Európába is megérkezik a Google Voice

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megkezdte egyesített telefonszolgáltatásának európai tesztelését a Google – írja az Engadget nyomán a Mobilarena.

Jens Redmer, a Google üzleti fejlesztésekért felelős európai vezetője nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy cége megkezdte a Google Voice egyesített telefonszolgáltatás belső tesztelését, mely idővel az öreg kontinens számára is elérhetővé válhat – írja a Mobilarena.

Az Egyesült Államokban már hosszabb ideje üzemelő rendszer lényege, hogy a felhasználók egy virtuális Google Voice számot kapnak, mely alá több mobil, irodai vagy otthoni telefonszámot is bejegyezhetnek. A virtuális telefonszámra érkező hívásokat a felhasználó által beállított szabályrendszer szerint csak bizonyos valós telefonszámokra, vagy egyszerre mindegyik telefonszámra átirányítják.

A hívásokat lehet idő és hívófél szerint is szűrni, sőt bizonyos hívások azonnal a hangpostára is irányíthatóak, melyet a hangfelismerő rendszerek szöveges formátumúra is képesek konvertálni. A rendszer természetesen a szöveges üzenetekkel is megbirkózik, melyek kezelése webes felületen lehetséges.

Redmer szerint a rendszer európai beindításnak technikai akadályai ugyan nincsenek, ám az országonként eltérő távközlési szabályozások és törvényi előírások miatt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikor és mely régiókban válhat elérhetővé a Google Voice.