Programok és folyamatok időzített indítása és leállítása

Programok és folyamatok időzített indítása és leállítása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Program Scheduler egy aprócska és könnyen konfigurálható alkalmazás, amelynek a segítségével akár több programot is...

A Program Scheduler egy aprócska és könnyen konfigurálható alkalmazás, amelynek a segítségével akár több programot is elindíthatunk a megadott időpontokban. Mivel erre a Windowsban alapból megtalálható Task Scheduler is képes, a Program Scheduler két dologgal tud csak labdába rúgni mellette: nemcsak elindítani tudunk vele programokat, hanem megadott időben leállítani is, illetve a segítségével leállíthatunk egy megadott időpontban akár különféle Windows folyamatokat (csak ki kell választanunk a listából az éppen aktív folyamatokból a megfelelőt, és megadni a leállítás időpontját).

Programok időzített indítása és leállítása

A már felvett tennivalókat szüneteltethetjük, vagy adott idővel eltolhatjuk az indításukat, ha szükséges. Ez is mindössze néhány gombnyomás.
Bár a Program Scheduler nem tud annyit, mint mondjuk a Windows 7 időzítője, kezdők számára sokkal áttekinthetőbb. A folyamatok adott időpontban történő leállítása pedig inkább a haladóknak jelenthet nagy segítséget. Persze érdemes körültekintően használni, nehogy a kívánt időpontban a leállított folyamatokkal együtt a Windowst is „elkaszáljuk”.

Folyamatok leállítása megadott időpontban

A program nagyon egyszerűen használható, mi egyetlen dolgot hiányoltunk belőle, amire viszont a Task Scheduler képes: ez pedig az időzített akciók adott időközönkénti megismétlésének a lehetősége. Kárpótlásul viszont nem kell telepíteni, letöltés után azonnal futtatható, és akár egy USB memóriakulcson is magunkkal hordhatjuk, hogy mindig kéznél legyen.

Hozzászólások