralja, ez nem is kérdés. Sokan azonban félnek használni... A leggyakoribb ellenérv amit hallottam: „a torrentezés túl bonyolult, nem tudom kezelni", és a mondat végére tetszőlegesen behelyettesíthető a Bittorrent, az uTorrent vagy bármelyik másik kliens. Egy gyakorlott felhasználó persze most csak mosolyog, „ugyan mi ezen a bonyolult?" Nos, egy átlagfelhasználónak, aki maximum „jútyubozik" és e-mailezik, annak bizony maga a torrent kliens, illetve az egész eljárás (én is töltök, de mások is letöltenek tőlem, néha megy, néha nem megy, seed/peer, ratio, stb) könnyen kedvét szegheti.
Tovább a cikkhez >>>

Hangtalanul és gyorsan is lehet adatot tárolni
Sokszor hallani, hogy a kisebb hordozható gépekbe előszeretettel építenek SSD-ket, így azok működése gyorsabb és energiatakarékosabb, a súlyuk pedig kisebb lesz.
Tovább a cikkhez >>>

Több száz C64-es zene lejátszása, kényelmesen
A C64 igazi kultusz volt, de meglepő módon nemcsak magukba a játékokba voltak belebolondulva a rajongók, hanem azok zenéibe is. A Commodore 64 SID chipjeinek hangzásvilága meglehetősen egyedi volt annak idején. Aki akkor hallotta, valószínűleg nem felejti el, és még ma is könnyedén megkülönbözteti a C64-en készült dalokat bármi mástól.
Tovább a cikkhez >>>

Eltűnnek a mobilok!?
Szó sincs arról, hogy eltűnnének életünkből a mobiltelefonok, viszont érdekes metamorfózison mennek keresztül: egyre jobban elbújnak azokban a mobil eszközökben, amelyekre még nem találtak ki igazán jó nevet. Az év vége felé közeledve, áttekintjük, mire számíthatunk a mobiltelefonok világában a közeljövőben.
Tovább a cikkhez >>>

Notebook merevlemezének cseréje SSD-re
A flash memóriás tárolóknak számos előnyük van, így nem csoda ha egyre többen tervezik a hagyományos merevlemez lecserélését SSD-re. Ez a művelet egyre egyszerűbb, mert már olyan készleteket is árulnak, ami minden eszközt tartalmaz a cseréhez.
Tovább a cikkhez >>>

Érdekes trükkök a böngészősorban
Egy ígéretes, igaz, még csak béta állapotban lévő online szolgáltatásnak köszönhetően elég néhány karaktert beírnunk a böngészősorba, hogy azután elküldjük maguknak mindazt, amit érdekesnek találtunk a neten.
Tovább a cikkhez >>>

Hozzászólások